alabay yazdı:Bu metronun Bakırköy’e indirilmesi göz önünde mi? Yoksa unutulacak veya kaydırılacak sırf bir plân mı? Ayrıca, M2’nin İncirli uzatması kalktı mı, hâlen var mı? M7 hikâyesi bana biraz uzak gibi geliyor.
Bende tekrar tekrar yazmaktan yoruldum ama ya

Ulaştırma Bakanlığı tarafından inşa edilecek, ne zaman ödenek çıkartırsa artık, araya garip garip hisarüstü kapıönü metrocukları girmezse seneye ihale edilebilir.
M7 yi sanırım Beylikdüzü ne vermiştim ben, o da UBAK ın yapma planları arasında ama orada talepkar olması gereken İBB, yani olması için İBB ne kadar bastırırsa o kadar yakın ihtimaldir.
alabay yazdı:
Esat, sen M5 pik işletmesini Mahmutbey’e yazmışın, Kirazlı’ya yazacağına.
Ovvv, fena hata, hemen düzelteyim onu, teşekkürler.
alabay yazdı:Bana kalırsa, bu hat numaralarında yeni bir düzen gerek! M1 ve Otogar’dan itibaren (pik Yenikapı) M11. M2 ve Seyrantepe’ye M21. Gerçekten de Rumelihisarüstü’ne bir şey işler olursa, M22*. Çok daha kolay akılda tutulur bir şey. M3 belli. Farzedelim ki, Olimpiyatköy M5 (Esat, sen o numara bizden demiştzin, resmî hat numarası yok mu?), o zaman pik işletmeye ben olsam M53 derdim. Nedeni belli, değil mi? Bunu resmî şekilde yazsak mı, ne?!
M11 olmaz, İstanbul'un raylı sistem hedefinde 10 un üzerinde metro var 10 lu numaralar bu yüzden lazım onları mekik e bilmemneye veremezsin. Bu yüzden bende ısrarla başka sistemde inat ediyorum ama seni ikna edemedik bir türlü. Olimpiyatköy'e ben M5 dedim çünkü bana göre ayrı bir hat, aslında fizikende öyle ama şu Güney Sanayii den sonra Kirazlıya gidebilmesi işi karıştırıyor, bu yüzden ileride ortaya bir M3X kombinasyonları çıkabilir kanaatimce. Ulaşım A.Ş. M5 i yanılmıyorsam Üsküdar-Ümraniye hattına verdi.
hakki yazdı:Bu sabah, metroyu denemek amacıyla Metrokente gittim. Çevre düzenlemesi devam ediyordu ve Metro çalışmıyordu. Girişteki güvenlik açılışın ertelendiğini ve 17 sine sarktığını söyledi.
Dedim ya ben neye inanacağımı şaşırdım, ha bana bu bilgiyi veren arkadaşa güveniyorum ki aslında yanlış bir şey de söylemedi, dün neden öyle bir durum oldu açıkçası hiçbir fikrim yok, belki bir koordinasyon bozukluğu ya da başka bir şey ama açılış için 10 u olmazsa 17 sinden başka tarih kalmıyordu geriye zaten, ne diyelim biz açtık

gerisini onlar düşünsün.
Kenan Başkan'a sorarsak cevap vardır ya, muhtemelen şöyle bir şey olur "10 Eylül Pazartesi günü arkadaşlar test aşamasını yolcuya açık olarak gerçekleştirdiler, bunun ilanını yapmadık çünkü resmi açılış değildi, yolculu test sürecini bu şekilde geçirmek istediler, İnşaaallah 17 sinde okulların açılışı ile birlikte resmi açılışı gerçekleştireceğiz" nasıl beyanat?