tkn-TS.18 » TRAFI Türkiye

Cevapla
Anatolian
Serbest Geçiş
Mesajlar: 747
Kayıt: 22 Haz Cmt, 2013 12:22

tkn-TS.18 » TRAFI Türkiye

Mesaj gönderen Anatolian » 22 Oca Çrş, 2014 18:29

Google Play Store'da gezinirken keşfettim bu toplu taşıma rehberi programını.
Kendimce bir Tuzla-Taksim arasını test ettim
Resim
Resim
Resim
Resim
Benim görüşlerim : Şu an sadece İstanbul, Ankara ve İzmir için çalışan bu uygulama zamanla diğer kentler için de çalışabilir hale getirebilir. Teknolojiye çok düşkün bir toplumuz ekonomik durumumuz belli olduğu halde bilgisayar ve cep telefonuna yaptığımız harcamalar ortada (özellikle gençler) yani Türkiye'ye yapılacak her yatırım yatırımcıya geri kar olarak dönecektir. Mesela Yandex Google'ın Türkiye'yi önemsememesini ve buradaki potansiyeli gördü, Türkiye için navigasyon,cep trafik, daha ayrıntılı harita programları yayınladı bu hızla giderse de yakında zirveyi ele geçirecek gibi

Bir de alternatifler gözükmüyor, bunu da hallederlerse iyi olur

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18061
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 22 Oca Çrş, 2014 18:35

Denemedim ama ilk fırsatta bakacağım, bana göre İETT nin programı tam bir fiyasko meraklıları var ise ona da bir başlık açıp eleştirelim derim, aynı şekilde Ulaşım A.Ş. nin uygulaması da dinamik veri sunmuyor, güzel görünüyor ama sadece tek hat içindeki sefer tarifesi üzerinden çalışıyor, bu program ekran görüntüleri üzerinden bakarak yorumlanmaz ama bana daha çok seçeneği sunuyor gibi geldi. Tabi bir de bütün bunların dışında İBB nin bir kaç yıldır yapmaya çalıştığı bir uygulama var bir türlü hayata geçirilemeyen.

Bu arada ilk etapta gözüme çarpan yazı karakteri seçimi, bence yanlış.

Anatolian
Serbest Geçiş
Mesajlar: 747
Kayıt: 22 Haz Cmt, 2013 12:22

Mesaj gönderen Anatolian » 22 Oca Çrş, 2014 18:45

Bir teknik veya meslek lisesinde 1. sınıf programlama öğrencisi bile İETT, İBB veya İstanbul Ulaşım A.Ş'den daha iyi program yapar.
Hatırlıyorum yani biz bu programlardan çok daha karmaşık algoritmalı şeyler yapardık.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5555
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 22 Oca Çrş, 2014 22:04

Ben hiç başlamayayım, kasap dersiniz yine.

Genel olarak tabiîki iyi bir girişim. Ama Türkiye diye yenidoğmuşa ayakkabı 46 giydirmek gibi olmuş maşaallah!

Doğru düzgün bir hat numaralandırma sistemi olmadıkça bu veritabanlarıyla zor olacak.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18061
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 23 Oca Prş, 2014 17:56

Ben programı bayağı beğendim, şu ana kadar gördüklerimin en iyisi diyebilirim, biri sonunda bu algoritmayı ya çözecek ya da satın alacaktı zaten :) bizim proje yine yaya kaldı :) sağlık olsun, yine de sitemize özel sadece raylı sistemler çözümü üreten bir şeyler yapmayı ümit ediyorum.

Dediğim gibi genel olarak güzel bir program, alternatif çözümleri de veriyor, bir iki hatalı sonuç vardı, şöyle ki mesela Sirkeci de tramvaydan indirip aktarma yerine Sultanahmet' te indirip Marmaray' a aktarma öneriyor, bunu anlamadım ama düzeltilebilir herhalde bu tip durumlar.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18061
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 11 Eki Cmt, 2014 17:47

Trafi programi yeni versiyonunda IETT otobuslerinin canli datalarini da vermeye baslamis, sonuc ekranlarinda otobusun kac dakika sonra gelecegini gosteren bir dakika bilgisi ekliyor. Bildigim kadari ile yakinda rayli sistemlerinde datalarini da alacak, gelismeleri gorecegiz.

Bu arada daha once MOBIETT programini elestirmistim, mobil versiyonuna halen sogugum ama iett web sitesindekinin tasarimi bayagi bir duzeltildi, kullanimi daha iyi, bir de ayrica Nasil Giderim diye bir mobil uygulama yapmislar, gorunumu guzel ama fonksiyon olarak incelemek lazim, urettigi sonuclar verimli gormek lazim.

Cevapla

“Taşımacılık Oyun ve Programları” sayfasına dön