Ben böyle şeyleri eleştirdiğim zaman ara sıra ciddiye alınmıyorum. Ama işte tekrarlamak gerek: Şov, rant, palavra. Aslında korkunç bir durum. Yani, ne kadar rezil olunacak durum varsa, arıyor, gidiyor, içine batıyoruz.

Öyle garip bir şey ülkeyi sardı, gidiyor. Konya tramvayı ne zamanlardan beri var. Biraz kurtçuk, ama işliyor. Şimdi tramvay modası rüzgârsız denizde yelken açarcasına yapılıyor, plânsız, düşüncesiz ve düzensiz. Ve bir daha: Tramvay, toplu taşımı muntazam bir kente ek bir adım olur. Eskişehir genel olarak aslında çok iyi bir sisteme ve ağa sahip. Oradaki plânsızlıklar nerede ve ne zaman (?) başlamış, anlamıyorum. Bursa durumu bana abes geliyor. Hep de abes gelmiştir, yekorayo ringinden antika noztalco hatta aktarmasızlığına kadar.
Eskişehir fazla sıkışırsa artık bakmalı, 1000 mm eski araç alımı mümkün müdür diye. Meselâ Freiburg böyle araçları hurdaya çıkaracak, eminim. Ama onlar herhâlde büyük bir kısmında da yüksek tabanlı olacaklar. Alçak tabanlısını da ikinci elden almak kolay iş değil. Yine Freiburg: Son model eski (!) alçak tabanlı tramvaylarını (15/20 senelik araçlar) hepsini tamir ediyorlar ve yeniliyorlar. Elden vermeyi hiç düşünmüyorlar, bir bildikleri var.