ist-B.03:03 » Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Haz Sal, 2008 13:21

Kuzey Güney bana da pek şık görünmedi, Ayrılık Çeşme daha iyi bak ayrılıkların çeşmesi :) ayrılıkların istasyonu :P

Ama mandık ararsan Gare De l'Anatolia olsun :D ahahahahah hay kahrolsun benim bu yabancı mentalitem.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 24 Haz Sal, 2008 15:19

Gare d'Anatolie olmaz mıydı o zaman?!

Giren herkes ilk önce Pentagram grubunun Anatolia albümünü dinlemek zorunda :P

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 24 Haz Sal, 2008 16:06

Haydarpaşa diyelim olsun bitsin. 500 m mesafe ya var ya yok. Zeytinburnu Tramvay İstasyonu çok mu yakın Zeytinburnu'na.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 24 Haz Sal, 2008 17:02

Sirkeci gar olarak kalırsa bu girişim iyi olur, evet. Yok, uzağa başka garlar daha önemli rol oynarsa, Avrupa-Asya ikilisi daha güzel bence.

Nitekim Freiburg'ta da Wiehre istasyonunu kaydırmışlardı, eski tras terk edildi, küçük istasyon/minigar binası bugün sinema ve restoran. İki sokak ötede yeni istasyon duruyor (yeni derken, bu değişim yetmiş sene evveldi). Eskisine Eski Wiehre Tren İstasyonu derler, tren geçmez, ama kültür merkezi açısından hemen herkes anlar. Aynı bizim Haydarpaşa gibi. Ki bizde herhalde işler yine çok başka türlü hâllolacak.

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Haz Sal, 2008 17:20

Öncelikle yazacaklarımı yanlış algılamamanız için oldukça açık yazmaya çalışacağım.

Sizce Haydarpaşa ya da Anadolu Garı dememizin getirisi nedir? Bence koca bir Sıfır, ama diyorum ya bu sakın "ya ne diyoruz biz" anlamında değil, tabii ki ortak hedeflerimiz ve amacımız belli bu anlamda da biz doğru olanı yapıyoruz, bu havanda su dövmek değil, etkili olup olamayacağının etüdünü iyi yapmamız gerekir.

Bu bağlamda bizim buraya ne Haydarpaşa ne de Anadolu Garı dememizin hiçbir esprisi yok çünkü buraya büyük ihtimalle Ayrılıkçeşme denilecek ve de öyle kalacak, dolayısı ile resmi makamların verdiği ve duyurduğu bir isim ile hitap edeceğiz, o zaman bizim farklı bir isim vermemizin ya da sitede farklı bir isim ile anmamızın bize hiç bir faydası olmayacak aksine götürüsü olacaktır, burada elitistlik ile mükemmeliyetçilik arasında bir noktayı tutturmak hedef ama aynı zamanda bu yazılanları okuyan ve bu ikisinin arasında değil yakınında dahi olmayan grupları da gözetmek gerekir, yani fikir öne sürmek, beyin fırtınaları yaratmak çok güzel ama diğer taraftan genele hitap eden bir anlaşılırlıkta olması daha çok gerekli, tekrar ediyorum bizim fransızca ve almanca geyiklerimiz dışında her öneri kendi içinde doğru ve tutarlı olabilir ama kabul edelim ki daha şimdiden Ayrılıkçeşme olarak konulmuş bir ismi şimdiden değiştirtmek lazım bu kamuoyu etkisini oluşturabilecek etkinlikler var ise amenna ama maalesef

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 24 Haz Sal, 2008 17:36

Tamamen haklısın.

Ama yaptığım(ız) geyik değil - ciddî düşünceler. İsmi kim veriyor? Kamuya sadece sunmak mı var, yoksa araştırmak, dinlemek de mi var?

Ben zaten çoğu kez diyorum, yolunda olan şeyleri fazla kurcalamaya gerek yok, fanteszi ile ihale durumları arasında ayırt etmek lâzım. Ama böyle bir konuda şu düşündüklerimiz hiç de öyle boş değil. Ben (ve başkaları) şu an İstanbul'un uluslararası gar yapısını anlamıyorum/bilmiyorum. Madem yeni düzenler düşünülecek, o zaman fikir yürütmekte fayda yok mu? Yanısıra, "ayrelekktcheshmeh" diye bu ismi (bizden başka) kim doğru söyleyebilecek? Ayrilik-Kezme denecek, ben fıktık olacağım (yaklaşık tüm etraf dillerinde).

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 25 Haz Çrş, 2008 06:09

Kamuya sadece sunmak mı var, yoksa araştırmak, dinlemek de mi var?
Araştırmak ve dinlemek? Hiç sanmıyorum hele ki istasyon isimlerinde, ya düşün ki Sultançiftliği hattı yolcusu bile, bile diyorum çünkü raylı taşıma bilinci konusunda henüz agu gugu aşamasında bir bölge, evet bu yolcu bile istasyon isimlerinin yanlış olduğu yorumu yapabiliyor, peki bu konu ile ilgili bir araştırma yapılarak mı bu isimler verilmiş hiç sanmıyorum kamuya sunmak diye bir şey yok maalesef, yaptım oldu, ben böyle istedim, biz böyle yaptık, ve ne yazık ki bunu benim gibi diplomasız cahiller yapsa neyse, bu işi ilk defa yapmayan insanların ağzından dahi "biz böyle isim verdik" gibi yani Türkçe anlamı ile "ya bırak bu işleri koskoca tren hattı yapıyoruz sen isme takılıyorsun" demek olan bir şey.

Dinlemek yok, kamuya sunmak ise daha çok yaptım oldu diyerek yıllar sonra belki ikinci bir isim eklemek olabilir :)

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 25 Haz Çrş, 2008 09:38

www.arkitera.com

Marmaraya 217 milyon eurpo'luk kredi onaylanmış. Banliyö medernize işi için. 283 daha gelecekmiş seme sonuna kadar. 5 yıl ödemesiz.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 26 Haz Prş, 2008 11:16

www.arkitera'da a.vefk alp'in değerlendirmeleri var. projeyi bazı konularda eleştiriyor.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 26 Haz Prş, 2008 23:08

Ya, ben de m2 ile ne demek istiyorsun diye düşündum, taşındım. Sen M2 hattını demek istedin herhalde, değil mi? Onlara temizce M desek, daha iyi olur, m teknik bir terim çağrıştırıyor.

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 27 Haz Cum, 2008 10:07

alabay yazdı:Ya, ben de m2 ile ne demek istiyorsun diye düşündum, taşındım. Sen M2 hattını demek istedin herhalde, değil mi? Onlara temizce M desek, daha iyi olur, m teknik bir terim çağrıştırıyor.B. Alabay
İlahi, başar. M2 Hattı güney uzatması tabi: Taksim-Yenikapı Metrosu.

m deseydim sadece m2 mi m5 mi nasıl ayırt edceksin? İstasyon büyük. Güneyinde M5 İstasyonu, kuzeyinde M2 istasyonu var. Anlatmak istediğim bu. Kuzeybatıda M1....

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 27 Haz Cum, 2008 11:17

M de derken, sadec "M" değil de "m" yerine "M" yaz demek istemiştim :-)
M2, M5 ... bunları daha sabitleştiremedik, plân ne zaman geliyor?

B. Alabay

Kilitli

“Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]” sayfasına dön