harita nerdeEsat yazdı:Bu arada hat için haritanın altındaki detayda açılış 2012 diyor.
ist-M.03:05 » M3 Başakşehir-Kirazlı (Bakırköy) Metrosu
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
oglcan yazdı:M1 Bahçelievler İstasyonu'nun bilet katındaki haritada

-
- Sezonluk Yolcu
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bu o tarihte inşaatın biteceği ya da hattın açılacağı anlamına mı geliyor, yoksa hattın bitirilip, açılışının yapılıp teslimat a kadar geçecek olan işletme süresi de dahilmi? Hatlar açılışları yapıldıktan 1 yıl kadar sonra işletmeci ve belediye tarafından teslim alınırlar, o aradaki sürede sorumluluk hala yükleniciye ait olur.
-
- Seyyah
şu alacak verecek davası ve idodan para yatması davasında anlaşma yapılmış. yüklenici ile revize sözleşme imzalanmış. bu sözleşmeye göre m1b'nin bitiş tarihi mart 2013. yüklenici ben bağcılar istasyonundan 18 ayda çıkamam demiş. önceden 6 ayda çıkarım derken şimdi böyle konuşması manidar. dolayısıyla bu hattın açılışı 2014'ü bile bulabilir. kıçı kırık bir istasyon avm meselesi yüzünden. lanetler olsun vesselam. bunu izmirde chp yapsa adamı inletirler ama burda birşey söylenmiyor. ne de olsa çanta-keklik geyiği. topbaş beyaz müslüman olduğu için bağcıları hor görüyor.
unutmadan başakşehir kısmının sözleşmesi ise mart 2012.
unutmadan başakşehir kısmının sözleşmesi ise mart 2012.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Müteahhit 6 ay hangi istasyon için demiş, istasyon için mi AVM li istasyon için mi? O 6 ay koyun pazarlığı ile alınan sonra nasıl olsa vatandaş unutuyor 18 ayda da bitse olur tarzı bir 6 ay olmasın sakın? 
Ben yine de 2012 için ümitliyim inşaat başladıktan sonra zaten peron katı yapıldımı sorun yok, Bahçelievler istasyonu kaç yıl o şekilde çalıştı, altta trenler pas geçti üstte inşaat devam etti, bence yine aynı yöntem uygulanabilir bir sorun yok, hat 2012 Bağcılar istasyonu 2013 diyebiliriz belki.
Bir de Topbaş' ın Bağcılar' ı hor gördüğüne pek katılmıyorum, bu metro hatları Bağcılar merkezli olarak bu yönetim tarafından yapılmadı mı? Tamam M1B için taa Tayyip Bey zamanından hatta daha eski projelerden söz edebiliriz ama Bağcılar' a dönüş öyle başladı Gürtuna zamanında o şekilde temel atıldı, sonra Topbaş zamanında da aynı şekilde ikinci bir temel atma ile devam edildi, adamın üstüne bir takım güruh ne bu Bağcılar sevdası diye gitmedi mi? Bütün raylı sistemler oy deposu Bağcılar' a yapılıyor diye, yanlışlarım varsa düzeltin ama aklımda kalanlar bu şekilde.

Ben yine de 2012 için ümitliyim inşaat başladıktan sonra zaten peron katı yapıldımı sorun yok, Bahçelievler istasyonu kaç yıl o şekilde çalıştı, altta trenler pas geçti üstte inşaat devam etti, bence yine aynı yöntem uygulanabilir bir sorun yok, hat 2012 Bağcılar istasyonu 2013 diyebiliriz belki.
Bir de Topbaş' ın Bağcılar' ı hor gördüğüne pek katılmıyorum, bu metro hatları Bağcılar merkezli olarak bu yönetim tarafından yapılmadı mı? Tamam M1B için taa Tayyip Bey zamanından hatta daha eski projelerden söz edebiliriz ama Bağcılar' a dönüş öyle başladı Gürtuna zamanında o şekilde temel atıldı, sonra Topbaş zamanında da aynı şekilde ikinci bir temel atma ile devam edildi, adamın üstüne bir takım güruh ne bu Bağcılar sevdası diye gitmedi mi? Bütün raylı sistemler oy deposu Bağcılar' a yapılıyor diye, yanlışlarım varsa düzeltin ama aklımda kalanlar bu şekilde.
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Hat numarasını henüz güncellemedim ama güncel hali ile M3 Başakşehir-Kirazlı hattının M1B Otogar-Kirazlı' dan daha önce hizmete alınacağı zikrediliyor, diğer kısımdaki gecikmenin sebebini bilmiyorum belkide Mehmet' in bahsettiği Bağcılar istasyonu ile ilgili problem olabilir, onu ilgili başlıkta tartışırız artık.
-
- Seyyah