M1, M2 ve M5 sabit abi. Taksim ve Marmaray. Hemfikir olduğumuz yegane konu bunlar. Yenikapının her bir köşesini kapmışlar.alabay yazdı:M2, M5 ... bunları daha sabitleştiremedik, plân ne zaman geliyor?B. Alabay
ist-B.03:03 » Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]
-
- Seyyah
-
- Seyyah
-
- Seyyah
http://www.arkitera.com/h31872-bogazin- ... durum.html
Akşam Gazetesi tünelleri gezmiş. 8.sinden 45 gün sonra 9. tüp batırılacak diyor. 8. si temmuz başında batırıldı.
15 ağustos 9. tüpün batırılma tarihi. yaklaşık.
1 ekim 10. tüp
15 kasım son tüp.
Akşam Gazetesi tünelleri gezmiş. 8.sinden 45 gün sonra 9. tüp batırılacak diyor. 8. si temmuz başında batırıldı.
15 ağustos 9. tüpün batırılma tarihi. yaklaşık.
1 ekim 10. tüp
15 kasım son tüp.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Marmaray calismalari tüm hizi ile devam ederken muhaliflerin sesleri de devam ediyor, Marmaray ile ilgili tartismalarin en önemlilerinden birisi olan güzergah konusunda Kent ve Demiryolu sitesinde bir makale yayinlanmis, ben tesadüflere inanmam yazinin bu kismi benim icin büyük bir soru isareti bunu öncelikle belirtmeliyim ama iceriginde verdigi ip uclarida önemli oldugu icin alintiladim evet M. Cemal Beskardes' in yazisi
Tesadüf bu ya, Gümüşsuyu Caddesi'nde eli çantalı bir yabancı adam dun aksam (11.08.2008) bana bir adresi sordu... Eski alışkanlıkla o kişiye kim olduğunu, turist mi, iş adamı mı olduğunu filan sordum... Keşke sormaz olsaydım... Bakiniz bu Romen asilli ABD vatandaşı Bay Mihail'den
MARMARAY ile ilgili olarak neler neler duydum:
P&B (kendi el yazısıyla PARSONS & BRIKKENHOFF) Şirketi'nin yetkili satış mühendisi imiş. MARMARAY'ın açtığı yeni bir ihaleye teklif vermek için gelmiş. P&B Firması bakınız MARMARAY'ın hangi sistemlerini kurmaya talip imiş:
Vagonlar(kendisine sorduğum vagonlar Paris RER'deki gibi 2 katlı mı olacak diye, ancak güldü ve cevap vermedi!)
Raylar ve makaslar
Enerji besleme sistemi
Atık toplama ve sevk sistemi
Yangın önleme ve koruma sistemi
Havalandırma bacaları ve sistemi
Ses yalıtımı
Bay Mihail şu sıralarda Boğaz'da denizin altına batırılan tüplerin içine inmiş ve ses yalıtımı konusunda incelemeler yapmış (!). Meğerse o tüplerin içinde müthiş bir ses ve titreşim oluşuyor imiş. Denizin üstünden gecen gemilerin pervane hareketlerinden dolayı. Şu anda üzerinde
kaplama olmayan tüplerin içinde bu pervane gümbürtüsü ve uğultusu insani son derece rahatsız ediyor imiş...(Tüpler ortalama 30 m deniz yüzeyinden aşağıda denizi tabanında yatıyor.)
Tüplerin içindeki bu korkunç uğultu ve gürültüyü yalıtmak, sesi azaltmak için yapılacak şey tüm tüplerin üzerine 5 m yüksekliğinde bir kum tabakası/örtüsü sermek imiş... Tabii denizin alt akıntılarıyla bu örtü ne kadar yerinde, tüplerin üzerinde tutunabilir, o da ayrı bir sorun.
Benim sorularıma kaçamak cevaplar veren Romen asilli ABD vatandaşı metro uzmanı Mihail'e anlattım bizim MARMARAY Projesi ile ilgili sorunlarımızı... Hayretle dinledi ve MARMARAY'ın güzergahlarının yanlış seçilmiş olduğuna, dahası bu projenin yolcu kapasitesi hesaplamasının ve güzergahının toplumda yeterince tartışılmadan bir dayatmayla halkın önüne konulduğuna,
İstanbul'un tarihi mekanlarında yaşamı yok edeceğine, kent belleğindeki tüm özellikleri, kentin karakterini ortadan kaldıracağına PEK ÜZÜLDÜ...
Bir rastlantı, pir rastlantı... Bilmediğimiz, duymadığımız gerçekler...
M. Cemal Beskardes
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Acikcasi bende Marmaray icin baska hangi güzergah olabilirdi diyorum aklima baska bir yer gelmiyor, bence Marmaray gibi bir proje kesinlikle Sirkeci den gecmeliydi Sirkeci den gecen bir hattinda erisebilecegi en iyi yer Üsküdar gibi görünüyor.
Ha bunun disinda Istanbul icin bir Hauptbahnhof olamaz denizin ayirdigi bir kentte iki tane olmalidir ve bu da Marmaray, metro hatlari ve Hizli trenlerin kesistirilebilecegi noktalarda olmalidir.
Ha bunun disinda Istanbul icin bir Hauptbahnhof olamaz denizin ayirdigi bir kentte iki tane olmalidir ve bu da Marmaray, metro hatlari ve Hizli trenlerin kesistirilebilecegi noktalarda olmalidir.
-
- Seyyah
Marmaray bir taşla birden fazla kuşun vurulduğu bir proje. Şimdiki güzergaından geçmese idi banliyö modernizasyonu oılmayacaktı. Modernzasyon olmadığı için belki de banliyö hattı ölecekti. Marmaray banliyöyü ihya ediyor. Daha etkin kullanılmasını sağlayacak. Güzergah yanlış diyenler halt etmiş:
1-Üsküdar-Bostancı arası bile manyak yolcu taşır.
2-Bostancı-Sirkeci
3-Kartal-Üsküdar
4-Kartal-Sirkeci
5-Bakırköy-Sirkeci
6-Bakırköy-Üsküdar
7-Zeytinburnu-Sirkeci
8-Zeytinburnu-Üsküdar
9-K.Çekmece-Sirkeci
10-Halkalı-Sirkeci
BU 10 AKS MARMARAY KARŞI OLANLARI PARASIYLA DÖVER....
Sadece Fenerliler maç izledikten sonra marmaraya binip Avrupa Yakasına geçseler bile proje kendini amorti eder beee
1-Üsküdar-Bostancı arası bile manyak yolcu taşır.
2-Bostancı-Sirkeci
3-Kartal-Üsküdar
4-Kartal-Sirkeci
5-Bakırköy-Sirkeci
6-Bakırköy-Üsküdar
7-Zeytinburnu-Sirkeci
8-Zeytinburnu-Üsküdar
9-K.Çekmece-Sirkeci
10-Halkalı-Sirkeci
BU 10 AKS MARMARAY KARŞI OLANLARI PARASIYLA DÖVER....
Sadece Fenerliler maç izledikten sonra marmaraya binip Avrupa Yakasına geçseler bile proje kendini amorti eder beee

