bur-T.10:04 » Yerli Üretim Tramvay "İpek Böceği" - Durmazlar

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18060
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 01 Eki Pzt, 2012 08:35

Gercekci degiller, tek hedef pastadan pay kapmak, agalar hayir %30 olacak dese ona da razi olurlar. Soylem guzel "yerli msli yurdun mali" hedefte iyi "%50" peki nedir bu %50?? Altini doldurun, deyinki biz metro araclarinin su su su parcakarini uretebiliyoruz yada uretmeye talibiz. Yukarida yanlis yazdim %51 olacakti, her ne ise. Bu soylemin icini doldurun once, ondan sonra belediyeleri tehdit eder gibi ihale iptal ettirtmeye calisin, adamin ticaret ozgurlugu var Cin den alinan mallari engelleyin once, plastik enjeksiyonculari oldurdunuz, tesisat ekipmani uretimini oldurdunuz, elinizdeki islere sahip cikamadiniz simdi en buyuk pasta demiryolu hadi yiyelim. Afiyet olsun, hesap sorulmayan bir ulkedeyiz, yapilan is hatalida olsa gidiyor nasilsa.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18060
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 05 Eki Cum, 2012 13:06

Bu resimleri eklemedik herhalde, bunları Başar çekmişti, ben aynı gün daha önce bu kumanda yazılımını yapan mühendis arkadaşla sohbet etme paneli oldukça iyi inceleme imkanı bulmuştum ama ekipmanın kabiliyetini görünce başım döndü herhalde :) fotoğraf çekmeyi hiç akıl edemedim o anda, neyse bunları verelim biraz daha yakından makinist kabini

Resim

Resim

Resim

btgn
Yıllık Paso
Mesajlar: 425
Kayıt: 08 Tem Prş, 2010 17:34

Mesaj gönderen btgn » 05 Eki Cum, 2012 14:04

Yoldaki bozukluğu ya da öndeki bir engeli önceden fark ederek tramvayı durduran bir sistem geliştirdiklerinden bahsetmişlerdi. Bu sistem hakkında bilgi alabildiniz mi?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18060
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 05 Eki Cum, 2012 14:36

btgn yazdı:Yoldaki bozukluğu ya da öndeki bir engeli önceden fark ederek tramvayı durduran bir sistem geliştirdiklerinden bahsetmişlerdi. Bu sistem hakkında bilgi alabildiniz mi?
Böyle bir şeyi duydum ama şimdi emin değilim oradaki sohbet esnasında mı sözü edildi yoksa bir yerlerden ya da sizlerden duyduğum için mi aklımda. Ama fuarda bunun üzerine konuşmadık, bahsi geçtiysede sohbet esnasında aracın özelliklerini ardı sıra anlatırken geçmiş olabilir. Öndeki engeli fark ederek tramvayın kendisinin durması bana pek pratik gelmedi açıkçası, makinist zaten bu işi yapıyor, makinist devre dışı ise totman yapıyor, ama şöyle bir şey ise ray oluğu içerisini bir şekilde ışın ile takip edip oluk içine yerleşmiş bir cismi tespit etme gibi bir şey yapmışlar ise bilemem ama bunun da işlevsel olduğuna pek inanamam, yani dış etkenler tarafından art niyete çok açık bir şey, kentinizi temiz tutarsınız, ray hattınızı günlük temizlik aracı ile geçersiniz ray oluğunda bir şey kalmaz tamam ama o zamanda acaba böyle bir sisteme gerek varmı? Tam kafamda canlandıramadığım için soru sorar gibi gidiyorum :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18060
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 05 Eki Cum, 2012 16:02

Bu arada şunlarıda ekleyeyim, Durmazlar ın Innotrans fuarındaki standından bir iki görüntü, cep telefonumda kalan fotoğraflardan.

Resim
Resim

Ayrıca tanıtım için dağıtılan oldukça detaylı bir de katalog var onun içinden de tarayarak bazı resimleri aktaracağım, tarayıcının üstündeki dosyaları kaldırırsam bir gün :) inşallah.

btgn
Yıllık Paso
Mesajlar: 425
Kayıt: 08 Tem Prş, 2010 17:34

Mesaj gönderen btgn » 05 Eki Cum, 2012 18:23

Yalnız söylemek istediğim bir şey var , o kadar uğraşıp iyi bir iş ortaya çıkarıyorlar ama bu işi anlatan , ürünü tanıtan bir web siteleri yok !! Dünya sanal ortama bu kadar yönelmişken böyle bir projenin web sitesinin olmaması çok saçma.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18060
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 05 Eki Cum, 2012 18:36

btgn yazdı:Yalnız söylemek istediğim bir şey var , o kadar uğraşıp iyi bir iş ortaya çıkarıyorlar ama bu işi anlatan , ürünü tanıtan bir web siteleri yok !! Dünya sanal ortama bu kadar yönelmişken böyle bir projenin web sitesinin olmaması çok saçma.
Haklısın, bu konuda eleştirilecek çok noktaları var. Tanıtım başka bir iş mühendislik başka bir iş, benim bu konularda en çok kızdığım işi yapan mühendislere tanıtım işininde verilmesidir, tabii ki yaptığı işi en doğru anlatacak kişi o dur ama tanıtım işi mesleki bilgi dışında kişisel beceride gerektirir, özelliklede insanlar ile birebir muhatap olunan noktalarda buna dikkat etmek lazım. Aman yanlış anlaşılmasın oraya fuar hosteslerini koyun iki bacak bir dekolte görelim demiyorum o farklı bir şey :)

Hazırladıkları broşür tatmin ediciydi ama mesela standları çok yavandı, bu çapta bir çalışma yapan firmanın standı bence çekici olmalıydı, ikincisi aracın bulunduğu yer yani kötüydü diyemiyorum ama tam ayak üstüde değildi, fakat buna rağmen çok ziyaretçisi olduğuna inanıyorum. Web sitesi konusunda haklısın da şimdi Marmaray sitesine giydirecektim yine de sildim :) bence iyi bir siteleri olmalı, tasarım olarak kast etmiyorum öncelik içerikte sonra tasarım tabii ki albenili olmalı, RTE için yapılan site vardı mesela, o kadar basit bir site ki aslında, ama içi o basitliğin tam zıttı derecede dolu bir site, bence çok iyi bir örnek olmuştu. Yani öyle yazılım falan kasmaya gerek yok, notepad de bile yapılabilecek bir site yeter, iki adım içerik ve görsellik.

senturk90
Sezonluk Yolcu
Mesajlar: 153
Kayıt: 09 Ağu Pzr, 2009 07:28

Mesaj gönderen senturk90 » 06 Eki Cmt, 2012 13:14

Tanıtıma bende katılıyorum. Geçen 3500 liralık bir japon malı cub motorun teknik özelliklerine baktım. Hani ne denir "Dıydının dıydısına kadar." özelliklerin hepsini yazmışlar. Düşünün Japonya nereee Türkiye nere... Sen gel milyon dolarlık üretim yap ama bundan kimsenin haberi olmasın.

Kullanıcı avatarı
Özgür Türkler
Sezonluk Yolcu
Mesajlar: 363
Kayıt: 15 Oca Prş, 2009 08:44

Mesaj gönderen Özgür Türkler » 11 Ara Sal, 2012 16:22

Alstom ile boji üretimi konusunda bir anlaşma yapmışlar diye haber var. Bunlar kendileri üretmeyecekmiydi bojiyi??
Alstom, boji şasileri üretimi nde bir ortak girişim kurmak için Durmazlar
Holding’e bağlı Duray Ulaşım Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. (Duray) ile bir ön anlaşma
imzaladı.

Boji şasilerini genellikle Le Creusot (Fransa) ve Salzgitter (Almanya) tesislerinde
imal eden Alstom, bu anlaşmayla kapasitesini artırmayı ve aynı zamanda Bursa’da
bulunan Duray‘ın yüksek kalite ve uzmanlığından yararlanmayı hedefliyor.

Bu ön anlaşma, şirketler arasında daha geniş bir işbirliğinin gerçekleştirilmesine
yönelik ilk adım olarak değerlendiriliyor.

Alstom Transport Türkiye Genel Müdürü Arda İnanç: “Bu ortak girişim, önemli büyüme
potansiyeli olan bir ortaklığın başlangıcı niteliğinde olacak. Alstom’un demiryolu araç
aksamlarının üretiminde uzun yıllara dayanan uzmanlığı ile Duray’ın hassas işleme ve süreç
yönetimi alanındaki deneyimi, müşterilerimize en yüksek kalitede ürünler sunmamıza imkan
sağlayacaktır” dedi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18060
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 11 Ara Sal, 2012 17:58

Simdi detayi mehmet bilir belki ben habere gore yazayim ama haberin kaynagi neresi? Oncelikle oradaki bir ifadeye cok guldum, "Alstom Duray' in bu konudaki tecrubesinden faydalanacak" mi? Haberin devamindaki detay bunu soyluyor zaten, Durmazlar sadece ulkemizin degil, bolgenin belkide Avrupanin en iyi sac isleme firmasi, dolayisi ile boji imalatinda da ortaya konulan tasarim sorunsuz hale geldiginde bunun icin en iyi egim, bukum islerini yapacaktir. Bence burada Duray sanirim firmanin ismi, bu firma Alstom un tecrubesi ile bojisini sorunsuz hale getirecektir, bu yuzden bu anlasma bence guzel ve en basta yapilmasi gereken bir isti. Bardagin diger tarafina bakalim, eger Durmazlar ortaya basarili bir is koymasa Alstom girisirmiydi? Ben sanmiyorum, bence ortaya iyi bir sey cikti simdi ortaklik ile isin altina Alstom imzasida atilcak, hic mahsuru yok aksine yurtdisina pazarlamak icin cokta dogru bir yontem.

Nit: yazim hatalarini mazur gorun, cep klavyesi ile bu kadar :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18060
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 26 Ara Çrş, 2012 21:14

Once guzel haber, Durma uretimini yapmis oldugu ilk ser araclardan birini bugun Burulas test sahasina gonderiyor, arac yuklenirken fotograflama imkani buldm ama ne zaman yukleyebilirim bilemiyorum, genelde boyle tasima isleri gece yapiliyor, herhalde bu gece gider. Bu aracin dinamik testlerinin yapilacagi anlamina geliyor, statik testler.tamamlanmisti ve o asamanin sertifikasyonuda tamam, Burulastaki test sonuclarida umuyoruzki sorunsuzca gecer.

Diger taraftan 4. Aracin uretimide baslamis durumda, bu da bir baska gelisme, tum testler sorunsuzca gecilir ise firma BBB nin acacagi arac ihalesine girebilmeyi hedefliyor, tabii ki ne firma kendini ne de biz firmayi zora sokacak bir tarih kelami etmiyoruz.

Bunlarin disinda bir takim bilgilerde var tabii ki ama fotolar ile birlikte vereyim istiyorum.

mustafaguler
Müdavim
Mesajlar: 801
Kayıt: 05 Haz Cmt, 2010 17:12

Mesaj gönderen mustafaguler » 26 Ara Çrş, 2012 21:47

Esat abi İpekböceği'ni Burulaş'ın depo sahasına getirmişler :D Senle konuşurken gece gelir diyorduk ama işi sıkı tutmuşlar.

Cevapla

“Toplu Taşıma Araçları” sayfasına dön