ist-B.04:01 » Marmaray Halkalı-Gebze Banliyö Hattı

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 15 Ara Pzr, 2013 18:53

Depreme bağlı.

Anatolian
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Anatolian » 17 Ara Sal, 2013 19:50

Bugün ilk defa Marmaray'a bindim, 11:30 gibi ilk durak olan Ayrılık Çeşmesi'nde bozuldu uzun bir süre peronda arızanın giderilmesini bekledik

Kullanıcı avatarı
Özgür Türkler
Yıllık Paso

Mesaj gönderen Özgür Türkler » 18 Ara Çrş, 2013 08:55

Bende dün ilk defa Marmaray'a bindim, saat 17:30 civarıydı. M4 aktarmasında sorun yaşamadım, bir tek bilet fiyatları uçuk geldi bana, Kozyatağından M4 + Marmaray + aktarım + Metrobüs 10 TL tuttu, yuh dedim...
Benim bindiğim şansıma arızalanmadı :)
Marmaray istasyonlarında bir karanlık, loşluk var, neden böyle bir aydınlatma tercih etmişler anlamadım, tüm istasyonlar böyle, bir ıssızlık, insanın uykusunu getiren bir hali var , hiç sevmedim aydınlatmayı, M4 te böyle değildi ışıl ışıldı her yer.

Kullanıcı avatarı
Özgür Türkler
Yıllık Paso

Mesaj gönderen Özgür Türkler » 18 Ara Çrş, 2013 08:57

Ayrıca Kazlıçeşmede indikten sonra hangi otobüsün ne tarafta olduğunu istasyondan çıktıktan sonra görebiliyorsunuz, yönlendirme eksik.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 18 Ara Çrş, 2013 10:08

Eh bizde böyle şeyler önemli mi? Otobüs »numarası« salatası bilgilendirmeye elverişli mi? Duraklarda daha kalkış saatleri yok. »Abi, Hanzo’dan geçer mi?« »Lan?«

:lol:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Ara Çrş, 2013 11:29

Özgür Türkler yazdı:Bende dün ilk defa Marmaray'a bindim, saat 17:30 civarıydı. M4 aktarmasında sorun yaşamadım, bir tek bilet fiyatları uçuk geldi bana, Kozyatağından M4 + Marmaray + aktarım + Metrobüs 10 TL tuttu, yuh dedim...
? M4+Marmaray+aktarım(otobüs herhalde)+Metrobüs yolculuğu İstanbulkart ile şu şekilde olması gerekiyor: 0.97+1.40+0.10+2.95 = 5.42 siz nasıl 10 lira ödediniz? Şu an bu konu ile ilgili bir çalışma yapıyorum, bilgiler var elimde, gerçi sadece Y1 otobüs hattı için 10 kuruş demişler ama genel çalışmada tüm besleme otobüslerini böyle hesaplıyoruz, teyit etmek lazım. Dediğim gibi İstanbul kart ile o yolculuk metrobüs aktarma kabul etmediği için o şekilde, 10 kuruşluk otobüs seferlerine de aktarma yok ve aktarmayı sıfırlıyor. Her bir seferde aktarma ücreti kesmeden yolculuk edilirse şöyle olur: 1.95+1.95+0.10+2.95 = 6.95 garip bunu bir araştırmak lazım :)
Ayrıca Kazlıçeşmede indikten sonra hangi otobüsün ne tarafta olduğunu istasyondan çıktıktan sonra görebiliyorsunuz, yönlendirme eksik.
Aslında istasyondan çıktıktan sonra da göremiyorsunuz :) çünkü insanlar sahil tarafından bir şey olmadığını düşünerek hep diğer tarafa yöneliyorlar ve oradan sadece Cevizlibağ otobüsü kalkıyor, pek çok kişi bu otobüsün şoförüne sorarak tekrar Marmaray' ın altından diğer tarafa geçiyorlar.

