Mevlanapark durağının oralarda çalışmalar başladı. Sanki durak orada olacak gibi.Esat yazdı:dekonline yazdı:Akşemsettin durağı için Akbank ve Benzin istasyonu önüne tabela koymuşlar. E5 yanyol kapalı olacak felan diyor. Şu durağın yerini bir türlü tespit edemedim. Yeşilpınar ve K.karabekir durak çalışması var ama Akşemsettin için yok. Tabela da yok ki aha burası diyeyim.
Kesin bilgi değildir, İBB nin yayınladığı plan tadilatları üzerinden çizilmiştir.
http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic.php?t=711
ist-M.03:07 » M7 Kabataş-Esenyurt Metro Hattı [İnşaat Süreci]
-
- Özgür Türkler
- Yıllık Paso
- decimus
- Kadrolu Personel
Arkadaşlar bilmiyorum dikkatinizi çekti mi ? Bir ihale içinde 2 ihale birden yapılıyor.Yani hem Kabataş-Mecidiyekoy anahtar teslim hem de bir önceki işin E+M+İnce işleri yapılacak. Bu durumda en güçlü ve mantıklı olan şuanki yüklenici firmaların işin devamı alması.Zaten bir önceki ihalenin TL bazında yapılmış olması işi alan firmaların aleyinde olarak gösteriliyordu.Bu şartlarda işi bitirmeleri olsa bile karsız bir bitiş olacaktı.Bakalım bunlar tahmin ihale yapılacağını zaman göreceğiz.
Kabataş-Beşiktaş-Darphane-Mecidiyeköy kesimi (6,5 km.) için ihale hazırlık çalışmaları tamamlandı. 2015 Ocak ayı içerisinde ihaleye çıkılması planlanıyor. Bu ihale kapsamında aynı zamanda Mecidiyeköy Mahmutbey kesiminin Elektro&mekanik ve mimari işleri de yer alacak.
NATM tünel kazıları devam ediyor.
TBM kazıları henüz başlamadı.Önümüzdeki hafta 2 TBM Yeni mahalleden Mahmutbey yönüne doğru kazı yapmaya başlayacak.
1 TBM ise yeni mahalleden Alibeyköy'e doğru kazı yapacak ama ne zaman olur bilmiyorum.
Bazı istasyonlar tam olarak başlamadı.Sebebi 20-30 metre sapmalar olması.Çok büyük değişiklikler yapılmayacak.
-
- Aylık Paso
Dediğiniz gibi bazı yerlerde daha hiçbir çalışma yok, Nurtepe'de mesela. Mahallede istasyonun yeri değişti diye anlatılıyor, ancak nereye alındı, kimse bilmiyor. Sizin haberiniz var mı?decimus yazdı:Bazı istasyonlar tam olarak başlamadı. Sebebi 20-30 metre sapmalar olması. Çok büyük değişiklikler yapılmayacak.
-
- Seyyah
İşler güçler yüzünden uzun zamandır sesim çıkmıyor; merhaba herkese..Bildigim kadari ile nurtepe istasyonu yeri degistirilmedi.Sadece kamulastirma ve bazi ufak sapmalar yuzunden geciktirildi. 2 - 3 ay kipirdama olacagini sanmiyorum
Nurtepe'nin aksaması şimdilik sorun değil.. Hat üzerinde iki tane viyadük (Kâğıthane ve Alibeyköy dereleri) geçişi olduğu için kazılacak tüneli üç ayrı parça olarak düşünmek gerek..
1. Mahmutbey - Alibeyköy kesimi
2. Kâğıthane - Mecidiyeköy kesimi
3. Nurtepe durağı
En önemlisi, 1. ve 2. kesimleri olabildiğince çabuk kazıp rayları döşemek..
3. kesimdeki tünel (uzunluğu 1 km civarında) nasılsa bir şekilde kazılır ve viyadükler de tünele nazaran daha çabuk inşa edilir diye umuyorum..
-
Merhabalar,Engin Y yazdı:İşler güçler yüzünden uzun zamandır sesim çıkmıyor; merhaba herkese..Bildigim kadari ile nurtepe istasyonu yeri degistirilmedi.Sadece kamulastirma ve bazi ufak sapmalar yuzunden geciktirildi. 2 - 3 ay kipirdama olacagini sanmiyorum
Nurtepe'nin aksaması şimdilik sorun değil.. Hat üzerinde iki tane viyadük (Kâğıthane ve Alibeyköy dereleri) geçişi olduğu için kazılacak tüneli üç ayrı parça olarak düşünmek gerek..
1. Mahmutbey - Alibeyköy kesimi
2. Kâğıthane - Mecidiyeköy kesimi
3. Nurtepe durağı
En önemlisi, 1. ve 2. kesimleri olabildiğince çabuk kazıp rayları döşemek..
3. kesimdeki tünel (uzunluğu 1 km civarında) nasılsa bir şekilde kazılır ve viyadükler de tünele nazaran daha çabuk inşa edilir diye umuyorum..
Kağıthane 1/1000 imar planına göre Nurtepe metro durağı hacı ethem üktem ilköğretim okulunun karşısında ve bence iki viyadük arasında kaldığı için Engin Y de arkadaşın söylediği gibi henüz başlanmadı. Metro durağının yapılacağı bölgede büyükçe bir park,boşluk alan ve 1 kaç ev mevcut.

- Esat
- Pir-i Seyyâh
-
Gönderdiğim resim Kağıthane 1/1000 imar planından. Taralı kısım metronun yüzeydeki kısımlarını gösteriyor. İmar planına göre sokullu caddesi boyunca sağda ve solda iki çıkışı var gözüküyor.Esat yazdı:İBB plan tadilatlarına göre biraz daha geride tahmin etmiştim istasyon konumunu, gerçi sizin koyduğunuz çizimde istasyon kutusunu değil ray hattını gösteriyor gibi
Yine de anlaşılan istasyon kesin olarak bu 3 yol ağzının bulunduğu bölgede olacak.

Tadilat planını nerede inceleme fırsatı buldunuz?
- Esat
- Pir-i Seyyâh