ist-M.03:07 » M7 Kabataş-Esenyurt Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 07 May Çrş, 2014 15:14

orhanvardar yazdı:bu metro projesinin 2017 hedef tarihi için ne düşünüyorsunuz? Bu tarihte bitebilir mi?
İmkansız..!

Herşey yolunda gider ise araç ihalesi ve elektro -mekanik işler zamanında yapılır ise en erken 2018 sonu bu hat açılabilir.

Ama gerçekçi olmak lazım. Hiç bir projede işler 4*4 lük olmaz.Mutlaka bir şekilde aksilik yaşanır ve proje etkilenir.Bu sebep ile en mantıklı tarih 2019 yılı.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 07 May Çrş, 2014 15:17

2019 yıl sonu İBB hedeflerine bakarsak durumu kurtarıyor. :) TBM kazısı herhalde Eylül' den önce başlayamaz, tabi bugün TBM montajına başlanır ise.

Kullanıcı avatarı
Özgür Türkler
Yıllık Paso

Mesaj gönderen Özgür Türkler » 08 May Prş, 2014 07:25

TBM yi geçtim henüz doğru düzgün şantiye bile yok!
2015 ten önce kazı işleri başlamaz, başladıktan sonrada 3 yıl sürse 2018 de biter kazı işleri. En az 1 yılda elektromekanik işler sinyalizasyon vs derken 2019 dan önce açılmaz bence de.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 18 May Pzr, 2014 09:50

Bu proje ile ilgili akla, hayala sığmayan ve doğru olduğuna inanmak istemediğim bazı duyumlar alıyorum. Proje şuan yeni mahalle şantiyesinde TBM parçaları getirilmekte ve TBM kazı yapacağı alanlar için fore kazık çalışmaları başlamak üzere. Fakat bu projenin yapılmasını istemeyen çevre veya metro hattı güzergahında bulunan vatandaşların konforlu ulaşım avantajından faydalanmasını istemeyen kişilerin sürekli şantiye çaışanlarını ve şantiye sahasında bulunan iş makinalarının çalışmasını sabote etmek istediklerini ve bu yönde girişimleri olduğu söylenmektedir.

Siyasi konular hakkında yorum yapmak istemem. Ama vatandaş için yapılacak hizmet herşeyden önce gelir. Bu projenin diğer projeler ile kıyaslandığı zaman en büyük dezavantajı bazı kişilerin siyasi kaygılar sebebiyle projenin önünü tıkamak istemesi.

Yakın zamanda şantiye kurumları başyacak ve trafik akışı bu kurulumdan etkilenecek. Umarım çevre sakinleri bu çalışmalara destek olur ve şantiye çalışanları güvenle çalışırlar

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 20 May Sal, 2014 09:22

Bu projenin diğer projeler ile kıyaslandığı zaman en büyük dezavantajı bazı kişilerin siyasi kaygılar sebebiyle projenin önünü tıkamak istemesi.
Projenin geçtiği yerlerde iktidar partisi zaten %60 oy alıyor. Hangi siyasi kaygı nedeniyle projenin önü tıkanıyormuş?

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 20 May Sal, 2014 10:29

Projenin geçtiği yerlerde iktidar partisi zaten %60 oy alıyor. Hangi siyasi kaygı nedeniyle projenin önü tıkanıyormuş?
30 yıldır bu güzergahta yaşayan biri olarak ne yazacağımı bilemedim. Siyasi konuları konuşmayı çok sevmem ama ilçe değil mahalle bazında olaya bakmanızı tavsiye ederim. Bu güzergahta aksiyon bol olur bilenler bilir.

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 20 May Sal, 2014 10:38

Siyasi konuları konuşmayı çok sevmem ama ilçe değil mahalle bazında olaya bakmanızı tavsiye ederim. Bu güzergahta aksiyon bol olur bilenler bilir.
Beş yıldır Karayolları Mahallesi'nin karşısında, Avrupa Konutları'nda oturuyorum. Otobüs yakılmasından tutun da birçok şeye şahit oldum, ama metro şantiyesini yakacaklarını da sanmıyorum. Zaten metro durağı, Karayolları'nın biraz ilerisinde, Yeşilpınar'a yakın tarafta kalıyor. Bilmiyorum, bana biraz abartı bir bahane gibi geliyor, eğer belediye bunu dillendiriyorsa..

