Bugün Viyana Teknik Müzesini ziyaret etme fırsatı buldum, gerçi biraz koştura koştura gezmiş olduk ama elimden geldiğince fotoda çekmeye çalıştım, burada görüntülediğim bir iki maket vardı onları ekleyeyim istiyorum.
Müze ilk önce bana oldukça tanıdık geldi, benzer konsept ve içeriği bir yerde gördüm diye kıvranıp durdum, sonra ya İstanbul' da varmıydı teknik müze derken aklımda Rahmi Koç Müzesi geldi, eğer orayı biliyorsanız bu müzeyide az çok biliyorsunuz demektir

konsept ve amaç aynı diyebilirim, yanlız hatırladığım kadarı ile İstanbul'dakiler daha çok kişisel kolleksiyonun parçaları idi, yani sadece İstanbul'un ya da Türkiye'nin sanayi tarihine ışık tutan şeyler değil bu anlamda Viyana teknik müzesi biraz daha geleneksel diyebilirim yani daha kendilerine ait ama Rahmi Koç müzesininde hakkı yenmez özellikle otomotiv ve tren maketleri ile ilgili harika bir kolleksiyona sahipler, neyse uzatmayayım maketler.
Yanlız son olarak şunu söyleyeyim, bu müze çok eski bir bina içerisine kurulu ve konumu itibari ile çok ışık alan bir noktada, hem bu yüzden hemde binanın tasarımı nedeni ile iyi fotoğraf açısı bulmakta çok zorlandım, ışık yansımaları nedeni ile fotolarımın çoğu kötü çıktı, eh amatör olunca bu kadar oluyor