ist-RS.02 » İstanbul'da İhale Aşamasındaki Raylı Sistemler
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Re: gnl-TS.07 » Toplu Taşımacılık Kaza Haberleri
Bahsi geçen metro hattının 3 katlı tünel ile alakası yok bildiğim kadarıyla.
Metro yapılsa da metrobüs kaldırılmayacağı bir kaç kez dile getirildi, ben de kaldırılacağını pek ihtimal vermeyenlerdenim ama bunu belirleyecek olan metronun istasyon aralıklarının nasıl planlanacağı birazda.
Köprülerin yeniden yapılması bana pek gerçekçi bir yaklaşım gibi gelmedi, köprünün yanına Haliçte olduğu gibi ilave köprü uçuk olsa da maliyet anlamında daha anlamlı olabilir.
Metro yapılsa da metrobüs kaldırılmayacağı bir kaç kez dile getirildi, ben de kaldırılacağını pek ihtimal vermeyenlerdenim ama bunu belirleyecek olan metronun istasyon aralıklarının nasıl planlanacağı birazda.
Köprülerin yeniden yapılması bana pek gerçekçi bir yaklaşım gibi gelmedi, köprünün yanına Haliçte olduğu gibi ilave köprü uçuk olsa da maliyet anlamında daha anlamlı olabilir.
-
- Kaçak Yolcu
Re: ist-M.01 » İstanbul' da İhale Kararı Bekleyen Metro Hatları
Çekmeköy-Sultanbeyli metro hattı ihalesi yapıldı mı ?
- Edil Arda
- Serbest Geçiş
Metro eskiden böyle planlanmıştı,

Sonra 3 katlı tünel için boğaz geçişi değiltirildi,

Bu metrodan sonra da boğaz geçişlerinde sıra Bostancı-Kazlıçeşme ya da Kadıköy-Kazlıçeşme olacak gibi geliyor bana,

Sonra 3 katlı tünel için boğaz geçişi değiltirildi,

Bu metrodan sonra da boğaz geçişlerinde sıra Bostancı-Kazlıçeşme ya da Kadıköy-Kazlıçeşme olacak gibi geliyor bana,

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Konunun yeri burası değil ama 3 katlı köprü ile bu tünel başka projeler diye biliyorum orada bir değişiklik yok, 3 katlı tünel den geçen kazlıçeşme ye gidecek, 1. köprü yakınından geçen incirliye, yakında öğrenirim detayını.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Metrobüs kazası sonrasında altı sıcakken açıklama yapalım denilmiş
http://www.rayhaber.com/2016/09/metrobu ... o-geliyor/
http://www.rayhaber.com/2016/09/metrobu ... o-geliyor/
Metrobüs projesinin 300 — 400 bin yolcu hesabına göre yapıldığına dikkati çeken Topbaş, şunları kaydetti:
“Şu an 840 bin yolcu, ki bu bir metro anlamı taşımaktadır. Zaten güzergahın altına metro projemiz var, onun ihalesi yapılacak. Lastik tekerleklerle bu kadar yolcu taşımak çok zor. Fazla araç devreye sokamıyoruz bu kez de fazla araç nedeniyle yoğunluk oluyor.
Raylı sistem, tırmanma alanları olduğu için mümkün görünmüyor. O nedenle bu yolculuğu metro ile çözmek gerek. Ciddi şikayetler alıyoruz. Bir anda bunları çözmek mümkün değil. Metrobüs devam edecek ama metro çalışması sürecek.”
-
- Serbest Geçiş
Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattının Uzatmasının Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşi (yaklaşık 3 km)
Benim anlamadığım 9 Eylül'de yapılan inşaat ihalesi hangi hat içindi bu hangisi için ikisinde de Başakşehir-Kayaşehir yazıyor?
- Esat
- Pir-i Seyyâh
İhale Konusu: Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı İnşaat, Elektro-Mekanik, İnce İşler ve Araç Alımı yapım işi
İhale Kayıt No: 2016/363426
İhale Tarih ve Saati: 07/12/2016 10:00
İlgili Müdürlük/Birim Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü
İhalenin Yapılacağı Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası, İhale İşleri Müdürlüğü, İhale Salonu, M.Nezih Özmen Mahallesi, Kasım Sokak, No: 62 Kat: 4 34010 Merter - GÜNGÖREN / İSTANBUL
İhale Türü: YAPIM
İhale Usulü: Açık İhale
Niteliği ve Miktarı: Sefaköy Halkalı Başakşehir Havaray Hattı İnşaat, Elektromekanik, İnce İşler ve Araç Alımı; Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
Hizmetin Yapılacağı Yer / Teslim Yeri: İstanbul Avrupa Yakası
İşin Süresi / Teslim Tarihi: Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır. Yer tesliminden itibaren 810 (sekizyüzon) takvim günüdür.
İhale Kayıt No: 2016/363426
İhale Tarih ve Saati: 07/12/2016 10:00
İlgili Müdürlük/Birim Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü
İhalenin Yapılacağı Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası, İhale İşleri Müdürlüğü, İhale Salonu, M.Nezih Özmen Mahallesi, Kasım Sokak, No: 62 Kat: 4 34010 Merter - GÜNGÖREN / İSTANBUL
İhale Türü: YAPIM
İhale Usulü: Açık İhale
Niteliği ve Miktarı: Sefaköy Halkalı Başakşehir Havaray Hattı İnşaat, Elektromekanik, İnce İşler ve Araç Alımı; Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
Hizmetin Yapılacağı Yer / Teslim Yeri: İstanbul Avrupa Yakası
İşin Süresi / Teslim Tarihi: Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır. Yer tesliminden itibaren 810 (sekizyüzon) takvim günüdür.
-
- Kaçak Yolcu
Eylül ayında yapılan ihaleler ile ilgili biigileri nereden bulabiliriz ?
-
- Aylık Paso
Benim anlamadığım bir şey var: Havaray denildiğinde nasıl bir raylı sistem kastediliyor? Bu gerçekten monoray hattı mı olacak? Yoksa standard gauge mı?
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bildiğimiz kadarı ile monoray, diğer türlüsü viyadük üstü metro olur, metroya da havaray demiyorlardır sanırım.mutlui yazdı:Benim anlamadığım bir şey var: Havaray denildiğinde nasıl bir raylı sistem kastediliyor? Bu gerçekten monoray hattı mı olacak? Yoksa standard gauge mı?
-
- Aylık Paso
Doğrudur. İstasyon çizimlerindeki trenler monoraya benzer.
-
- Aylık Paso
Re: tr-RS.25 » Ülkemiz Raylı Sistem Haritaları
bazı ihalelerin sonuçları pek duyulmadı. mesela haritada olan m7 esenyurt uzatmasını kim aldi ?