tr-HT.03:02 » Ankara-Konya Hızlı Tren Projesi

ahmettekin
Aylık Paso
Mesajlar: 102
Kayıt: 21 Ara Cum, 2007 19:04

Mesaj gönderen ahmettekin » 20 Ağu Cmt, 2011 21:33

Acaba yolcu seferleri de Çarşamba günü başlayacak mı beni ilgilendiren açılış o. TCDD bilet satış sistemine Konya YHT Gar isimli bir gar girilmiş ancak sefer saatleri yer almıyor henüz. Bu hatta saat başı sefer yapılabilir mi bilmiyorum yeterli tren seti olmayabilir TCDD'nin elinde. Karşılıklı 4'er sefer içinse 2 set gerekir TCDD'de 9 set var yanılmıyorsam faal olan. belki bir süre sonra 6'şar sefer yapılabilir ama ötesi zor görünüyor.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18061
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 20 Ağu Cmt, 2011 21:45

Muhtemelen biliyorsunuzdur bizde daha önce alıntılamıştık, bu hat için 6 set almaya yönelik bir ihale yapılacak. TCDD de modaya uyarak çeşit yapayım mantığı ile sadece bu hat için 6 set alıyor :) Bu kadar çok hızlı tren hattı inşaatı ve projesi olan bir ülkede gıdım gıdım araç alınması kadar komik bir şey olamaz, bahane para mı? Çok saçma, zaten bu tip alımlarda adama bana bu yıl teslim et demiyorsun ki, yaparsın anlaşmanı, şu kadar yıl içinde bu kadar set istiyorum, parasını da böyle böyle öderim. Çok mu zor, bunu yaptıracak gücümüz yok mu? Yoksa aman ne gerek varmı? Yoksa daha doğru düzgün park ve bakım sahası olmayan hatlar yaptığımız için araçları ne yapak mı?

http://www.rayturk.net/?p=28315
Geçen yıl aralık ayında teknik, haziranda da ticari deneme seferleri başlayan hatta, başlangıçta saatte 300 kilometre hız yapabilen 12 YHT seti kullanılacak, kısa süre içerisinde de 350 kilometre hız yapabilen 6 tren seti için ihaleye çıkılacak.

İki il arasında 1 saat 30 dakikalık sefer süresi, Ankara-Sincan arasında hizmete geçecek Başkentray’ın tamamlanmasıyla 1 saat 20 dakikaya, saatte 350 kilometre hız yapabilen YHT setlerinin işletmeye alınmasıyla da 1 saat 15 dakikaya inecek.

İlk etapta 4 gidiş, 4 geliş olmak üzere 8 sefer düzenlenecek hattaki seferlerin bazılarında, ara durak olarak Polatlı’daki YHT Garı’nda durulacak.

CNN Turk

Mehmet Kasım
Seyyah
Mesajlar: 4319
Kayıt: 09 Kas Cum, 2007 12:38

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 21 Ağu Pzr, 2011 12:10

6 seti kim yapar? tahmininz var m? siemens olabilir mi? hangi model olur?

ahmettekin
Aylık Paso
Mesajlar: 102
Kayıt: 21 Ara Cum, 2007 19:04

Mesaj gönderen ahmettekin » 21 Ağu Pzr, 2011 14:29

Bana kalırsa bu yeni setler Eurotem'den olur, TCDD'nin hatta şehiriçi raylı sistemlerin araç parkından bundan böyle ya Rotem ya da CAF göreceğiz gibi geliyor bana.

Esat bey, TCDD önümüzdeki on yıl içinde İstanbul-Ankara, Bilecik-Bursa, Ankara-Konya, Ankara-Sivas ve belki Ankara-Kayseri ve Ankara-İzmir (Uşak) hatlarını açacak. Bu inanılmaz bir araç talebi demek Türkiye için, ve bunun da devamı olacak daha sonraki yıllarda. İstediğimiz herhangi bir firmayı fabrika kurmak için ikna edebiliriz, alımlarımızı o firmadan yapabiliriz. Şu an için bu firma Eurotem gibi görünüyor, başka bir firma gelir de fabrika kurar mı bilemem ancak sadece Türkiye pazarı olarak düşünmemek gerek, Ortadoğu ve Balkanlarda hatta Kafkaslarda dahi demiryoluna verilen önem tırmanışta, bu bölgelerde gerek YHT gerekse de yüksek hızlı Konvansiyonel hatlar yapılıyor, çok gelişmemiş ekonomilere sahip olan bölge ülkeleri bence Alstom-Siemens gibi markalar yerine
CAF-Rotem ya da Çinin markalarını tercih edecektir.