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 May Sal, 2014 10:41

Yakma yıkma olacağını sanmıyorum kast edilen engellemeler farklı türde şeyler olabilir, belki dükkanları ve yolları kapalı kalacak yerlerde sıkıntılar olabilir, şahsen normalde bir sıkıntı çıkacağına ihtimal vermem ama bazı şeyler art niyetli olarak kullanılmak istenilebilir.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 20 May Sal, 2014 11:44

Engin Y yazdı:
Siyasi konuları konuşmayı çok sevmem ama ilçe değil mahalle bazında olaya bakmanızı tavsiye ederim. Bu güzergahta aksiyon bol olur bilenler bilir.
Beş yıldır Karayolları Mahallesi'nin karşısında, Avrupa Konutları'nda oturuyorum. Otobüs yakılmasından tutun da birçok şeye şahit oldum, ama metro şantiyesini yakacaklarını da sanmıyorum. Zaten metro durağı, Karayolları'nın biraz ilerisinde, Yeşilpınar'a yakın tarafta kalıyor. Bilmiyorum, bana biraz abartı bir bahane gibi geliyor, eğer belediye bunu dillendiriyorsa..
Oturduğunuz mahalle itibari ile sizde çok iyi bilirsiniz bu tür olayları. Ben kendi mahallemde ki arkadaşlarımla bu konuları konuşurken her zaman oyle olayların metro şantiyesinde yaşanmayacağını çünkü bunun birilerine değil halka hizmet olduğunu ve tek bir kişinin bile karşı çıkmayacağını tam tersine destek olacağını söylerdim ve savunurdum ama proje içinde çalışan arkadaşlar öyle şeyler anlatıyorlar ki inansım gelmiyor. Bu kadar da olmaz diyorum. Bu iş vatandaşa hizmet ve partiler üstü bir çalışma kim yaparsa yapsın bu çalışmaları desteklemek gerekir.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 20 May Sal, 2014 12:04

Bu iş vatandaşa hizmet ve partiler üstü bir çalışma kim yaparsa yapsın bu çalışmaları desteklemek gerekir.
İşte doğruların en doğru sözü!

Maalesef bizde bu genel tüm hissi eksik. Ya azaldı, kayboldu, ya da hiç yoktu, onu bilmiyorum. Şu her araya soktuğum masterplân lâkırdısı da bununla ilgili. Bizdekisi bencillik mi (bütün dünyada siyasetçiler genelde bencildir ama), düşüncesizlik mi, postgöçebelik kaderciliğin ötesi mi … belli değil. Ama hayatın (psikolojide) eros–tanatos kutupları arasında dengeli şekilde sadece hafif hayata doğru (eros) meğilli olarak devam edebileceğini bazıleri çakmıyor galiba. Ya bu – ya da bozukluk, çürüklük, kaos ve ölüm (tanatos).

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 20 May Sal, 2014 13:59

Ben kendi mahallemde ki arkadaşlarımla bu konuları konuşurken her zaman oyle olayların metro şantiyesinde yaşanmayacağını çünkü bunun birilerine değil halka hizmet olduğunu ve tek bir kişinin bile karşı çıkmayacağını tam tersine destek olacağını söylerdim ve savunurdum ama proje içinde çalışan arkadaşlar öyle şeyler anlatıyorlar ki inansım gelmiyor.
Çok saçma geliyor bana da. Bazı sıkıntılar yaşansa da münferit saldırıların ötesine geçmez diye umuyorum ve bir süre sonra mahalle halkının geneli de tepki gösterir diye düşünüyorum. Sonuçta, metro herkesin yararına olacak, birkaç yıl boyunca bazı caddeler trafiğe kapatıldığında sıkıntı çekilecek olsa da..

Kullanıcı avatarı
Özgür Türkler
Yıllık Paso

Mesaj gönderen Özgür Türkler » 20 May Sal, 2014 14:25

Bu engellemelerin bazı illegal örgütlerin o bölgedeki şantiye sahiplerinden avanta koparmak için yaptıkları gözdağı olduğunu düşünüyorum. Örgüt ayağına, çalışmayıp sağdan soldan aldıkları haraçlarla geçinen bir sürü güruh var, muhtemelen onun için taciz ediyorlardır. Bölgedeki dükkan,süpermarket vs den 3-5 avanta topladıklarına göre böyle büyük şantiyelerden alabilecekleri için el ovuşturuyorlardır, bunun ötesine geçeceğine ihtimal vermiyorum. Aksi takdirde eğer o şantiyeleri kolluk kuvvetleri koruyamayacaklarsa da dükkanı kapatıp gitsinler, bizden boş yere memur maaşı almasınlar...
Metronun geçeceği bölgede illegal aksiyonlar olacak diye vazgeçeklerse de önce taksim ve civarındaki istasyonları kapatarak başlayabilirler, malum bu sıralar en sıcak yerler oralar :)

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön