Foto alıntıdır.
http://www.youtube.com/watch?v=JnM5GBFW0qM
Arkadaslar cumartesi yolculu isletmeye acilacak diye bir bilgi aldim, tersi abes olur diye dusunuyorum. Bu arada seferler Yenikapi-Hosman 5 dk, Taksim-Hosman 2,5 dk olacakmis.
Sinyalizasyon mu yetişmedi de Yenikapı-Hacıosman işletmesi yapamıyorlar? Sinyalizasyon tamamlanınca düzeltirler..Aaa niye öyle? Neden birden fazla işletme? Geçici olma ihtimali var mı?
Şöyle yazmışımEngin Y yazdı:Arkadaslar cumartesi yolculu isletmeye acilacak diye bir bilgi aldim, tersi abes olur diye dusunuyorum. Bu arada seferler Yenikapi-Hosman 5 dk, Taksim-Hosman 2,5 dk olacakmis.Sinyalizasyon mu yetişmedi de Yenikapı-Hacıosman işletmesi yapamıyorlar? Sinyalizasyon tamamlanınca düzeltirler..Aaa niye öyle? Neden birden fazla işletme? Geçici olma ihtimali var mı?
dolayısı ile bu Yenikapı - Hacıosman arası sefer olacak anlamına geliyor, olsaydı Taksim - Hacıosman arası da 5 dk frekans olurdu, Taksimden sonra iki sefer arka arkaya geleceği için 2,5 dk ya düşüyor, yeni sinyalizasyon sistemi buna müsait diye biliyorum.Bu arada seferler Yenikapi-Hosman 5 dk, Taksim-Hosman 2,5 dk olacakmis.
Haaaaaa, ben şimdi anladım abi. Yenikapı'dan Hacıosman yönüne doğru 5 dakikada bir kalkacak araçlar. Bu araçlar Taksim'e gelince durmayacak ve Hacıosman'a doğru devam edecek. Bu araç Taksim'e geldikten 2,5 dakika sonra da Taksim'den ikinci bir araç sıfırdan hareket edecek. 2,5 dakika daha geçtikten sonra da Yenikapı'dan yolculu bir araç daha Taksim'e ulaşacak ve yoluna devam edecek..Yenikapı - Hacıosman arası sefer olacak anlamına geliyor, olsaydı Taksim - Hacıosman arası da 5 dk frekans olurdu, Taksimden sonra iki sefer arka arkaya geleceği için 2,5 dk ya düşüyor, yeni sinyalizasyon sistemi buna müsait diye biliyorum.
İnşallah en geç 21 Şubat'ta başlar da Efes Pilsen-Fenerbahçe maçına M2+Marmaray ile gidebilirim. Başka türlü çok zor yetişiliyor 4. Levent'teki işten 7'de çıkıp da Kazlıçeşme'de 8'de başlayan maça..15 subatda isletme olcak mı yoksa 17 subat pazartesii günümü başlıcak?
Taksim'de üçüncü peron yok, ama Şişhane tarafında trenlerin bekleme yapmasına müsait üçüncü bir ray var diye biliyorum.Takimin üç, dört peronu yok galiba.
"Ya olursa" diyerek ve korkarak yazıyorum: Abi, bence iki işletme olsun..Hacıosmandan da bir araç kalkacak, Yenikapıya. Sonra başka bir araç, Taksime. Uy, inşaallah M2A, M2B falan demezler