ist-M.03:07 » M7 Kabataş-Esenyurt Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Uğur
Serbest Geçiş

Re: ist-M.03:07 » M7 Kabataş-Mahmutbey Metrosu [İnşaat Süreci]

Mesaj gönderen Uğur » 29 Mar Sal, 2016 23:09

Durak krokisi var aslında sitede Trafik sirkülasyonu pdfleri var orada her istasyonunun yer altındaki konumları açıkca görülüyor. - Viyadüklerden emin değilim olmayabilir-

Hatta linkini bile koydum buradan görebilirsiniz istasyon krokilerini. :D
http://mecidiyekoymahmutbeymetrosu.com/ ... urumu.aspx

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 30 Mar Çrş, 2016 07:58

Uğur yazdı:Durak krokisi var aslında sitede Trafik sirkülasyonu pdfleri var orada her istasyonunun yer altındaki konumları açıkca görülüyor. - Viyadüklerden emin değilim olmayabilir-

Hocam senin paylaşdıkların istasyon krokileri değil.Bunlar istasyon çalışmaları nedeniyle yollarda değişen kısımları,gerekli trafik yönelendirme ve uyarı levhalarını gösteren UTK (ulaşım,trafik ve Koordinasyon) kararlari.Yani bunlara bakarak istasyonun konumu,giriş-çıkış noktaları vs. tam olarak bilemezsin.Bu planlar sadece İstasyon konumunu (o da mahalle içinde) tahmin etmek için yardımcı olabilir.

Ayrıca işin trajik tarafı bu UTK kararları malesefe uygulanmıyor.Mesela bu listeden bir yer seç.O yerin çıktısını al git kontrol et, planda ki uyarı levhası veya trafik yönlendirme levhalarının yarısı yoktur.Yani kağıt üstünde plan süper ! her şey düşünülmüş onlarca levha var ama uygulama sıfır ..!

İstasyon krokileri açısından bugüne kadar en iyi bilgilendirme 3d çizimleri nedeniyle Üsküdar-Çekmeköy yüklenicisine vermek lazım.Sürekli eleştiriyoruz.Güzel yaptığı şeyleri de söylemek lazım.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 Mar Çrş, 2016 08:03

decimus yazdı:Ayrıca işin trajik tarafı bu UTK kararları malesefe uygulanmıyor.Mesela bu listeden bir yer seç.O yerin çıktısını al git kontrol et, planda ki uyarı levhası veya trafik yönlendirme levhalarının yarısı yoktur.Yani kağıt üstünde plan süper ! her şey düşünülmüş onlarca levha var ama uygulama sıfır ..!
Deveye sormuşlar boynun neden eğri, demiş ki ben orta doğuluyum. Gevşek, adam sendeci, eyvallahçı, yaparız abici, hallederiz kadirci :) gerek yok, tabela yok diye ölen oldu mu orada? Ölen olsa tabelayı koymayana, koydurmayana, denetimi yapmayana bir ceza var mı? Pardon? Boynum neden mi eğri? :)

Uğur
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Uğur » 30 Mar Çrş, 2016 08:57

Evet üç boyutlu plan yok ama kuş bakışı hangi istasyonun çıkışı nerde anlayabiliyoruz. Ben Engin onu sordu zannettim.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 Mar Çrş, 2016 09:02

Uğur yazdı:Evet üç boyutlu plan yok ama kuş bakışı hangi istasyonun çıkışı nerde anlayabiliyoruz. Ben Engin onu sordu zannettim.
linke şimdi baktım Uğur, evet çıkışları gösteriyor, gayet güzel. Hadi tükürdüğümü yalayayım :) adamlar yapmış!!! :) birisi Allah rızası için boş vaktinde şunları indirse resim yapsa siteye yüklese, nasıl bir hayra geçer biliyor musunuz.

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 30 Mar Çrş, 2016 10:23

Uğur yazdı:Durak krokisi var aslında sitede Trafik sirkülasyonu pdfleri var orada her istasyonunun yer altındaki konumları açıkca görülüyor. - Viyadüklerden emin değilim olmayabilir-

Esat yazdı:
Uğur yazdı:Evet üç boyutlu plan yok ama kuş bakışı hangi istasyonun çıkışı nerde anlayabiliyoruz. Ben Engin onu sordu zannettim.
linke şimdi baktım Uğur, evet çıkışları gösteriyor, gayet güzel. Hadi tükürdüğümü yalayayım :) adamlar yapmış!!! :) birisi Allah rızası için boş vaktinde şunları indirse resim yapsa siteye yüklese, nasıl bir hayra geçer biliyor musunuz.
Abiler,

Öncelikle çok teşekkür ederim, ama http://mecidiyekoymahmutbeymetrosu.com/ ... onlari.pdf adresindeki paftalara bakıyorum..

