O kötüleme sistem başlamadan önceki aylarda başladı.birileri hala sistemi kötülüyor, tabii ki art niyet vardir tabii ki bazi siyasi beklentiler vardir icinde
Sistemi topyekün olarak eleştirmek yanlış, sadece bazı uygulamaları eleştirsek, daha spesifik olsak iyi olmaz mı? Ama onlar "bu sistem kötü, artık otobüse dolmuşa binmeyin" diyecek kadar ileri gidecekler.
Mesela şu adresteki yazar bir güzel eleştirmiş. Doğru olduğu noktalar var mı var, ancak sırf karalamak için bazı şeyleri söylüyor.
http://www.antalyaguncel.com/kose_yazis ... ep_yapiyor_
Mesela Antray'ın Ulaşım A.ş'ye verilmesini eleştirmiş. 1 şirket, çekilmiş, diğeri elenmiş, diyor.
Ulaşım A.Ş yi kötülemiş.
Halbuki Ankara EGO idaresinin körüklü otobüs ihalesine sadece Mercedes girdi ve kazandı. Şimdi bu ihale şaibeli mi oluyor?
Ben de eleştiriyorum, şikayet ediyorum. Mesela geçen ay saat 11'de otobüs bekliyorum, 1 saat bekledim gelmedi, eve yürüyerek gitmek zorunda kaldım. Büyükşehirin Genel Sekreteri Mehmet Aktekine şikayetimi bizzat ilettim. Şoför yolcu yok diye hattın yarısından sonra ayrılmış. Öğrendim ki şoför 15 gün ceza almış.
Belediyenin suçu var, ilk suçu 20 yıllık ulaşımcı Ulaşım Daire Başkanı Nazif Altıpınarı görevden alıp yerine İtfaiye Daire Başkanını vekaleten atamak.
Bunun yanında gece otobüs gelmedi demek normal bir şey olabilir, şoförler bun hep yapıyor, ceza alsalar da yapmaya devam edecekler. Ancak gündüz saatinde otobüsün gelmemesi normal bir şey değildir. Ya kaza yapmıştır ya da yol kapalıdır.
Mesela geçen haftalarda 30 dk KL08'i bekledim, sonra bir otobüs geldi ağzına kadar dolu, durağa girmeden geçti gitti, sonraki otobüs neyse ki aldı. Konyaaltında otobüs arıza yapmış, seferler aksamış, otobüsler tıklım tıklım gidiyor.
Ayrıca dediğiniz gibi acil durumlarda belediyenin bir planı söz konusu bile değil. Kaldı ki toplu taşıma araçlarının %90'nından fazlası özel.
Buralara gelebildiysek ona da şükür diyorum.
Ayrıca Başkan'ın şu sralar ulaşımla ilgilendiği yok, ve olanlardan da haberi yok.
Yeni sistemin uygulandığı ilk günlerde sistemi yerinde görmek için bizzat sahaya inmişti.
Ancak yeni bir süreç var toplu taşımada: AB plakalı midibüslerin 12 metrelik otobüslere dönüşmesi. Şu anda 11 otobüs çalışıyor, 22 midibüs hatlardan çekildi.
Benim yıllardır savunduğum tek hatta tek araç türü ve ulaşımda tek tip araç fikri şu anda uygulamaya geçiriliyor.
Yeni ulaşım sistemini sekteye uğratan, hatların bozulmasına neden olan 7 metrelik küçük otobüsler Türkiye'deki en kötü toplu taşıma unsuru olarak önceki başkanımızın Antalya'ya en büyük kazığı olarak tarihe kazındı

Belki dolmuşların hepsini 12 m otobüse çevirseydi seçimi kazanırdı.
Ayrıca ben şimdiki sistemde evimin olduğu semte küçük otobüslerin çalışmasını istemiyorum. Ben de evimden işime okuluma dershaneme, gezmeme, herhangi bir yere büyük otobüslerle gitmek istiyorum.
Lara'da Konyaaltında oturanlardan neyim eksik, fazlam bile var

Otobüslerin gövde hatlarda çalıştırılmasının nedeni kitleleri bir yerden bir yere aktarma fikriydi. Ancak benim oturduğum semte de tek bir gövde hattı koysalar şimdiki gövde hatlardan farksız olur. Mesela ben "tramvaya mahkum" değilim. İstediğim zaman binebiliyorum ancak midibüslere mahkumum. Hayır ben tramvaya ve otobüse mahkum olmak istiyorum, midibüslere değil.
Ayrıca raylı sistemin çökmesi konusunda söyleyeceğim birkaç şey var.
Bu raylı sistem tamamlandığında yeni yönetim tarafından açılışı yapılacaktı. Açılıştan 3 gün önce felaket bir yağmur yağdı ve yer altındaki Çallı Tramvay durağını sel bastı. İstasyonun yarısına kadar sular yükseldi. İşte asıl çökme buydu, eski yönetim Namık Kemal Bulvarının ortasındaki devasal yağmur suyu drenaj kanalını ortadan kaldırınca yağmur suları doğrudan Çallı durağına girdi, ayrıca drenaj kalanının olmaması da sebep değil, İstasyona doğru giden raylardan yüzeydeki sular rahatlıkla girebiliyordu.
Eğer yağmur bir hafta geç yağsa ölümler yaşanacaktı.
Antray yine çalışmayacak...
Yolcu taşımaya 18 Aralık Cuma günü başlaması kararlaştırılan Hafif Raylı Sistem bir kez daha ertelendi. Bu kez ertelemeye Çallı alt geçidinde meydana gelen su baskınının oluşturduğu zarar gerekçe gösterildi. Büyükşehir belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin çarşamba günü raylı sistemde inceleme yaparak çalışmaların bitirilebilmesi halinde sistemin cuma günü devreye gireceğini açıklamıştı. Bu incelemenin ertesi günü belediyeden yapılan açıklamada raylı sistemin, yüklenici firmanın gerekli çalışmaları bitirmesinin ardından devreye gireceği belirtildi ancak tarih verilmedi.
18 Aralık Cuma sabahından itibaren karşılıklı olarak yolcu taşımaya başlaması planlanan Raylı Sistem seferleri yağış engeline takıldı. Aşırı yağıştan dolayı Raylı sistemin Çallı alt istasyonu sular altında kaldı. Mevcut deşarj sistemi suyu tahliye etmede yetersiz kalınca istasyon yaklaşık 1.5 metre derinliğinde su ile kaplandı. Büyükşehir belediyesi Genel sekreteri Mehmet Aktekin 16 Aralık çarşamba günü Çallı alt istasyonunda incelemeler yapmış büyük bir engel çıkmazsa sistemin cuma günü devreye gireceğini açıklamıştı. Ancak yağmurun gece geç saatlere kadar şiddetini dindirmeden devam etmesi nedeniyle İstasyonun yangın pompaları, yürüyen merdiven sistemi su altında kaldı. Ray traverslerinde oynamalar meydana geldi. İstasyonun tavanında da su sızıntısından dolayı çökmeler yaşandı. Yüklenici firma onarım çalışmalarına başladı. Bu kapsamda yangın pompası ve yürüyen merdiven sistemleri bakıma alındı. Raylar temizlenirken, yer altında ve yer üstünde olan elektrik hatları kontrol edilecek. Sinyalizasyonda bozukluk varsa giderilecek. Kumanda merkezi ve sistem sorunsuz çalışınca ve güvenli hale gelince birkaç deneme seferi daha yapılacak. Sistem normal çalışır hale geldikten sonra yolculu seferlere başlanacak. Çallıdaki su baskınının Kipa Kavşağının bulunduğu yerde daha önce var olan su toplama hattının raylı sistem çalışmaları sırasında iptal edilmesinden kaynaklandığını söyleyen Genel Sekreter Mehmet Aktekin, Dokuma bölgesinden gelen çevre sularını deşarj edecek başka bir kanal yapılmadığından, aşırı yağışın neden olduğu suların Çallı alt geçidine dolduğunu söyledi. Aynı olayın yaşanmaması için Kipa Kavşağının bulunduğu yerde yeni bir su toplama kanalı inşa edilecek. Böylece çevre sularının raylı sisteme ulaşması engellenecek.
http://www.vtvhaber.com/haber_detay.asp ... slik_id=30