btgn yazdı:Bursa teleferiğinin 1963'te yapıldığını düşünürsek şu anki istasyonun neden buraya yapıldığını anlayabiliriz. Şu anki istasyonun olduğu mahalle Bursa'nın o zamanki merkezlerinden birisiydi.
Doğrudur, yani buna göre kent merkezi diyebileceğimi yer dağın eteğinde kurulup ovaya doğru genişlemiş, doğrumu anlıyorum? Ama sorun zaten kentleşmeyi planlarken doğru öngörüler yapmak değil mi? Hadi ben Bursa'yı bilmiyorum salladım

Bursa'yı yönetenlerin çoğu Bursalıydı muhtemelen.
Neyse, dediğim gibi umarım gerçekleşir, bir kere binme ihtimalim vardı ama o gün gidemediğim için binemedim, huyumu bilen arkadaşlar iyi ki yoktun dediler

:) biraz rüzgarlıymış çıkarken. Bugünkü kent merkezine inince bir istisna yapıp bineriz artık, proje sadece uzatma değil vagon ve sistemde yenilemede öngörüyordu hatırladığım kadarı ile.