Anatolian
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Anatolian » 18 Ara Çrş, 2013 20:04

İktidar yanlısı sitelerde bile bu tarz haberler varsa...
Fatih belediye başkanının göz altına alınmasının sebebi:

Marmaray'ın çökmesi pahasına boş alana rüşvet karşılığında otel izini vermekmiş.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Ara Çrş, 2013 21:12

Herhangi biri herhangi bir şey yapmışsa en adil yargılama ve o suça verilebilecek en ağır ceza ile cezasını bulmalıdır. Bu her birey için geçerli temel bir kural olmalıdır ama yaşadığımız dünya da böyle bir kural ve bu kuralı uygulayan hiç bir insan ve yönetim tarzı yok. Marmaray a zarar verme falan konusuna gelirsek, işin diğer boyutunu burada zerre kadar tartışmam ama sadece onunla ilgili yorum yapayım bu ifade sadece ve sadece hazır vuracak birini bulmuşken ona popüler durum üzerinden de giydirme çabasıdır, halkın gözünde, önemli bir halk kitlesinin gözünde marmaray büyük nimet, dolayısı ile bu algıyı yıkmak için adını kötü olan herşey ile birlikte zikretmek en basit dezenformasyon ve toplum yönlendirme tekniklerinden birisidir, ha işin aslı vardır yoktur, dediğim gibi o kısmını burada tartışmayacağım, tartışmak isteyenlere başka mecralarda başarılar dilerim :)

Çok isteyen olursa, davetim her zaman geçerli kaç sefer yazdım, konuşalım görüşelim çay içelim diye kimse icabet etmek istemiyor, eh o zaman yapacak bir şey yok.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 18 Ara Çrş, 2013 23:35

Çok isteyen olursa, davetim her zaman geçerli kaç sefer yazdım, konuşalım görüşelim çay içelim diye kimse icabet etmek istemiyor, eh o zaman yapacak bir şey yok.
Bana bak, yolun buralara düşerse, hemen haber ver! Yani, buralar derken Kuzey İsviçre/Kuzedoğu Fransa ve Güneybatı Alamangalya. Ve belki ek Berolina. Orası hep özeldir :-) Vakit zor olsa da.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 Ara Prş, 2013 07:38

alabay yazdı:
Bana bak, yolun buralara düşerse, hemen haber ver! Yani, buralar derken Kuzey İsviçre/Kuzedoğu Fransa ve Güneybatı Alamangalya. Ve belki ek Berolina. Orası hep özeldir :-) Vakit zor olsa da.
Münih düşünüyorum da uygun bilet bulamadım bir türlü, bir hafta sonu Münih ya da belki Hamburg ama bu mevsimde çekilmez, bir de ölmez kalmazsam ve hala buralarda olursam Eylül' de yine Berlin' de görüşebiliriz :) Ama dediğim gibi bir hafta sonu süresinde Almanya planlıyorum.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 19 Ara Prş, 2013 10:12

Münih benim için öyle kolay kolay olmaz. Haritada yakın görünse de, dünyanın öteki ucu, buradan 5 saat ötede. İki saat ekle, Berlin. Arada dağlar var.

Kullanıcı avatarı
Özgür Türkler
Yıllık Paso

Mesaj gönderen Özgür Türkler » 19 Ara Prş, 2013 11:21

Y1 otobüs hattı için 10 kuruş demişler
Diğerlerine kartı bastığımda tam olarak ne ödediğimi hatırlamıyorum ama bu cevizlibağ otobüsü için 1 TL ödediğimi net hatırlıyorum, hatta bu otobüse para bile almamaları lazım kendi entegrasyon eksiklikleri diye düşünmüştüm. Marmarayda 1.90 TL idi galiba, entegrasyondan saymadılar Metrobüsten sonra M4 kullandığım için herhalde.
Sabah çıkarken 9.80 kontürüm vardı, yolda da 20 TL eklemiştim başka birgün yine lazım olur diye, gün sonunda 19 küsür TL kalmıştı bende yuvarlayarak 10 TL dedim. Şimdi düşününce kozyatağına giderkende sabah Metrobüse binmiştim onuda düşmek gerek bu 10 TL den :) Yani yaklaşık olarak 7 TL civarı birşey tutmuş Okmeydanı'na dönüşüm.

“Banliyö Hatları” sayfasına dön