gnl-TS.07:99 » Toplu Taşıma Kazaları 2012 [Arşiv]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18060
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 27 Ağu Pzt, 2012 20:31

Mehmet keleş yazdı:Esat kaza ile ilgili yolu merak ediyolarsa racın önüne koysunlar. Aracın kaza anında ivmelenme mi frenleme mi yaptığını merak ediyorlarsa zaten bu bilgiler black boxta var.
Yolu merak etmiyorlardır, makinistin kaza anında ne yaptığını merak ediyorlardır, yanılmıyorsam bu mevzu şu T2 de meydana gelen bir kaç öğrencinin hayatını kaybettiği olay sonrası ortaya çıktı, orada bütün yük makiniste yıkılmak isteniyordu, hatta geçen onunla ilgili bir haber girmiştim, hatta orada ceza verilmesi istenen bir isim beni bayağı şaşırtmıştı. Yanlış bilmiyorsam şirket bu olaydan sonra bu kameradan makinistin ne yaptığını izleme olayını böyle abarttı gibi amaç kaza anını gözetlemekten çok en küçük hadisede makinistin tepesine binmek gibi bir duruma döndü.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18060
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 30 Ağu Prş, 2012 13:12

Kaza, saat 21.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Loras Mahallesi Kabera Sokak’ta bulunan hemzemin geçitte meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, internet kafeden evine gitmek için ayrılan Murat Karabulut (13) motosikleti ile giderken hemzemin geçitten geçeceği sırada sürücüsünün henüz belirlenmediği Konya – Karaman arası yolcu taşıyan hızlandırılmış trenle çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile sürücü motosikletinin yaklaşık 10 metre uzağına fırladı. Hızlandırılmış tren sürücüsünün çarpışmanın farkına varmayıp yoluna devam ettiği iddia edildi.
http://networkedblogs.com/BxTt0

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18060
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 02 Eyl Pzr, 2012 19:00

http://tcdd.net/bismilde-tren-minibse-arpti
Sabah saatlerinde gideceği yere kestirmeden ulaşmak isteyen minibüs,demiryolundan geçmek istedi.Minibüs,tren raylarını henüz aşamadan Diyarbakır’dan Batman istikametine giden treninin önüne takılarak yaklaşık 100 metre sürüklendi. Yolcu minibüsü tren duruncaya kadar lokomotifin önünde sürüklendi. Kazada 21 TF 609 plakalı minibüs hurdaya dönerken aracın sürücüsü Turan Tekin trenden inen vatandaşların yardımıyla, Bismil Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Tekin, Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18060
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 07 Eyl Cum, 2012 18:59

Karaman’da son günlerde sıklaşan Tren kazalarına bir yenisi daha eklendi. Daha önce yine aynı yerde birkaç tren kazasının meydana geldiği Çoğlu Köyü yolu üzerindeki hemzemin geçitte meydana gelen kazada, yük treni otomobile çarptı.

55 Ua 070 plakalı otomobile tren çarpması sonucu kaza meydana geldi. 3 yaralı olduğu öğrenilen kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Araçta sıkışan sürücü güçlükle çıkarılarak Karaman Devlet Hastanesine Kaldırıldı.
http://www.rayhaber.com/karamanda-yasan ... di3-yarali

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18060
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 07 Eyl Cum, 2012 20:26

Bir hemzemin kaza haberide Avusturya'dan vereyim, geçen hafta sonu yaptığım tren yolculuğunda gördüğüm bir de izlenimi aktarayım. Çok eski bir güzergahtı ve yoğun olmasa da yerleşim yerleri içinden gidiyordu, yaklaşık 40 dk. lık yolculukta sadece 3 tane tam kontrollü hemzemin geçit vardı, yani ışık, ses ve bariyer olarak, geri kalan hemzemin geçitlerin büyük çoğunluğu tamamen kontrolsüz geçitti ve her birinde trenin sesine dikkat edin uyarıları vardı, tabii trende sürekli düdük çala çala gidiyor, orada oturmak istemezdim :) bazı hemzeminlerde de yine bariyer vardı ışık yoktu, yada ışık vardı bariyer yoktu, çok sık tren işleyen bir güzergah değil, tek hat geçiyor ve tek yol üzerinden işliyor ama beni şaşırttı, yani o kısa mesafede bu kadar hemzemin şaşırtıcıydı, tehlikeli.

Geleyim habere, 49 yaşındaki sürücü sesli, ışıklı ve yarım bariyerli hemzemin geçitten tren gelirken geçiş yapmaya çalışmış ve bir yük trenin çarpması ile hayatını kaybetmiş, trenin aracı 400 metre sürüklediği ve şahsın itfaiyenin çabası ile çıkartılabildiği belirtilmiş.

Resim

kenanmar
Serbest Geçiş
Mesajlar: 741
Kayıt: 28 Eyl Çrş, 2011 15:47

Mesaj gönderen kenanmar » 10 Eyl Pzt, 2012 23:29

-------------------------------------------------------------------------------------
İETT otobüsü dehşeti 10 Eylül 2012

İddia 1 : Otobüsün beyni kitlenmiş... fren sistemi çalışmıyor.. bunları (otobüsleri) durduramazsınız...
İddia 2 : Sürücü akbil basmaya çalışan bir yolcuya yardım edeyim derken fren yerine gaza bastı..


Edinilen bilgiye göre kaza saat 08.00 sıralarında Eyüp Rami Eski Edirne Asfaltı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Cevatpaşa- Beyazıt seferini yapan 34 AD 5519 plakalı İETT otobüsünün sürücüsü bilinmeyen bir sebepten dolayı direksiyon hakimiyetini kaybetti . Fabrikalar Caddesi'nden seyir halinde olan otobüs önce kaldırıma çıktı ardından da yol kenarında simit satan Hüseyin Çakır'a çarptı. Refüjü aşarak karşı şeride geçen otobüs 34 JN 0546 plakalı bir minibüse çarparak durabildi.

http://video.milliyet.com.tr/video-izle/IETT-otobusu-dehseti-ULTsXJTGxN0v.html

Bu sırada arkadan gelen 34 KV 411 plakalı minibüste 34 JN 0546 plakalı minibüse çarptı. Kazada 62 yaşındaki Simitçi Hüseyin Çakır olay yerinde hayatını kaybetti. Otobüs ve minibüslerde bulunan 10 kişi de çeşitli yerlerinden yanalandı. Yaralılar için olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası olay yerine gelen bir başka İETT şoförü Serdar Marmara "Otobüsün beyni kitlenmiş. Sonrasında tam gaz yapınca fren sistemi çalışmıyor bunlarda durduramazsınız" diye konuştu.Görgü tanığı Tayfun Bilgiç ise otobüs sürücüsünün akbil basmaya çalışan bir yolcuya yardım etmeye çalışırken fren yerine gaza bastığını iddia etti. Polis kaza ile ilgili inceleme başlattı.
http://gundem.milliyet.com.tr/iett-otob ... efault.htm
-------------------------------------------------------------------------------------

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18060
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 14 Eyl Cum, 2012 11:43

Çankırı'dan Kurşunlu istikametine gitmekte olan Devlet Demir Yolları işçilerinin bulunduğu tren (iş otosu) karşı yönden gelen ve içerisinde karşı yönden gelen tren çekicisi ile çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle yan yatan yolcu treninin adlında kalan işçilerden İhsan Özdemir hayatını kaybederken, 10 işçide yaralandı. Kazanın ardından Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Yaralı işçiler olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Çankırı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
http://www.haber7.com/trafik-kazalari/h ... -10-yarali

kenanmar
Serbest Geçiş
Mesajlar: 741
Kayıt: 28 Eyl Çrş, 2011 15:47

Mesaj gönderen kenanmar » 15 Eyl Cmt, 2012 01:26

---------------------------------------------------------------------------------
Bugün (14 Eylül 2012) internet sitelerinde çıkan “Hızlı Tren ile Tır çarpıştı” başlıklı haberle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

1-Yüksek Hızlı Tren hattında hemzemin geçit bulunmamaktadır. Karayolu araçları alt ve üst geçitlerden demiryolunu geçmektedir.
2- Bu nedenle, Yüksek Hızlı Trenin Tır ile çarpışması mümkün değildir.
3- Söz konusu olay, Konya-Karaman arasında işlemekte olan Dizel Tren Seti (DMU)’nin saat 12.15 sıralarında Konya-Kaşınhan arasında seyri sırasında, 42 BZJ 80 plakalı TIR’ın hemzemin geçide kontrolsüz şekilde girmesiyle meydana gelmiştir.
4- Olayda ağır yaralanan TIR Şoförü Mehmet Akçay ile yaralanan Makinist Sezai Dilmen’in Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri devam etmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
http://www.tcdd.gov.tr/home/detail/?id=1889
---------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
Konya'da hemzemin geçitte hızlandırılmış tren ile TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

KONYA - Konya'da hemzemin geçitte hızlandırılmış tren ile TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 12.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Yayla Pınar Mahallesi hemzemin geçitte meydana geldi. Konya'dan Karamana gitmekte olan makinist Sezai Bilmez (31) yönetimindeki 62414 sefer sayılı hızlandırılmış yolcu treni, uyarı levhalarının bulunduğu hemzemin geçitte, Mehmet Acay'ın (31) kullandığı 42 BZJ 80 plakalı TIR ile çarpıştı. TIR çarpışmanın etkisiyle hemzemin geçitin yanında bulunan sulama kanalına uçtu.

Kazada, hızlandırılmış trende bulunan yolcular, yara almadan kurtulurken, makinist Bilmez ve yardımcı makinist Uğur Noyan( 32 ) ile TIR şoförü Mehmet Acay, yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla kenteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan makinist Bilmez'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Trende bulunan yolcular ise, servis otobüsüyle Karaman'a gönderildi.
Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Video: http://video.milliyet.com.tr/video-izle ... iBKkZ.html

Resim
-----------------------------------------------------------------------------------

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18060
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 15 Eyl Cmt, 2012 01:37

Evet bunu sürekli yapıyorlar, geçende İzmir de meydana gelen bir olayda İZBAN için hızlı tren yazmışlardı, özellikle İZBAN için sürekli yapıyorlar bu aptallığı, başlığa HIZLI TREN yazıyorlar, haber içinde HIZLANDIRILMIŞ TREN :) gazeteci işte bunlar.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5555
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 15 Eyl Cmt, 2012 10:12

Hepsi EN tren!

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18060
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 28 Eyl Cum, 2012 11:08

Önceki gün bir tramvay kazası haberi vardı Viyana'dan vermemiştim kısaca bahsedeyim, bizim şu gevşek makinistlerden bir tanesi öndeki tramvay aracına çarpmış, tabii öndeki eski çarpan yeni araç olunca arkadaki çok ağır hasar almıştı ama yaralanan yok, bir de dün bir kamyonun katener tellerini koparması nedeni ile toplam 5 tramvay hattı yarım hat çalışmak zorunda kaldı. Asıl haber ise bugün sabah erken saatlerde Westbahnhof yani Batı gardan çıkış yapan bir Salzburg treni gar çıkışında deray etmiş, sadece lokomotif ve ilk vagonun raydan çıktığı olayda yaralanan yok fakat lokomotif batı hattının yolunu kapatmış durumda, tek bir ray üzerinden işletme yapılabiliyormuş ve bu durum akşam 18:00 e kadar süreceği duyurulmuş, ne kaos vardır şimdi orada.

http://www.vienna.at/schnellzug-in-wien ... en/3369974

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5555
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 28 Eyl Cum, 2012 12:18

Git bi resim çek, ama pil al yanına hee :lol:

Kilitli

“Arşivlenen Başlıklar” sayfasına dön