-
- Seyyah
http://www.arkitera.com/h33051-marmaray ... dogru.html
Cumhuriyet'te bir haber var. Bilinen şeylerin tekrarı. Ekstra bir şey yok.
Son İki Tüp Kaldı:
Projede, inşa edilen tüp tünellerin denizin altına batırma işlemleri sürüyor. Geçen günlerde 110 metre uzunluğundaki 9 numaralı tüp tünel de batırıldı. Bu tünelin ardından 2 elemanın daha batırılmasıyla İstanbul Boğazı’na 11 tüp tünelin yerleştirilmesi işlemi tamamlanmış olacak. Bu işlemlerin 2008 sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Daha sonra üzerlerinin örtülmesi çalışmalarına başlanacak. Projenin en önemli ayaklarından olan bu iş tamamlandığında Boğaz geçişi boyunca 1387 metre uzunluğunda tüp-tünel batırılmış olacak.
Cumhuriyet'te bir haber var. Bilinen şeylerin tekrarı. Ekstra bir şey yok.
Son İki Tüp Kaldı:
Projede, inşa edilen tüp tünellerin denizin altına batırma işlemleri sürüyor. Geçen günlerde 110 metre uzunluğundaki 9 numaralı tüp tünel de batırıldı. Bu tünelin ardından 2 elemanın daha batırılmasıyla İstanbul Boğazı’na 11 tüp tünelin yerleştirilmesi işlemi tamamlanmış olacak. Bu işlemlerin 2008 sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Daha sonra üzerlerinin örtülmesi çalışmalarına başlanacak. Projenin en önemli ayaklarından olan bu iş tamamlandığında Boğaz geçişi boyunca 1387 metre uzunluğunda tüp-tünel batırılmış olacak.
-
- Seyyah
TÜNEL-İ BAHRİ
http://www.yapi.com.tr/Haberler/abdulme ... 63314.html
Basın yeni keşfetmiş. Abdülmecid zamanında tüp geçit projesi düşünüldüğü haberi. Bomba isim ise TÜNEL-İ BAHRİ yavrum benim bee. Bayılıyorum şu osmanlı terimelerine.
Tünel-i Bahri
Marmaray Arkeolojik Kazı Sergisi’nde sergilenen 1860 yılına ait tüp geçit projesine göre, 16 ayak üzerinde duran yatay bir platform üstüne, içine tren girebilecek boyutta çelik borulardan oluşan bir tünel planlanıyordu. Tünelin içinde yer alması planlanan üç araçtan biri çekici lokomotif, diğer ikisi de yolcu taşıma vagonu görevi görecekti. Tünel-i Bahri ismi verilen proje hayata geçirilemeyince Osmanlı arşivlerinin tozlu raflarında yerini aldı.
150 yıl sonra Ulaştırma Bakanlığı benzer bir projeyi yeni hayata geçiriyor. Boğaz’da tüp döşeme işlemi bitme aşamasına gelen projede, Yenikapı, Sirkeci ve Üsküdar’daki arkeolojik kazı çalışmalarının bitmesi bekleniyor. Yetkililer, kazı işleminin bitmesi halinde kısa süre içinde raylı sistemin hayata geçirileceğini söylüyor. Müze yetkilileri, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin denetiminde devam eden arkeolojik kazıların bilimsel niteliklerden taviz verilmeden devam edeceğini belirtiyor.

