ank-M.03 » Ankara Metro İnşaatları

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 May Cum, 2013 17:46

Hatırlarsanız meydana gelen bir göçükte Kadir Sevim isimli bir vatandaşımız hayatını kaybetmişti, bu olay sonrasında 2 si belediyeden 2 si de inşaat firmasından olmak üzere 4 kişi hakkında "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan açılan dava devam ediyor.

Bir taraf beton dayanıklılığı ile ilgili iddialarda bulunurken diğer taraf beton dayanıklılığında sorun olmadığı raporunu mahkemeye sunmuş, bu iş biraz uzar gider gibi, ölen kişinin maddi sıkıntıları giderildi gibi bir şeyler söylenmiş bu tip sözleri şahsi görüş olarak hoş bulmuyorum, mahkeme de söylemek gerekebilir belki bilemem ama "daha ne istiyorsun" gibi bir tavır çıkıyor ortaya ve ben bunu sevmiyorum.

http://www.hurriyet.com.tr/ankara/23233846.asp

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Haz Pzt, 2013 23:21

Ulaştırma Bakanı Yıldırım Ankara'da devam eden Keçiören, Çayyolu ve Sincan metro inşaatlarında incelemelerde bulunmuş. Alımı yapılan araçların Temmuz ayında teslimatına başlanıp Ağustos ayında da deneme seferleri yapılmasının planlandığını belirten Bakan yıl sonunda Çayyolu ve Sincan etaplarını açmayı planladıklarını da eklemiş. Keçiören hattı için ise 2014 ün ilk yarısının hedeflendiği açıklanmış.
Keçiören hattını 2014'ün ilk yarısında açmayı planladıklarını da kaydeden Bakan Yıldırım, "Tünel çalışması yüzde 50 tamamlandı. Kazı işleri büyük oranda yapıldı. İstasyon çalışmaları yapılıyor. Diğer iki hattımızda Çayyolu ve Sincan Hattı bunları da bu yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Burada da çalışmalar, bu çerçevede devam ediyor. Temmuz ayından itibaren tren setlerimiz gelemeye başlayacak. Ağustos ayında deneme sürüşlerine geçeceğiz. Her şey yolunda giderse bu yıl sonu bu iki hattı açmış olacağız. Böylece Ankara'nın 10 yıllık metro raylı sistem meselesi de gündemden kalkmış olacak." diye konuştu.
http://www.ankarahaber.com/haber/Cayyol ... rdi/137670

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 21 Tem Pzr, 2013 21:15

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Metin Tahan, Sincan-Batıkent, Kızılay-Çayyolu ve Keçiören-Tandoğan hatlarında 1350 işçinin Ankaralıları metroya kavuşturmak için çalıştığını söyledi.

Keçiören-Tandoğan hattının 2014 yılında bitmesinin plandığını ifade eden Tahan, "2014 yılı Temmuz ya da Ağustos ayı gibi bitirmeyi planlıyoruz. Net tarih koymuyoruz. Bazı proje eksikliklerini tamamladık. Keçiören'den AKM istasyonuna Gar ve Tandoğan bağlantısı yapılacak. Bakanımız Binali Yıldırım, bu hattın Kızılay'a bağlanması talimatını verdi. Keçiören'in Kızılay'a bağlanması için projelerimiz son aşamaya geldi" dedi.

Keçiören-Tandoğan hattının 11 kilometre olduğunu, 3 kilometre daha ilave edileceğini belirten Tahan, yaklaşık 15 kilometre olacak hatta 9 istasyon bulunduğunu, 3 istasyonun daha ekleneceğini kaydetti.

Yaklaşık 16'şar kilometre olan Batıkent-Sincan ve Kızılay-Çayyolu metro hatlarında 11'er istasyon olduğunu ifade eden Tahan, herkesin her istasyondan istediği mekana rahatça gidebileceğini söyledi.
http://www.haber7.com/guncel/haber/1052 ... uk-calisma

Anatolian
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Anatolian » 11 Eyl Çrş, 2013 14:25

2 Eylül tarihli bir haberden;
Ulaştırma Bakanı
ÇAYYOLU-KIZILAY METRO HATTI: 2013 sonu açılacak.
SİNCAN BATIKENT METRO HATTI: 2013 sonu açılacak
KEÇİÖREN-TANDOĞAN METRO HATTI: 2014 sonu açılacak. demiş

Kaynak:İnternethaber

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 11 Eyl Çrş, 2013 16:20

Fotoğrafları falan vardı bu Çayyolu hattı idi galiba bayağı bitmişti, bakalım açıldıktan sonra neler söylenecek hat hakkında, şikayetler nasıl şekillenecek.

ÖmerYILMAZ
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen ÖmerYILMAZ » 13 Eyl Cum, 2013 15:14

2 Eylül tarihli bir haberden;
Ulaştırma Bakanı
ÇAYYOLU-KIZILAY METRO HATTI: 2013 sonu açılacak.
SİNCAN BATIKENT METRO HATTI: 2013 sonu açılacak
KEÇİÖREN-TANDOĞAN METRO HATTI: 2014 sonu açılacak. demiş
Bunu daha önce de söylemişlerdi ancak çoğunlukla 29 Ekime yetiştirmeye çalışıyoruz türünden açıklamalar vardı. Kesin olan Keçiören metrosunun açılışının 2015'i bulacağı ya da bulabileceği.

Ama şu bir gerçek ki; Ankara hallkının büyük bir bölümü 2015'te metro ile bir yerden bir yere gidecek, ya da aktarma ile metrodan faydalanacak.

