ist-M.03:05 » M3 Başakşehir-Kirazlı (Bakırköy) Metrosu

Mehmet Kasım
Seyyah
Mesajlar: 4319
Kayıt: 09 Kas Cum, 2007 12:38

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 01 Eyl Pzt, 2008 09:13

Güney Sanayii ile İSTOÇ arasını resmeden haritadan kazı programını çıkardım. Kazı takvimini kare kare göstermişler. 2.000 m uzunluğundaki yerde 20 adet kare var. Yani her bir kare 100 m demek.

Geçmişten takip ettiğim kadarı ile de her bir kare aslında BİR HAFTALIK KAZI PROGRAMI oluyor. Dolayısıyla İstoç'a kadar 20 hafta da bu kazı tamamlanır.

Resim

İstoç-Mahmutbey arası:

Resim

Mahmutbey-Kirazlı-2 arası:

Resim

Kirazlı-2 ile Kirazlı-1 arası:

Resim

ÇİFT TARAFLI DEVAM EDEN BULUŞMA NOKTASI:MAHMUTBEY

Resim

2009 BAŞINDA TÜM TÜNEL KAZILARI TAMAM OLUYOR.
En son Mehmet Kasım tarafından 01 Eyl Pzt, 2008 14:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5585
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 01 Eyl Pzt, 2008 09:52

Güney Sanayiî (öyle yazılmamalı mı?) ve İstoç (ne demek bu?) arasındaki o toprak çentiği nedir? Dere olmasın? Bu topografi su ve sel açısından hiç de öyle lülemüle görünmüyor. Prag'ta Vltava nehri taştığında metroyu öyle bir bastı ki, tünellerden ta banliyölere kadar tazyikle su gitti!

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah
Mesajlar: 4319
Kayıt: 09 Kas Cum, 2007 12:38

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 01 Eyl Pzt, 2008 14:01

alabay yazdı:Güney Sanayiî (öyle yazılmamalı mı?)
Artık Sanayi olarak Türkçeleştiği için öyle yazılıyor.

alabay yazdı:ve İstoç (ne demek bu?)
İstanbul Toptancılar Çarşısı'nın kısaltılmışı. Mahmutpaşa piyasasını buraya taşıdılar. Çok gelişti. www.istoc.com.tr
alabay yazdı:arasındaki o toprak çentiği nedir? Dere olmasın? Bu topografi su ve sel açısından hiç de öyle lülemüle görünmüyor. Prag'ta Vltava nehri taştığında metroyu öyle bir bastı ki, tünellerden ta banliyölere kadar tazyikle su gitti!
Orası dere tabi ki, de öyle su basacak kadar çağlamıyor. Kurumaya yüz tutmuş gibi. Kışın ise taşsa bile metroya kadar inemeyecek kadar debisi düşük olur. Merak etme sen.

B. Alabay[/quote]

Mehmet Kasım
Seyyah
Mesajlar: 4319
Kayıt: 09 Kas Cum, 2007 12:38

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 01 Eyl Pzt, 2008 14:39

http://www.iett.gov.tr/haber_detay.php?nid=389

Güney Sanayi’de tarihi ana tanıklık ederek basın mensuplarıyla birlikte tünel delme makinesinin yeryüzüne çıkışını izleyen Başkan Topbaş, ‘Dev bir matkap olarak düşünülen 6.40 santimetre çaplı TBM makinesi çok gelişmiş bir teknolojiyle fabrika gibi çalışıyor. Yerin metrelerce altında bir yandan delme işlemini yaparken diğer yandan beton blokları yerleştirerek tüneli tamamlıyor. Şu anda üzerinde bulunduğumuz hatta çalışmalar 25 ayrı noktada yürütülüyor. Ayda 50 milyon dolarlık iş yapılıyor. Sistemin bize maliyeti 855 milyon dolar. Vagonların bir kısmı geldi, diğerleri gelmeye devam ediyor. İstanbul’daki 6 TBM makinesinden 4’ü bu hatta, diğer ikisi Kadıköy-Kartal hattında çalışıyor. Makineler günde ortalama 15-20 metre yol alıyor. Biz yer üstünde bugün bazı sıkıntılar çekiyoruz ama gelecek kuşaklar bunun rahatlığını yaşayacak.’ dedi.

Resim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5585
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 01 Eyl Pzt, 2008 19:54

Gardaş, sanayi sanayi diye türkçeleşmemiştir. Sanayi zaten eşit sanayi. SanayiSİ eşittir sanayiî! Cami de cami. Camiî camisi demek, bu bir eklenti hâli. Gramer!

O dere beni ÇOK düşündürür, bak söylemedi deme! Bazı, onlarca sene unutulmuş derecik Doğualmanya'nın bazı kesimlerini bir kaç sene evvel YOK etti! Sächsische Schweiz (zeksişe şvayts) sellerini, bilmiyorum, Türkiye'de de göstermişlerdir, veya Oderbruch (oğderbruh) selini (Alman Ordusu (!) bile yardıma koştu, ve burada ordu -tarihî sebeplerden- öyle kolay kolay sokağa çıkmaz).

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18155
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 01 Eyl Pzt, 2008 20:20

aslinda bilimsel olarakta hic bir dere yatagi kurumus degildir, hatta halk arasinda dere yatagini bulur derler, dere ya da nehir gibi akisli su kaynaklarinin yillar sonra kurumus olduklari eski konumlarina geldikleri görülmüstür, gelme ihtimalleri de vardir, olasilik mi olasilik ama Istanbul da bilmiyorum :)

O dere yatagina gelince ücümüz bir araya gelip seetsek daha büyük bir dere olustururuz, oha demeyin öyle bir yer iste sadece dere yatagi kalmis

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5585
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 01 Eyl Pzt, 2008 22:17

Esat, yahu uyumayın. Klima değişiyor. Almanya'da hortumlar beliriyor, seller kentleri yok ediyor. Bu 50, 20, 10 veya 5 sene evvel böyle değildi. Ya 15 sene sonra İstanbul'a öyle bir kar erimesi ve yağmur çatarsa, seller sence nereden gider? O yüzden öyle yerlere takviye gerek. Takviye meselâ nedir? Güçlü duvar, evet. Ama, Berlin'de olduğu gibi, tünelde kapatılabilen savak kapıları da gerek (Schleusentor)! Yoksa dip noktadan su hemen tüm sisteme yayılır, basınçla yukarı doğru bile gider. Bu Marmaray'da herhalde düşünülmüştür, ama böyle garip yerlerden giden metroya da düşünülmeli.

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah
Mesajlar: 4319
Kayıt: 09 Kas Cum, 2007 12:38

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 02 Eyl Sal, 2008 07:34

Benim korkum acaba tünel delerken derenin zeminine yaklaşırken çökme olur mu diye düşünmüştüm. Ama Esenler'deki kötü tecrübeden sonra olmaz herhalde. Çökse bile etrafına etkilenecek çok katlı yapı yok. Bir kaç tır garajı var.

Diğer konu;

Dere yatağından Mahmutbey zirve noktasına metro çıkarabiliyorlarda neden BARBOROS BULVARI'na çıkaramıyorlar???.

Resim


http://arsiv.sabah.com.tr/2008/08/29//h ... 43DA2.html

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18155
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 02 Eyl Sal, 2008 18:07

Basar in dikkat cektigi nokta aslinda cok önemli, neden derseniz, araclar 3.ray elektrikli olmasa dahi 50-60 cm den sonra (tam esik ölcüyü bilmiyorum) aracin ciplak elektrik sistemine su temas ederse iletken duruma gecerek katenerdeki elektirigin suya ya da arac icine gecmesi durumu var bu da temas halinde ölüm demek.

Simdi ya koskoca metro yapiyoruz bunlar düsünülmüsür demeyin, M2 de para yüzünden izolasyon yastigi yaptirmayan basiret burada da bazi seyleri aman bosver diyecektir

Mehmet Kasım
Seyyah
Mesajlar: 4319
Kayıt: 09 Kas Cum, 2007 12:38

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Eyl Çrş, 2008 07:33

Şimdi para olmasa da kredi var. Kaynak güzel. Ve prestij metrosu bu hat. Malüm. O yuüzden dereden suyu aşıp metroya inmesi yada alttan sızıntı yapması çok zor görünüyor.

Diğer konuda ne düşünüyorsunuz:

Dere'den Mahmutbey tepesine metroyu çıkarıyorlar. Ama Beşiktaş'tan Zincirlikuyu'ya metroyu çıkaramıyorlar??? Ne iş.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18155
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 06 Eyl Cmt, 2008 01:00

Mehmet Kasım yazdı:Dere'den Mahmutbey tepesine metroyu çıkarıyorlar. Ama Beşiktaş'tan Zincirlikuyu'ya metroyu çıkaramıyorlar??? Ne iş.
Valla ne diyeyim google earth kurulu olsa bakarim yükseklik farklarina bir egim cikartirdik ona göre konusurduk, ama farazi konusur isem bence derede degil ISTOC daki derinlikten göz önüne al derim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5585
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 06 Eyl Cmt, 2008 12:24

Gugıl Örs'ü kurmakta ne problem var?
O hesapları nasıl yapardın? Bende program var, ama yükseklikleri nerede görürüm, bilmiyorum.

B. Alabay

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön