ist-L.07 » Minibüsler için sayılı günler kaldı

kemal
Hareket Amiri
Mesajlar: 1577
Kayıt: 24 Eyl Pzt, 2007 09:41

Mesaj gönderen kemal » 13 Ağu Pzt, 2012 20:52

"Gecekondumu yıktırmam" gibi bir şey. Her tarafımız derme çatma işlerle yıllarca kangren olmuş. Yeni sağlıklı dokular alttan geldikçe kabuk değişecek. Kaçarı yok artık bu işlerin .Yavaş da olsa düzelecek sonunda.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18061
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 13 Ağu Pzt, 2012 20:56

kemal yazdı:"Gecekondumu yıktırmam" gibi bir şey. Her tarafımız derme çatma işlerle yıllarca kangren olmuş. Yeni sağlıklı dokular alttan geldikçe kabuk değişecek. Kaçarı yok artık bu işlerin .Yavaş da olsa düzelecek sonunda.
Kesinlikle değişecek, bunların çabası zorlayabildiği yere kadar zorlamak, şimdi zamanında birileri vermiş tavizi onun arkasına sığınıyorlar, yarın bir kanun hükmünde kararname ya da kanun daha çıkartılır o eskisi yıkılır merak etmesinler, yani eskidendi o kazanılmış hak geri alınamıyordu :)

kenanmar
Serbest Geçiş
Mesajlar: 741
Kayıt: 28 Eyl Çrş, 2011 15:47

Mesaj gönderen kenanmar » 13 Ağu Pzt, 2012 23:18

Harem-Gebze minibüsünü kaldırmak için Üsküdar-Harem-Kartal metro-Gebze arasına otobüs koymak yerinde olur. Kadıköy Meydanı'na inmeyecek minibüslere de en iyi ihtimalle Uzunçayır vb. bir yerde sonlandırırırlar.

Öte yandan kar-zarar açısından bakılırsa özellikle sıkışık ve yoğun saatlerde metro tercih edileceğine göre diğer saatlerde az biraz müşteri toplayarak minibüsler D100 kara yolundan ne kadar müşteri toplayabilir ki, daha ne kadar dayanabilir ki?

Ama tüm sorunların anası haline gelen şimdilik olmayan "Bedava/Oldukça İndirimli Aktarma" sistemi ve de minibüslerin de yenilenip ortak bilet sistemine katılımı mümkün kılınırsa o zaman bu saçma sapan ince kurnazlıklar peşinde koşmaya gerek kalmaz. İstediğin yerde gerekli toplu taşıma aracının güzergahına son verirsin ne araçlar boşu boşuna trafikte dolanıp gereksiz yer işgal etmezi ne boşuna petrol harcamaz ne de boşuna dolanmaktan zaman kaybetmez. Ayrıca hepsini tek bir yere toplamak zorunda da kalınmaz, rahatlıkla dağılım sağlanabilir.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18061
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 16 Ağu Prş, 2012 19:19

En sonunda birisi mantıklı bir açıklama yapmış, minibüsler ne olacak, şu anda ne oluyor ne yapılıyor kısa ve öz bir izahat, kaldırılma diye bir şey yok, sadece daha önce söylendiği gibi dikine çalışacak şekilde yeni hat planlamaları yapılıyormuş

http://www.haberturk.com/yasam/haber/76 ... riliyor-mu
Habertürk TV'de Gün Başlıyor programına katılan Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Koray Öztürk, Kadıköy Kartal Metrosunun açılmasıyla zaman içinde yapılacak çalışmalarla metro güzergahı üzerindeki minibüslerin güzergah ve hatların değişeceğini, minibüslerin tamamen kaldırılmayacağını söyledi.

Öztürk şöyle konuştu: "Metro açılışından sonra bize 'hemen terkedin' denmedi. Metroya entegre edilecek yeni hatlar düzenlenecek. Kadıköy Kartal metrosu yönünde, 376 adet Gebze-Harem, Ankara yolunu kullanan 70 adet Kadıköy-Kartal, 43 tane de Uğur Mumcu-Yakacık-Kadıköy hattında minibüsümüz var. Kaldırılacak olan bu üç hat için düzenlemeler yapılacak. Geriye kalan hatları da metronun aktarma merkezlerine dikey olarak entegre ediyoruz. Yeni hatlar da oluşturacağız. Düzenlemeler devam ediyor. Metronun açılmasıyla hatlarımız hemen durmayacak. Planlama çalışmaları tamamlanınca hatlar kesilecek"

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18061
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 19 Ağu Pzr, 2012 11:34

Herhalde bir 5 yıl önce yine aynı terane vardı, o zamanda minibüsler için cepler yapılacaktı, taksiler için cepler yapılacaktı öyle dolaşmayacaklardı ortalıkta :) değişen ne oldu? Şu ana kadar hiç, bakalım belki bundan sonra bir şeyler olur. Ama ısrarla tekrar ediyorum, nedir bu teknoloji merakı adamım ya, bırakın bu işleri, insanı insan gibi taşıyın yemişim wireless internetini, ben taksici ile sohbet etmek istiyorum ya, toplumun nabzı takside minibüste atıyor kardeşim, wireless sonra? Herkes kafayı gömsün cep telefonuna bilmemne pedine öyle gidelim gelelim, iyi. Türk toplumunun yapısını bozmaya çalışıyorlar bak söylemedi demeyin.

http://www.haber7.com/guncel/haber/9162 ... apamayacak
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'ndan (TŞOF) yapılan açıklamada, TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Bahçelievler Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halit Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin belirlediği 11 esnaf odasının oluşumuyla minibüslerin modern, çağdaş ve konforlu bir hale getirilmesi için ortak çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Esnaf Odaları ve Ulaşım Daire Başkanlığı'nın ortak çalışmalarının yavaş yavaş şekillenmeye başladığını belirten Yılmaz, minibüslerin artık çağdaş konforlu modern bir şekilde yapılandırıldığının altını çizerek şunları kaydetti:

"Minibüsler artık kesinlikle alçak tabanlı, klimalı ve konforlu olacak. En önemlisi artık hiçbir minibüsçü istediği yerde yolcu indirip bindiremeyecek. Yapılacak çalışma ile mevcut İETT otobüs durakları genişletilecek. Genişletme çalışmalarının bitirilmesinin ardından minibüsler de otobüsler gibi İETT duraklarını kullanacak. Durak harici yolcu indirme bindirme yapan minibüslere ağır idari ve para cezaları verilecek."

Cevapla

“Haberler - Duyurular” sayfasına dön