Ulaşım A.Ş. de yapılmış olan yönlendirme çalışmasının emareleri yavaş yavaş görülmeye başlanmış, Eminönü istasyonu çıkış merdivenlerine yapılan tabelanın görüntüsü aşağıda, ayrıca alt geçit yenilenirken buradaki tabelalarda yenilenmiş, onların fotoğrafını çekmedim ama eskisine göre çok daha temiz ve güzel göründüğü açık bence tek eksik, yana hangi yön olduğunu gösterirken arkada görünmeyen tabelanında neresi olduğunu anlamak için ileri ok ile diğer yön yazılabilirdi, her ne ise ben aşağıdaki tabelaya değinmek istiyorum.
Yönlendirme işaretleri klavuzunda önerildiği gibi üstte hat rengi, altta istasyonun/bölgenin ismi, onun altında da çıkış yönüne göre nerelerin bulunduğu listelenmiş buraya kadar her şey güzeldi, ama Yönlendirme İşaretlerinin amacı net bilgi vermektir diye biliyorum, ve net bilgiyi verirken şunlara dikkat edilir, bilgilerin gruplandırılması ve mevcut bilgi ve görüntü kirliliğinin yok edilmesi amaçlanır.
Bu tabelada benim dikkatimi çeken,
* üstteki büyük ok N.Ş.A. da (normal şartlar altında kimya ve fizik bilmeyenler için açıklama) yeterli olmalıdır ve yeterlidir de, peki neden aşağıdaki her başlığa bir tane daha yan ok konulmuştur? küçük okların amacı birden fazla yöne çıkış veren tabelalarda aşağı ve yukarıda iniş ya da çıkışlar var ise onlarıda göstermek için ara oklar koymaktır diye düşünüyorum, yani görüntü kirliliği.
* Bilgilerin gruplandırılmasına değinelim bir de, bu konuyu izah etmekte zorlanıyorum nedense, İTO bir bina ismi, altında iki tane pazar yeri, onun altında semt isimleri ve sonra bir bina ismi, sağda ise iki 3 tane ulaşım seçeneği altında okul altında bir iskele bir semt ismi ve bir iskele daha

alfabetik desem İDO lar neden ayrı, sistematik desem ne sistem var ne de matik,

ahahahahahahahah
Vakti zamanında bu tabelaların M2 Taksim-4.Levent hattı için olanlarını ben yapmıştım da üstüme afiyet. O zaman şöyle bir şey düşünmüştüm küçücük aklım ile,
* en üstte toplu taşıma aktarmalarını vermeliyiz, iett, ido, tren bla bla bla,
* altına ya kurum ve kuruluşları ya da semt ve cadde isimlerini girmeliyiz
* her bir grubun arasında bir boşluk bırakarak bunların farklılığının ayırt edilmesini sağlayabiliriz.
* şu an hatırlayamamak ile birlikte ikinci sıraya semt ve caddeleri onun altına kurum kuruluşları girmiştim diye hatırlıyorum ama tam terside olabilir, burada birazda topluma göre hareket etmek gerekli diye düşünüyorum, İstanbul' da doğru düzgün bir adresleme sistemine yeni yeni geçilmeye çalışıyor, insanlar yollarını AKM nin sağında, heykelden ileri git mc donalds tan sağa dön diye buluyorlar

dolayısı ile tabela da bence birinci sırada toplu taşıma sistemleri gruplanmalı ikinci gruba kurum ve kuruluş isimleri girilmeli, üçüncü sıraya semt, sokak ya da cadde isimleri girilmelidir, ve bunlar kendi arasında alfabetik olarak düzenlenmelidir, ha bunu yapmıyorsanız o zaman hepsini alfabetik olarak dizersiniz kimsede bir şeyin farkına varmaz, çünkü İstanbul' da herkesin acelesi var herkes koşar ve koşarken hiçbir şey belli olmaz
Mesajı yazdıktan sonra bir düzeltmeyi uygun gördüm, yukarıda belirttiğim sistem BENCE dir, yani ne bu iş için yapılan klavuzda böyle bir gruplamadan bahseder ne de referans kitaplarda, bu tamamen benim hayal ettiğim bir yönlendirme sistemine aittir, bir başkası bunu alfabetikte yapabilir ya da yukarıda olduğu gibi karışıkta