Anlayamadım vallahi ya, zekâm yetmedi.. Şantiye Giriş Çıkışı yazan yerler var.. Zaten buralar son 1,5-2 yıldır kazılan yerler, ama durağın yolcu çıkışlarını göremedim.. Kaçıncı sayfaya daha dikkatli bakmalıyım?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 Mar Çrş, 2016 10:34

Estafurullah Engin, seninki şanssızlık, gönül isterdi ki senin evin önündeki çıkışta gösterilmiş olsun :D derin tanıdıklarımı devreye soktum ve koydurmadım sürpriz olsun sana :)

mesela şu linke bir bak

http://mecidiyekoymahmutbeymetrosu.com/ ... asyonu.pdf

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 30 Mar Çrş, 2016 10:37

Esat yazdı:Estafurullah Engin, seninki şanssızlık, gönül isterdi ki senin evin önündeki çıkışta gösterilmiş olsun :D derin tanıdıklarımı devreye soktum ve koydurmadım sürpriz olsun sana :)

mesela şu linke bir bak

http://mecidiyekoymahmutbeymetrosu.com/ ... asyonu.pdf
Abi, evin önünde değilse de 10 dakika yürüyüş mesafesinde bir çıkış olacak :)

Bir şekilde inşaatı yakından takip ederek bunu tahmin edebiliyorum da insanları bilgilendirmek için insan ayrıntılı çizim koyar..

Bu arada, cidden şanssızım ya.. Kâğıthane'de tek sayfalık çizimde her şey var, Kâzım Karabekir'de yedi sayfalık çizimde işime yarayacak hiçbir şey yok :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 14 Nis Prş, 2016 08:49

Mecidiyeköy Kabataş arasında kazı yapacak TBM hazırmış,
m7-tbm.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

mutlui
Aylık Paso

Mesaj gönderen mutlui » 19 Nis Sal, 2016 13:52

Esat yazdı:Mecidiyeköy Kabataş arasında kazı yapacak TBM hazırmış,
Nereden delmeye başlıyor bu TBM? İkincisi kullanılacak mı?

Bu arada instabulunmetrosu.com web sitesi yenilendi. Ona göre M7 (yani Kabataş-Mahmutbey kısmı) 2018'de bütün olarak bitecek. Mecidiyeköy-Mahmutbey'in kısmi bir açılışından maalesef bahsedilmiyor. :(

Güya 2019'da bitecek olan hatlara bakınca güleyim mi ağlayayım mı, bilmiyorum.

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 19 Nis Sal, 2016 14:32

mutlui yazdı:Bu arada instabulunmetrosu.com web sitesi yenilendi. Ona göre M7 (yani Kabataş-Mahmutbey kısmı) 2018'de bütün olarak bitecek. Mecidiyeköy-Mahmutbey'in kısmi bir açılışından maalesef bahsedilmiyor. :(

Güya 2019'da bitecek olan hatlara bakınca güleyim mi ağlayayım mı, bilmiyorum.
Bu siteyi şakacı birisi, İstanbul'u bilmeyenlerle kafa bulmak için hazırlamış sanırım..
Ciddiye bile almaya değmez..
2014 yılındaki kehanetim bile daha ciddiye alınabilir durumda bence..
Şu anda inşaatı devam eden projelere ilişkin olarak canım kehanette bulunmak istedi.. Bakalım hayat bize ne gösterecek..

2014: M2 Yenikapı (açıldı), M1 Yenikapı [2016 eklemesi: açıldı]
2015: M6 Levent-Hisarüstü [2016 eklemesi: açıldı]
2016: M4 Kartal-Kaynarca [2016 eklemesi: inşallah açılır]
2017: M5 Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy [2016 eklemesi: inşallah açılır]
2018: Marmaray Halkalı-Gebze [2016 eklemesi: inşallah açılır]
2019: Allah bilir
2020: M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey [2016 eklemesi: galiba haksızlık etmişim, inşallah 2019'da açılır, ben de kendilerinden özür dilerim]
2021: M3 Bakırköy-Kirazlı
2022: M1 Kirazlı-Halkalı ve M2 Hacıosman-Çayırbaşı
2023: M7 Beşiktaş-Mecidiyeköy [2016 eklemesi: galiba haksızlık etmişim, inşallah 2019'da açılır, ben de kendilerinden özür dilerim]
2024: M8 Bakırköy-Beylikdüzü
Kaynak: http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic. ... 05&p=35615

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 21 Nis Prş, 2016 08:40

Arkadaşlar ,

Sonunda çok merak edilen Mahmutbey istasyonunun son durumunu gördüm.Uzun zamandır çok merak ediyordum nasıl bir çökme olduğunu, çünkü gerçekten çok önemli bir olay.Ayrıca hiç bir yazılı-görsel basında haber olmaması daha da çok ilgimi çekmişti.

Neyse fazla uzatmayayım. :D

1- İstasyon da olan göçük sadece istasyonun orta bölgesinde bulunan alanda olmuş.Yani istasyonun çekirdek yapısını oluşturan çerçeve şeklinde yapılan diyafram beton sağlam ve ayakta.Sadece orta bölümde bulunan ara katlar aşağı düşmüş.

2- İstasyon ortasında kalan kolonlarda ayakta kalabilmiş.

3-İstasyonu toparlama çalışmaları devam ediyor.Bundan sonra tekrar göçük olmaması için muhtemelen strat dediğimiz karşılıklı duvar arasında yuvarlak demir boru atılacaktır.

4- İstasyonun bu halini görünce meydana gelen olayın gecenin bir yarısı hiç kimsenin olmadığı bir anda meydana geldiği için bir kez daha Allah'a şükür dedim.Yoksa son yıllarda sıkça karşıaştığımız iş kazası facialarının bir yenisi mahmutbey'de olabilirdi.

5- İstasyon diyafram beton ve kolonlar ayakta kaldığı için toparlama işlemi daha erken olabilir diye düşünüyorum.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön