ist-M.03:05 » M3 Başakşehir-Kirazlı (Bakırköy) Metrosu

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 09 Haz Pzt, 2008 11:25

Peki Esat, biz şunu bir tez gibi hazırlayıp, plânları sayın Topbaş'a iletsek?
Bunu yapabilmek için şunlar gerek:
Var olan hatlar.
Yapılan hatlar.
%100 yapılacak hatlar.
Tasarlanan hatlar.
Mümkün hatlar.
Sonra bunlardan A, B, C diye bir kaç sayı sistemi hazırlayabiliriz.
Ne dersin? Şunun altına bir nokta ve imza koyalım, İstanbul'a emeğimiz mâl olsun, e mi? ;-)

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Haz Pzt, 2008 11:31

alabay yazdı:e mi?
Alıntıladığım yer üzere yazıyorum, İstanbul için verilebilecek cevap "eee eee eee eee, uyusunda büyüsün ninniiii" olabilir :) yahu onu yapmaktan kolay ne var, ben şimdi sana ben onu çizeli bir sene oldu al hadi tez yap desem, sen otursan uğraşsan benim çizim sistematiğini anlatan makalemde var, ikisini birleştirsen altına da imzamızı atsak bu sitede yayınlamaktan öteye gitmeyeceğine inandığım için ninni söylüyorum yoksa ne demek başım gözüm üstüne.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 09 Haz Pzt, 2008 12:06

alabay yazdı:Peki Esat, biz şunu bir tez gibi hazırlayıp, plânları sayın Topbaş'a iletsek?
Bunu yapabilmek için şunlar gerek:
Var olan hatlar.
Yapılan hatlar.
%100 yapılacak hatlar.
Tasarlanan hatlar.
Mümkün hatlar.
B. Alabay
Abi linkleri verdim ya. İhale bekleyen, fizibilite yapılan hatlar diye.

yap bi çalışma biz de konuşuruz kendi aramızda.

Gaza gelmiyeyim ben yapacam sonunda.

YAPTIM BİLE...

http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic.php?p=2851#2851

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 09 Haz Pzt, 2008 18:26

YAPTIM BİLE...
Evet evet, o iyi de, yine de biraz daha ilerisini düşünmemiz gerek.
İhale mihale, şöyle toplu şekilde neyin tam (!) ne olduğu belli olan bir yer var mı? Yani "bi ööle, bi bööle" olmayacak şekilde. Mislen Üsküdar'dan metro kalkacak. Eyü. Ama nereye? Ümraniye? Dudullu? Çekmeköy? Başka bir yer? Ne kadar şeyler duyduk ...

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Haz Pzt, 2008 18:56

Mehmet Kasım bunların hepsini çeşitli başlıklarda özellikle Metro gündemi başlıklarında yazmıştı oradan o yeni açmış olduğu başlığın altına toplayıp bakmak lazım

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 09 Haz Pzt, 2008 21:33

Fazla dağınık, ben üşengecim :-)
Bir de işin içinden çıkamıyorum! Otogar-Kirazlı-İkitelli-Çiftetelli ... ohooo, A ve B arası diye anlarım ben sadece. Otogar A veya B olacaksa Otogar, olmayacaksa, ne bileyim, Yenikapı-Kırazlı (nire ora be?) denmeli. Vs vs. Daha şu şu anki M2'nin kuzeyindeki sondurağı çakamadım yahu ... Sarıyer? Darülaceze mi -şafaka mı -eslam mı? Seyrantepe ne? Falaaan filaaan :-) Ooof of! İstanbul'um bana yabancı gelmeye başlıyor sanki. Yenikapı-Sarıyer de, bitsin. Kadıköy-Kartal de, olsun. Üsküdar-?!
Şunları hepsini tam bilmeli. Ha, şu Seyrantepe meselâ ... ileride uzayacak mı? Kalacak mı? M2 M2 kalırsa, bu M21 mi olmalı?, Yoksa sonradan uzayacak bir M8 falan mı olur o kuyruk? M2 bir oraya, bir buraya işlemez, işlemesin bence.
Bu yüzden araç sistemini de çakmak gerek, pırt, fırt diye değil, hangi tüneller ve hatlar (numara olarak değil de ray olarak) birbirlerine uyumlu? Ağ yapabilmek için tren kaydırma hareketlerini bilmek gerek. Orası üstten, orası üçüncü raydan, burası ortadan ... kim nereden ne elektriği alıyor? Bazı tüneller çoksistemli mi? Bunlar önemli.

