ist-M.04:02 » M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 28 Oca Sal, 2014 14:07

4. Levent, mahşer yeri gibi. Sürekli sinyal sorunu nedeniyle metro duruyor ve dakikalarca bekleniyor. Üç gün kaldı eziyetin bitmesine, ama üç gündür milletin anasından emdiği süt burnundan geldi..

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 03 Şub Pzt, 2014 17:26

Sinyalizasyon testlerine başlanacağı için seferler ile ilgili düzenleme yapılmış
Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nde Dinamik Test Sürüşleri Başlıyor... Anadolu ve Avrupa Yakasındaki İstanbul Metrosu’nun ve Marmaray’ın iki yakasını bir araya getirecek olan ve 15 Şubat 2014 tarihinde hizmete açılması planlanan Haliç Metro Geçiş Köprüsü’nde Dinamik Test Sürüşleri başlıyor. Sinyal testlerinin yapılacağı, 3 Şubat-13 Şubat 2014 tarihleri arasında, Şişhane-Hacıosman Metro Hattı’nda tren seferleri saat 23:30’da sona erecektir. Bu kapsamda 3 Şubat-13 Şubat 2014 tarihleri arasında metro seferleri, hafta içi ve Cumartesi 06.00-23.30 ve Pazar günleri 09.00-22.30 saatleri arasında olacak şekilde düzenlenmiştir. Ayrıca çalışma süresince yolcuların herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmaması için İETT, Şişhane-Hacıosman güzergâhında düzenli olarak otobüs seferleri başlatıyor. Yolcularımıza Saygıyla Duyurulur...

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 04 Şub Sal, 2014 00:53

Bugün M2 istasyonlarında Yenikapı uzatmasının ayın 15inde işletmeye alınacağı ile ilgili bilgilendirme afişlerini gördüm. Sinyalizasyon testleri için sefer saatlerinin gece ve hafta sonu kısıtlanacağı bildiriliyordu.

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 04 Şub Sal, 2014 14:04

Bugün M2 istasyonlarında Yenikapı uzatmasının ayın 15inde işletmeye alınacağı ile ilgili bilgilendirme afişlerini gördüm.
Bu haftasonu M7'nin temeli atılıyor, gelecek haftasonu M2 Tarihî Yarımada'ya giriyor, hayırlı uğurlu olsun. Bir sonraki haftasonu bakalım ne var gündemimizde?

Bakalım Yenikapı-Şişhane arasında binenlerin ne kadarı Taksim'de inecek ve Taksim'den Levent yönünde binmek isteyenler binebilecek mi?

Sefer sıklığı kaç dakika olacak?

Anatolian
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Anatolian » 15 Şub Cmt, 2014 16:47

Hacıosman-Taksim ve Taksim-Yenikapı diye parçalı sistem uygulanmasının nedeni tasarruf olabilir mi?

Bu sitede de pek çok başlıkta tartışıldı çeşitli ülkelerde otomatik sisteme geçerek tasarruf etmek veya anonsu kaldırıp her trende 3,5 saniye kar ederek hem zamandan hem de elektrik parasından tasarruf etmek gibi uygulamalar var.

Mesela bizde de T1 hattında hem baştan sona giden Bağcılar-Kabataş arasında çalışan tramvayla olduğu gibi hem de Yarımada'da ki yoğun talebi karşılamak için çalışan Cevizlibağ-Eminönü tramvayları var.

Dediğim gibi yazılım, sinyalizasyon vs. gibi etkenlerde sorun yoksa ben bu işlemin belki de tasarruf amaçlı olabileceğini düşünüyorum.

Neyse bunlar da İBB'den
Resim

Resim

Kaynak http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... v-Fefl_sbA

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 15 Şub Cmt, 2014 18:15

decimus yazdı:
Barış Toprak yazdı:Artık Taksim'de aktarma yapmadan Hacıosman'dan direk Yenikapı'da gidilebilecek mi? yoksa o problemin çözülmesi için biraz daha beklememiz mi gerekecek?
Bu sorunun cevabını Esat bey vermişti . Ben hatırlatmış olayım. Hacıosman'dan direk Yenikapı'ya gidilmeyecek Taksim'de inerek karşı perona geçilecek ve ordan Yenikapıya gidilecek.
Hocam aslında ben öyle söylemedim sonradan da düzelttik diye hatırlıyorum ama :) program şu Yenikapı-Hacıosman arasında 5 dk. bir tren çalışacak, buna ilave olarak Taksim' den geri dönüp Hacıosman' a gidecek trenler olacak dolayısı ile Yenikapı-Taksim arasında seferler 5 dk, diğer kesimde 2,5 dk. ya denk gelecek :) çok karışık değil sanırım

Birazda olay yerinden bildirelim

Sn. Başbakan ve Sn. Topbaş perona giriş yaparken
Resim

İlk seferin ilk yolcuları
Resim

Basın mensubu arkadaşlar
Resim

Kabinden yolculuk
Resim

Yenikapı
Resim

Bunlarda Haliç metro köprüsünden
Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Anatolian
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Anatolian » 16 Şub Pzr, 2014 13:14

Şu an Haliç İstasyonu'ndayım. Mecidiyeköy'den tren aktarmaya gerek bırakmadan direk geliyor
En son Anatolian tarafından 16 Şub Pzr, 2014 14:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 16 Şub Pzr, 2014 13:56

Öncelikle, hayırlı olsun..

İstanbul'a ilk taşındığımda M2 inşaat hâlindeydi. 2000 yılında, Taksim-Levent arasındaki beş duraklık kesim işletmeye alındı. Sonrasında, kuzeyde altı ve güneyde dört durak daha devreye alınarak, toplam onbeş duraklık Yenikapı-Taksim-Levent-Hacıosman Metrosu'na dönüştürüldü..

Taksim'den kuzeydeki duraklarda, güneye doğru gidilecek peronda beklerken, gelen trenin önünde Taksim veya Yenikapı yazışına göre mi nereye kadar gideceğini anlıyoruz? Duraklarda anons da yapılıyor mu?

Anatolian
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Anatolian » 16 Şub Pzr, 2014 14:11

Gelen trenin önünde Yenikapı yazıyor abi.
Bir amcayla muhabbet etme fırsatı buldum.
Kendisi Yenikapı'ya gitmek için Taksim'de aktarma yapmak için inmiş ama diğer perona geçmiş gelen tren de ters yöne gidince güvenlikle konuşmuş Osmanbey tarafından gelen trene binmesini söylemiş. Yani inip aktarma yapmaya gerek yok.
Yani hat bugün böyle işliyor ileriki günlerde belki dedikleri gibi olur

Anatolian
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Anatolian » 16 Şub Pzr, 2014 14:35

* Birinci ve dördüncü fotoğraflar Yenikapı'ya diğerleri Haliç'e ait
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 16 Şub Pzr, 2014 15:34

Bende bugn Taksim istasyonunu gozlemledim, biraz sorun var yonlendirmede, insanlar alisik olduklari perona gidiyorlar, surekli 2 guvenlik uyari yapiyor. Ayrica Taksim kalkisli Haciosman seferi yok, tum seferler tam guzergah 5 dk da bir arac geliyor, belki ben denk gelmedim bilmiyorum.

Bu arada şunu da belirtmek lazım Marmaray Yenikapı istasyonunda yapılması gereken peron yapısı Marmaray metro istasyonunda yapılmış gördüğüm kadarı ile, M2 Yenikapı istasyonu Otogar istasyonu gibi 3 yol 2 peronlu, şu anda araçlar orta yoldan çalışıyorlar, gayet geniş ferah bir istasyon, şu an tüm girişler açık değil sanırım (dün öyle idi) belki tüm girişler açılınca biraz daha ferah bir erişimde olur.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 16 Şub Pzr, 2014 16:41

Bugünün görüntüleri de bunlar

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

“İstanbul Metro Hatları” sayfasına dön