http://yenisafak.com.tr/Pazar/?t=25.08.2008&i=136102
***Bu deve hörgücü gibi duran kalıntılar da neyin nesi? Kale surları mı? Niye böyle eğik duruyor?

Basın yeni keşfetmiş. Abdülmecid zamanında tüp geçit projesi düşünüldüğü haberi. Bomba isim ise TÜNEL-İ BAHRİ yavrum benim bee. Bayılıyorum şu osmanlı terimelerine.
Tünel-i Bahri
Marmaray Arkeolojik Kazı Sergisi’nde sergilenen 1860 yılına ait tüp geçit projesine göre, 16 ayak üzerinde duran yatay bir platform üstüne, içine tren girebilecek boyutta çelik borulardan oluşan bir tünel planlanıyordu. Tünelin içinde yer alması planlanan üç araçtan biri çekici lokomotif, diğer ikisi de yolcu taşıma vagonu görevi görecekti. Tünel-i Bahri ismi verilen proje hayata geçirilemeyince Osmanlı arşivlerinin tozlu raflarında yerini aldı.
150 yıl sonra Ulaştırma Bakanlığı benzer bir projeyi yeni hayata geçiriyor. Boğaz’da tüp döşeme işlemi bitme aşamasına gelen projede, Yenikapı, Sirkeci ve Üsküdar’daki arkeolojik kazı çalışmalarının bitmesi bekleniyor. Yetkililer, kazı işleminin bitmesi halinde kısa süre içinde raylı sistemin hayata geçirileceğini söylüyor. Müze yetkilileri, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin denetiminde devam eden arkeolojik kazıların bilimsel niteliklerden taviz verilmeden devam edeceğini belirtiyor.

http://yenisafak.com.tr/Pazar/?t=25.08.2008&i=136102
***Bu deve hörgücü gibi duran kalıntılar da neyin nesi? Kale surları mı? Niye böyle eğik duruyor?

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Kaldi biiirrrrr
Marmaray Projesi kapsamında İstanbul Boğazı'nın iki yakasını birleştirecek 11 tüp tünelden 10.'su da sabah saatlerinde Sarayburnu açıklarında denize indirildi. Geriye tek bir tüp kalırken, indirilen tüpün 10 saatte zemine ulaştırılacağı belirtildi.
Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayacak olan Marmaray Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Tamamlanması halinde saatte tek yönde 75 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olan proje kapsamında, 10. tüp sabah saatlerinde denize indirildi.
Sabah 07.30 sıralarında basın mensuplarını Üsküdar sahilinde alan tekne tüpün indirileceği Sarayburnu açıklarına getirdi. Gerekli kontrollerin teknisyenler tarafından yapılmasının ardından Marmaray projesi kapsamındaki 10. tüp de denize indirildi. Geriye sadece 1 tüp kaldığını belirten yetkililer, sona bir adım daha yaklaşıldığını söyledi. Sarayburnu açıklarında denize indirilen 2 No'lu tüpün10 saat gibi bir sürede denizin zeminine inişini tamamlayacağı belirtildi.