planlanıyormuş daha doğrusu, umarım gerçekleşir ama sadece Metro Geçiş Köprüsü ifadesi acaba Yenikapı' ya kadar açılmayacak mı? Sorusunu da getiriyor ardından.Haliç Metro Geçiş Köprüsünü 2014 yılı Ocak ayında hizmete almayı planlıyoruz.
ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş
- Esat
- Pir-i Seyyâh
İBB nin twitter hesabının dediğine göre Haliç köprüsü Ocak 2014 açılmaya çalışılacakmış.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Yenikapı bağlantısının Ocak ayında açılabilmesi için çalışmalar tam gaz devam ediyor, hala Vezneciler istasyonu nasıl olacak, açılışa yetişecek mi yoksa pas mı geçilecek bilmiyorum. Bir de geçenlerde bir şey dikkatimi çekti ama bu inşaat alanında hiç fotoğraf var mıydı onu da hatırlayamadım. M2 nin Yenikapı istasyonunu şekli Otogar istasyonu gibi sanırım, yani projeye dair bir çizim gördüm ve orada istasyon 2 peron - 3 yoldan oluşuyordu, bakalım ne çıkacak ortaya.
- decimus
- Kadrolu Personel
Ocak sonu zor açılır gibi geliyor ama seçim öncesi mutlaka çalışmalara hız verilmiştir.
http://haberturk.tv/gundem/video/halic- ... ldu/107280
http://haberturk.tv/gundem/video/halic- ... ldu/107280
-
- Seyyah
Abi, Aralık sonundayız ve "Ocak sonunda açılacak" diyorlarsa, 1 Mart'ta falan açılır bence. Açılsın yeter ki de güvenliği ihmal etmeden ve insanların canını tehlikeye atmadan açsınlar..Haliç Metrosunun açılış tarihi belli oldu
Haliç metro geçiş köprüsünde artık sona gelindi... Ocak ayı sonunda köprü hizmete girecek. Böylece İstanbul'un en yoğun metro hattı, Marmaray'a entegre olacak
Böylece, Kartal-Hacıosman arası kesintisiz raylı sistem olacak. Hatta T1 ile Marmaray'ın Sirkeci'de, T1 ile T4'ün Topkapı'da ve T1 ile M1'in Zeytinburnu'nda birbirine neredeyse entegre (M4 ile Marmaray'ın Ayrılık Çeşmesi'nde, T1 ile F1'in Kabataş'ta, F1 ile M2'nin Taksim'de ve M1 ile M3'ün Kirazlı'da birbirine tam entegre olduklarını da hesaba katarak) olduklarını düşünürsek, İstanbul'daki tüm raylı sistemler (F1, T1, T4, M1, M2, M3, M4, Marmaray) birbirine bağlanmış olacak..
Sonradan Ekleme: Gerçi düşündüm de Sirkeci sayesinde şu anda da M2, diğer tüm raylı sistemlere "neredeyse entegre" durumda; ama Yenikapı sayesinde M2, F1, T1, Marmaray ve M4 birbirine "tam entegre" olmuş olacak..
Peki, sizce Levent'ten Atatürk Havalimanı'na trafiğin korkunç olduğu bir saatte en kolay gidiş yolu hangisi olacak?
a) Levent'ten M2 ile Taksim, F1 ile Kabataş, T1 ile Zeytinburnu, M1 ile Havalimanı
b) Levent'ten M2 ile Yenikapı, Marmaray ile Sirkeci, T1 ile Zeytinburnu, M1 ile Havalimanı
- Esat
- Pir-i Seyyâh
c) M2 Gayrettepe -> Metrobüs Zeytinburnu -> M1 en hızlı yolculuk bu bence, M1 Yenikapı bağlantısı açılsa da yaniEngin Y yazdı:Peki, sizce Levent'ten Atatürk Havalimanı'na trafiğin korkunç olduğu bir saatte en kolay gidiş yolu hangisi olacak?
a) Levent'ten M2 ile Taksim, F1 ile Kabataş, T1 ile Zeytinburnu, M1 ile Havalimanı
b) Levent'ten M2 ile Yenikapı, Marmaray ile Sirkeci, T1 ile Zeytinburnu, M1 ile Havalimanı
d) M2 Yenikapı -> M1 42 dk. falan sürecektir.