Bu yüzden de metro için halk Melih Gökçek yerine Akpartiye oy vermeli eğer verecekse de...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 13 Eyl Cum, 2013 16:15

Ankara metrolarının 2015 e biteceği kesin, yani 2015 te dediğin gibi kesinlikle bir iki aktarma daha eklenecek ya da daha uzak mesafelere gidilebilecek. Ama sistemin geleceği ne olacak, bir takım metro projeleri var hatta şu benim haritaya da eklemiştik fakat ortada net bir güzergah tanımı her zaman ki gibi yoktu. Yani Ankara, Başkent ve havalimanına metro gitmiyor, şimdi gidecek deniliyor ama metro mu monoray mı? Hadi biri gitsin razıyız ama nereden? :) Son olarak Ankaray ile ilgili geçmişte düşünülmüş bir geliştirme hatları öneri ya da fikiri var fakat ortada hiçbir girişim yok. Böyle uzaktan bakınca Ankara bu konuda biraz daha vizyonsuz görünüyor.

Siyaseten ele alırsak ben bu Ankara' yı anlamıyorum. Nette ki yorumlara bakıyorum herkes Sn. Gökçek' e ağzına geleni saydırıyor, Ankara da oturanlara bilenlere bakıyorum herkes eleştiriyor, ama seçim günü yine seçiliyor :) tahminimce bu seçimleri de alacaktır diye düşünüyorum, bu metro hatları açılmasa dahi alacaktır kanaatindeyim. Yanılabilirim tabii ki ben sadece İstanbul' da geçen seçimlerdeki durumlara bakarak böyle konuşuyorum ama belediye seçimleri pek öyle kişiye bağlı olarak seçim kazanma hadisesi olmuyor, olması gereken bence bu yöntemdir ama bizde daha ufak yerlerde bazen işliyor ama genele baktığımızda kişiler değil partiler kazanıyor. Çok dolandırdım lafı, sonuç olarak seviliyor ya da sevilmiyor ama parti oyu ile de olsa o seçimi kazanır diye düşünüyorum, bu seçimler biraz karışık geçecek gibi, şahsen İstanbul için ben Kadir Bey' in kalmasından yanayım, eleştirdiğim yanları tabii ki var vatandaş olarak ama yapılan yatırımlar ve bunların sürdürülmesi ve mevcut adaylar üzerinden bakınca göreve devam etmesi daha doğru bir karar olacaktır.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 13 Eyl Cum, 2013 16:50

Burada belediye başkanları elbette (çoğu zaman) bir parti üyesi. Ama aslında bekleniyor ki, bir belediye başkanı, başkanlık için partisini terketsin. Bazıleri yapıyor da. Çünkü bir parti seçilmiyor, bir başkan seçiliyor. Belediye işleri siyasî parti işi kat’î şekilde olmamalı, lokal, halk işi olmalı. Büyük politika için de geçerli olmamalı mı diye sorabiliriz aslında, ama yerel olayda mantıklı.

Öte yandan, bunu da bir kaç kez yazmıştım, kent, toplu taşım vesaire zaten siyasetten bağımsız plânlanıp yapılmalı, çünkü »siyaset« işi değil. Olsa, masterplân diye bir şey kalmaz. Ama bizde zaten de yok :lol:

Anatolian
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Anatolian » 13 Eyl Cum, 2013 18:37

Melih Gökçek
Yanlış bilmiyorsam 19 yıldır 1 metre bile metro açılmadı Ankara'da, Başkent'te!!!
Partisi de Melih G.'nin yine kazanacağının bildiğinden Ankara'yı hep geride tutuyor, muhalefetin güçlü olduğu kentlerde projeler daha hızlı ilerliyor :( Yani adam nasıl olsa bana oy verecek diye koca bir kentin ulaşımını yollara yüklüyorlar ve trafik felç...Sonra trafiği çözmek için ODTÜ ormanı yıkılsın diyorlar, zaten ayaklanmak için sebep arayan insanları sokağa döküyorlar

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 14 Eyl Cmt, 2013 20:36

Seçim mantığı ile ilgili söylediğinde haklısın bence de kazanması en muhtemel kent ya da adaylardan birisi dolayısı ile işe ağırlık verilmiyor olabilir, bunu mantıklı buluyorum ama odtü mevzusu ile ilgili her türlü bilgi belge ortada iken gökçek yıkıyor akp yıkıyor diye yorumlamak bana göre yanlış ötesi, kararı 20 yıl önce alırlerken bu ulusalcıklar ya da ne bileyim çiçek böcek severler nerede idi? Ha bugün büyüdüler biz seviyoruz yol yapmayın, o zaman yol açık politika üretin, ekonomik kalkınma politikaları üretin, halkı tatmin edicek çözümler sunun iktidar olup bildiğiniz gibi çiçek böcek çözün, ha olmuyorsa ortalığı yakıp yıkıp, gece 12 de gösteri yapıcam diye sokağa çıkıp molotof atıp görüntü yapanın keyfi bilir, o durumda sopa yiyen kimseye acımadığımı belirteyim.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Eki Çrş, 2013 17:27

Sayın Bakan aynı söylemi tekrar etmiş, yıl sonuna kadar Ankara' da 2 hattın işletmeye açılacağını belirtiyor, benim hala anlamadığım ya da durmadan karıştırdığım konu uzatmamı, genişletmemi, yeni mi, ne? :)

http://www.memurlar.net/haber/412980/

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 13 Eki Pzr, 2013 20:49

Ulaştırma Bakanı inşaat işleri devir alınan 3 hat(inşaat) dışında başka bir metro hattı yapımının gündemlerinde olmadığını söylemiş, sanırım Ankara bir süre bu açılacak uzatmalar ve hat ile işini görmek durumunda kalacak diğer projeler başka bahara.
Bakan Yıldırım, bir soru üzerine de "Ankara'da başka bir metro hazırlığı yok" açıklamasında bulundu.
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/10 ... un-sayiyor

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön