alabay yazdı:Ben orada ikinci bir tüpün ciddî bir şekilde elle tutulabilecek bir zamanda yapılacağını sanmıyorum. Nitekim şu Marmaray denen »projenin« ilk yazıları bende 1984/85’te (!) duvarda asılıydı. Ama metro olarak Anadolu yakasında ara bağlantıları şart, ve o gösterilen hat aslında o kadar mantıksız değil. Zaten iki yol var: Ya gereken yerlere metro yapmak, ya metro yapıp, gereken yerleri plânlamak/belirlemek. Yani ilki peşten koşmak, ikincisi yol çizmek gibi.
Bende kısa vadede girişileceğine pek inanmıyorum Başar, muhtemelen "ilk etapta Finans Merkezi metrosu adı altında bir etap olabilir ama bence çokta gerekli değil" düşüncemi dile getirmek istedim ama lafı dolandırdım galiba

doğu da bu kesim yapılır, sonra Söğütlüçeşme'ye bağlanır, batıda da Kazlıçeşme Levent arası falan artık nereye düşüyorsa o yapılır, sonra bir arada tüp ile bağlanır ikisi birbirine, gerçi ben bu düşünceyi böyle ortaya sıkıyorum ama daha açıpta harita üzerinde karşılaştırmadım belki de tamamen yanlış bir yoldayım, belki de bunun bahsettiğim hatla hiç alakası yoktur