Meselâ renklerle sırf biribiriyle uyumlu hatları bir çiz sen. Yani hat numarası falan yok, sadece sistem ağı. Sistemde "ayrı" tarzlar (tarz diyeyim) uyumluysa (varsa öyle bir durum), onu da belirt, meselâ T1 ile M1 uyumluydular bir zamanlar, nitekim araçlar aynıydı, biri pırt, ötekisi tırt. Ben ola fırt!

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 10 Haz Sal, 2008 09:21

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... wsID=16097

Satır arasında OLİMPİYATKÖY HATTI 2010'DA TAMAMLANACAK DİYOR TOPBAŞ.

Ayrıca bu başlığa M6 diye eklermisiniz. M6 1. aşama.

1-Üsküdar-Taşdelen deriz abi.

2-Seyrantepe kolu Kazlıçeşmeye inecek. LRT olarak. Ama çok uzun sürer. Yapılmaya karar verilene kadar iptal edilir. Topbaş'ın ömrü yetmez.

3-Kadıköy-Kartal eksik. Kadıköy-S.G. Havaalanı olacak.

4-M2 hattı SARIYER-İNCİRLİ'DİR. (Hacıosman-Yenikapı arası inşaa halindedir. Kuzeyden 4 km, güneyden batıya doğru 8 km daha uzayacak. Allah ömür verirse)

Numaralandırma işi hemen hemen tamam gibi. Fünikülere de BEN M23 DENMESİ TARAFTARIYIM :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Haz Sal, 2008 09:30

Mevcut başlıklara numara vermeyelim süreç içerisinde bu başlıklar İBB nin ya İstanbul Ulaşım ın vereceği numaralara dönecek sonuçta biz kendi beyin fırtınamızı yapıyoruz ama sitenin amacı bilgi sahibi olmayan kitlelere doğru ulaşmak biz M6 deriz İBB M8 derse kendi kendimizi ters köşeye yatırmış oluruz, bu konuyu ilgili başlıkta tartışmaya devam edelim bence.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 10 Haz Sal, 2008 10:29

Geçen sene Başakşehir 5.Etap'tan tünel kazmaya başlayan TBM1 makinesi Güney Sanayi İstasyonu'na (AYKOSAN SANAYİ SİTESİ ÖNÜ) doğru gelmeye başladı.

Yani sondan 5. istasyona doğru yaklaşıyor. 2-3 ay sonra hedef:İSTOÇ

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 10 Haz Sal, 2008 10:31

Evet, öyle. Biz su an yumurtluyoruz. Civciv cikti mi, sorariz, abi, ister misin, diye. IBB, IETT, Sayin Topbas iyi bulurlarsa, o zaman oturmus bir sisteme sahip oluruz. Ama bana bak, Esat, sen su basliklari disari dogru kapasan? Yoksa bakarsin havcilar kapar, hani köpek ve kemik :-)

B.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 10 Haz Sal, 2008 10:58

M7'ye kadar hemen hemen kesin gibi. M7 ile M11 arası da tahminen öyle. Ötesi etüd vs. zaten onları katmadık.

Kullanıcı avatarı
abhazyalı ugur
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen abhazyalı ugur » 10 Haz Sal, 2008 11:19

Mehmet KASIM'ı Ulaşım Kordinasyon başına getirsek 5 senede istanbul Aktarmalı gebze kocaeli hatta adapazarı metro hatları bile açar :P

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön