ist-M.03:05 » M3 Başakşehir-Kirazlı (Bakırköy) Metrosu

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 05 Nis Prş, 2012 19:10

Gidip baktığımda "yanılmıyorsam" Peron katının olduğu katta bır boşluktan derin bır merdıven sayesınde aşagıya ındım ve 3 - 3.5 m yuksekliğinde sadce taşıyıcı sistemden oluşan bı kat olduğunu gordum.
Umarım yanılmıyorsunuzdur, çünkü bu bence çok değerli bir bilgi, en sonunda birileri bir hattı yaparken onunla entegre edilecek bir başka hattıda düşünmüş demektir ki ben bunu "evrimleşmek" olarak nitelendiririm :) şimdi haritayı bulamıyorum o kesimde aynen Kirazlı gibi çaprazlama olarak birbiri ile kesişen 2 hat şeklinde.
Otogar - Başakşehir hattının en buyuk ozelliklerınden biri bütün istasyonlar çok katlı ve içlerınde dukkanlar için yapılmış katlar var.
Bu yeni konsept, yeni derken uzunca bir süre önce uyanıldı buna, bu uyanışın sebebide para oldu tabii ki :) belki bilirsiniz yıllarca Levent metro istasyonunun orada bomboş bir kat durdu, sadece senin-benim çekişmesi nedeni ile yattı, sonra bir bakıldı ki kiraya verilince uçuyor, mesela Üsküdar-Ümraniye hattında proje sadece bir kaç istasyona çarşı katı ilave edebilme çalışmaları için revize edildi bildiğim kadarı ile, aynı mantık ile bu hattada çalışıldı, ki bana göre İBB bu konuda geçte olsa uyandı ama ortaya yine bana göre adil olmayan bir durum çıkacak gibi bakalım. Yani yine buralardan elde edilen gelirler ile ilgili bir takım iç çekişmeler yaşanabilir.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 05 Nis Prş, 2012 22:27

Umarım yanılmıyorsunuzdur, çünkü bu bence çok değerli bir bilgi,
Ufak bı düzeltme yapmalıyım.."Yanılmıyorsam" derken Peron katı olduğunu konusunda emın değilim.. Kesınlıkle Yapımı düşünulen Beşiktaş - alibeykoy -Mahmutbey hattı için bı kat hazırlanmış.
Hazırlanan bu kat yapılacak hatta ne gibi katkıları olur nasıl faydalanılır bunları oğrenıp akaracağım

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 May Pzr, 2012 01:54

Bugün aldığım bir bilgi, bu hat için alınan Alstom Metropolis lerin testlerinin tamamlandığı yönünde, diğer taraftan sinyalizasyon çalışması devam ediyor. Bu hat ile birlikte inşa edilen Olimpiyat Köy bağlantısı içinde daha önce verdiğim bilgi halen doğruluğunu koruyor, o kısım daimi mekik işletme olacak 2. etabı olan Atatürk Havalimanı kesimininde projesi yapılıyor.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 May Sal, 2012 23:21

Bir de bu hattın açılışı için yani Başakşehir-Kirazlı kesiminin açılışı için İstanbul Ulaşım A.Ş. de 2012 yılı içinde tabirini kullanmakta :) eh bitmesine bir şey kalmadı 2012 nin 8 ay içerisinde açılacak demektir.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 31 May Prş, 2012 18:29

İBB nin bilgi edinmeye verdiği cevap Başakşehir - Kirazlı metrosunun Eylül 2012 de açılacağı şeklinde, o zaman yine bir sonbahar ya da kış İstanbul ziyareti görünüyor bana :)

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 31 May Prş, 2012 21:56

Bu metro kesin Kasım ayında yağmurlu çamuru bir günde bir anda açılıverir :)

oglcan
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen oglcan » 30 Tem Pzt, 2012 20:52

http://www.istanbululasim.com.tr/rayl%C ... 3%B6y.aspx

Ulaşım AŞ'nin sitesinde açılmamış hat hakkında bilgiler verilmiş.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 Tem Pzt, 2012 21:07

Valla geçen yazdım biraz eleştirdim ama ne diyeyim şimdi buna :) harita da M1A burada M1, açılmamış M3 işletmeler arasında gösteriliyor, falan filan :) neyse en azından istasyonların son isimlerini öğrenmiş olduk :D:D haritamı güncelleyeyim, teşekkürler Oğulcan kaçırmamışsın gözden.

Yeni İstasyon isimleri

Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mh, İstoç, Mahmutbey, Yeni Mahalle, Kirazlı

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 30 Tem Pzt, 2012 22:00

Artık anlamaz oldum? M kaç?! :shock:

Neden M3 hakkında bilgi var da, M4 hakkında yok Bu M3 Bakırköy’e gidecek bir gün, değil mi?

:lol:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 Tem Pzt, 2012 22:22

Birazda hata benim ya bu başlığı değiştirmemişim M3 diye :) Bu hat M3 ve bir gün Bakırköy'e gidecek. Kirazlı aktarma istasyonundan sonra Haznedar üzerinden M1A Bakırköy/İncirli istasyonu ile entegre olduktan sonra Bakırköy sahile kadar inecek.

Biraz da isim konusunu deşelim

Metrokent, neden? Oradaki toplu konut sitelerinden birisinin ismi, öbürleri darılmıyor mu? O zaman hattın isminide Metrokent - Kirazlı şeklinde değiştirmelisiniz, şart değil ama genellikle hat isimlerinde geçen iki isim iki baştaki durakların ismidir, yani hani işletmeden biz ne anlarız bu kadar cevvaller varken ama öyle yani, sitesi olan şahıslara soruyordunuz bizimde sitemiz var, bizim bir yerimiz mi eksik? :):) He dert başka bizim para ile işimiz yok ondan, hobi için bu işler ile ilgilenenleri kaale almıyorlar oralarda.

Başak Konutları, Eh tamam hadi Başak konutları ama diyorum ya bir önceki durağın üst tarafıda Başak Konutları?

Siteler, Sanayi Siteleri şeklinde açmak daha uygun olurdu bence

Turgut Özal, Saygıyla anıyoruz, eyvallah. Peki Turgut Özal nesi? Sokağı, kavşağı, köprüsü, oteli, sitesi, yolu, ne si? Tamam Turgut Özal Bulvarı, hemen arkası da Süleyman Demirel Bulvarı ama?

İkitelli Sanayi, Herhalde en uygunu bu oldu, o kadar sanayi sitesi içinde birinin ismini vermek yerine genel bir isim

İstoç, İstoç İSTOÇ işte bilmeyeni döverler

Mahmutbey, Eyvallah,

Yeni Mahalle, daha kaç adet Yeni Mahalle istasyonuna sahip olacağız, beyler, ağalar İstanbul'un yeni mahalleleri bitmez, gelin vazgeçin bu sevdadan, adam gibi Kirazlı KUZEY deyin de hakkaten mantıklı bir iş olsun, ya da Bağcılar Evlendirme Dairesi deyin

Kirazlı, yine bana göre Kirazlı GÜNEY olmalı idi ama Kirazlı da olabilecek en doğrusu galiba

Olimpiyat, Olimpiyat Köyü adı ile başladı sonra olimpiyattan ümidi kestikçe önce Stadı oldu şimdi sadece Olimpiyat, korkarım bir olimpiyat daha alamayınca istasyonun ismi Rüzgarlı Stad olarak değişecek :D

Ziya Gökalp Mh, Bu da önce Halkalı Yolu idi, şimdi oradaki mahallenin ismi verilmiş, bilmiyorum bizim yol bulma kafamız ile mahalle isimleri yanlış olmayabilir de işte hep soruyorum İstanbul'da kaç tane Ziya Gökalp Mahallesi var, bunun akıbeti de Yeni mahalle gibi olmasın :D eleştiri bir yane Halkalı Yolu ndan daha iyi bir isim, daha doğru hedeflenmiş gibi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 01 Ağu Çrş, 2012 22:24

M3 hakkındaki bilginin varlığı ile ilgili bir şeyler duydum, aldığım bilgiye göre M3 Başakşehir - Kirazlı metrosu açılışa hazır, M4 hattı ile birlikte Başbakan'ın programında boşluk bekleniyormuş görkemli bir açılış yapılması için. Kanaatimce Ramazan bayramı öncesinde bu iki hat belki de aynı gün içerisinde hizmete alınabilirler, doğrulamak lazım.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 01 Ağu Çrş, 2012 23:17

Peki, Kirazlı’ya işleyecek o kuyruk, M1A mı B mi ne ise işte … o işliyor mu? Yoksa o da mı bu ahımşahıma dahil olacak? Yoksa şimdi yine büsbütün mü karıştırdım? Offf … işte böyle A, B, C ile olmuyor! :twisted:

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön