Kamil16 yazdı:Çerkezköy - İstanbul ( son durak neresi? Halkalı / Sirkeci?)
İşte önemli olan bu

kendimi yırttım ama internette muteber bir arkadaşımız var, TCDD konusunda her konuya vakıf ve herşeyide önceden doğru bilir, onun söylemine bakar isek en iyi ihtimal Bakırköy olmalı idi, kaldı ki TCDD zaten bu konularda zayıf, trenler işletiliyor ama bence tamamen o işi yapmak isteyen insanların özverisi ile, bana göre böyle ben böyle hissediyorum. 15 milyonluk kent için planlanan bir MERKEZ GAR yok. İleride bir gün belki yapacaklar ama o sadece 2 proje üst üste gelince hadi şurayada şunu yapalım zihniyeti ile olacak, bir şey bilindiğinden değil. Ya da; bu ya da dan sonrası sözlerimi yutuyorum sonra beni mütarekeci ilan ederler. Dediğim gibi YHT için Avrupa yakasında Bakırköy son durak olarak görünüyor, bunun dışında Yenikapı ve Sirkeci'de dururmu bilemem ben durmayacak diye duydum.
Kamil16 yazdı:Böyle birşey yok tabii ki.

Sadece bol bol yeni konut ilanları var yerel basında. İstanbul'u 25 dak.yapmışlar.
Ben Çerkezköy özelinde değil de Edirne'ye kadar genel kast ediyorum ama, Çerkezköy civarı çok uzun yıllardır zaten konut bölgesi yani sanayi firmaları orada bol olunca ortaya çıkan konut ihtiyacı için yapıldı, sonra da İstanbul gürültüsünde yaşamak istemeyenler için kaçış bölgesi olarak sunuldu, oralarda bana boş yer yok deseniz inanırım
Bir sorum olacak siz Çerkezköy'ü biliyorsunuz anladığım kadarı ile ve tren ile gidilip geliniyor. Soru şu, Çerkezköy tren istasyonunda yolcu alıp bırakan bir bölgesel tren peronda kaç dakika bekliyor, son durağı olan muhtemelen çok bekliyordurda, geçen trenleri merak ediyorum kaç dakika bekliyor diye. Bazı sivri fikirler "ne olacak Yenikapı'da iki banliyö treni arasında YHT dursun" gibi şeyler diyebiliyor, ben 2 banliyö arası 10 dk. olur ise belki hemen bir banliyönün ardından giren YHT durabilir diye düşündüm ama bu da Marmaray kapsamındaki bölgenin sinyalizasyonu ile ilgili 2 dk. ya izin verecek şekilde yapılıyor herhalde.