-
- Seyyah
Bu soruyu da kendimce yanıtlayım; belki İstanbul'u bilmeyen ve yardım isteyen birilerinin karşısına Google'da aratınca çıkar ve yardımımız dokunur. Maslak'tan Havalimanı'na gitmek için de bu sürelere 8 dakika (6-7 dakikası yolculuk, 1-2 dakikası da yer altına fazladan iniş için) eklenmesini tavsiye ederim..Levent'ten Atatürk Havalimanı'na trafiğin korkunç olduğu bir saatte en kolay gidiş yolu hangisi olacak?
a) Levent'te cadde seviyesinden perona iniş ve tren bekleyiş süresinin toplam 5 dakika olduğunu varsayalım. Levent'te trene bindikten 8 dakika sonra Taksim'de inersin ve F1'in kapısına kadar 4 dakika yürürsün. Ortalama 3 dakika sonra füniküler hareket eder ve yolculuk 2 dakika sürer. Kabataş'ta T1 durağına 2 dakikada çıkarsın, T1'in kalkışını 3 dakika beklediğini varsayalım ve Zeytinburnu'na yolculuğun yaklaşık 50 dakika süreceğini düşünelim. Zeytinburnu'nda M1 durağına 3 dakika yürürsün, 3 dakika treni beklersin ve bindikten 12 dakika sonra Havalimanı'nda inersin. Toplam süre: 95 dakika. (Geçen yaz, Cuma akşamı trafikte bu süreyi defalarca ölçtüm ve aynen bu şekilde gerçekleşeceğini düşünebiliriz. Bazı beklemeler biraz daha kısa sürebiliyordu, ama bazen trafikte tramvay daha çok oyalanabiliyordu veya metro sinyal nedeniyle birkaç dakikalık beklemeler yapabiliyordu. Ancak, üç aşağı beş yukarı bu süreleri öngörmek mümkün..)
b) Levent'te cadde seviyesinden perona iniş ve tren bekleyiş süresinin toplam 5 dakika olduğunu varsayalım. Levent'te trene bindikten 16 dakika sonra Yenikapı'da inersin ve Marmaray'ın peronuna kadar 3 dakika yürürsün. Ortalama 3 dakika sonra trene binersin ve 3 dakika sonra Sirkeci'de inersin. Sirkeci'de T1 durağına 4 dakika yürürsün ve 3 dakika bekledikten sonra tramvaya binersin, Zeytinburnu'na yolculuğun da 40 dakika süreceğini varsayalım. Zeytinburnu'nda M1 durağına 3 dakika yürürsün, 3 dakika treni beklersin ve bindikten 12 dakika sonra Havalimanı'nda inersin. Toplam süre: 95 dakika. (Yenikapı Aktarma Merkezi henüz açıklmadığı için oradaki yürüyüş süresini ve Marmaray'a henüz binmediğim [inşallah bu haftasonu teftiş edeceğim] için Sirkeci'deki yürüme süresini tamamen attım..)
Dediğim gibi, ilkinde kesinlikle defalarca ölçtüğüm süreleri yazdım, ikincide ise bazı süreleri varsaydım, ama süre ikisinde de aynı çıktı

Sanırım, M1'in de Yenikapı uzatması yapılınca, yukarıda ölçtüğüm süreyi yarım saat kısaltmak mümkün olacak.
c) Levent'te cadde seviyesinden perona iniş ve tren bekleyiş süresinin toplam 5 dakika olduğunu varsayalım. Levent'te trene bindikten 16 dakika sonra Yenikapı'da inersin ve M1'in peronuna kadar 3 dakika yürürsün. Ortalama 3 dakika sonra trene binersin ve 35 dakika sonra Havalimanı'nda inersin. Toplam süre: 62 dakika.
-
- Seyyah
Dostum, Metrobüs'ü sevmiyorum amac) M2 Gayrettepe -> Metrobüs Zeytinburnu -> M1 en hızlı yolculuk bu bence, M1 Yenikapı bağlantısı açılsa da yani

M1 o kadar da hızlı değil be abicim. Defalarca ölçtüm, Aksaray-Havalimanı arasını nadiren 32-33 dakikada aldı, bazen 34-35 dakikayı buldu. Yenikapı-Havalimanı arasını 35 dakika varsaymak gerekir bence..d) M2 Yenikapı -> M1 42 dk. falan sürecektir.
Psikopat gibi süre tutup not alıyorum abicimBen bekleme sürelerini göz önüne almadım tabii, sen güzel çalışma yapmışsın