Mehmet Kasım
Seyyah
Mesajlar: 4319
Kayıt: 09 Kas Cum, 2007 12:38

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 21 Ağu Pzr, 2011 14:59

tcdd stratejik planında 42 set alımı var. 6'sı ihaleye çıkacakmış. snaırım bir kaç sene sonra da 36 set için ihale açarlar. bu arada siemens fabrka kurmak için görüşmeler yapıyor.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18061
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 21 Ağu Pzr, 2011 21:34

Ahmet Bey düşüncenize katılıyorum gerekçenizden dolayı, evet ekonomik güçlerinden dolayı bu ülkelerin tercihi bahsettiğiniz firmalar olabilir ama ne bileyim bu işe sadece ilk alım olarak bakmak çok mu doğru sizce?

Diğer taraftan Siemens Türkiye' de fabrika kuracakmış diyorsun Mehmet ama ne bileyim Siemens in Türkiye de ürün satabileceği çok büyük bir pazar var tramvayından metrosuna hızlı trenine, bu zamana kadar niye el atmadı, bu adamlar yeteri kadar taviz almadan adım atmazlar, isterim kurulsun ama ne bileyim ben Eurotem' den dahi soğudum, montaj için mi fabrika kuracağız?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18061
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 21 Ağu Pzr, 2011 22:11

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekon ... rusu-tamam

23 Ağustos' ta araç normal sefer yapacakmış, ama niyeyse normal yolcular ancak 24 Ağustos itibari ile bilet alacaklarmış, anlamadım şimdi ben bunu :) ilk gün bedavamı o yüzden mi öyle yoksa anca bir gündemi meraklı devlet erkanı ve zevat git gel yapabilecek? :)

Bir diğer konu, şimdi bizde malum adam devlette yönetici ise tren kullanır, metrosundan tramvayına hızlı trenine hiç affetmezler maşallah. Ben şunu merak ediyorum bir YHT makinisti kaç ay eğitim alıyor? Bir bakan kaç ay YHT sürüş eğitimi alıyor? Normalde bir insanın makinist sıfatı taşıması her aracı kullanmasına yetmez, yani hatta model farkı bile önemlidir, kent içi raylı taşım aracı makinistlerinin brövesinde hangi araçları kullanacağı yazar, yani hangisinin eğitimini almış. Tamam pratikte her aracı kullanabilir ne var bas totmana it kolu çek kolu, önemli olan o değil önemli olan dikkat. Konuyu nereye getiriyorum, şimdi olmasını istemem Allah muhafaza da, sayın Bakan aracı kullanırken birisi hatta girmiş olsa ve tren çarpmış olsa, ne olur ben onu merak ediyorum? Daha geçen makinist olamamış birisi tren kullandığı için işten atılmadı mı kullandıran ile birlikte? Bu durumda o aracın içinde bulunan TCDD yöneticilerinden sorumlu makiniste ve kullanan Bakan' a kadar herkesin işten atılması gerekmiyormu? Biliyorum hepiniz saçmaladığımı yine aptalca bir şeye takıldığımı düşünüyorsunuz ama bu önemli ya, bir gün ülkemde gerçekten çoğunluk benim gibi düşündüğü zaman diyeceğim ki hakikatten biz olmuşuz, yoksa kullansın bana ne anasını satayım ben nasıl olsa tren yolundan geçmeyen bir adamım bana çarpmayacağı kesin.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 23 Ağustos 2011 Salı günü törenle hizmete açılacak Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nda incelemelerde bulundu. Treni kullanan Yıldırım, vatandaşların 24 Ağustos 2011 Çarşamba günü saat 07.00'den itibaren Ankara ve Konya'dan YHT seferleri için bilet alabileceklerini söyledi.

Trenle hareketinden önce Ankara Garı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, hattın resmi açılışının 23 Ağustos 2011 Salı günü yapılacağını, kendisinin açılış öncesinde hatta bir takım incelemelerde bulunacağını söyledi.

Konya'daki gar binasının elden geçirildiğini, yeni bir gar binasının da yapımına başlayacaklarını belirten Yıldırım, Ankara ve Konya'dan 07.00, 11.30, 15.30 ve 18.30 saatlerinde seferlerin gerçekleştirileceğini söyledi.

Konya'dan Karaman'a da bağlantılı tren seferlerinin olacağını hatırlatan Yıldırım, trenlerin 356'sı ekonomi ve 55'i business olmak üzere 411 yolcu kapasiteli olacağını ifade etti. Bilet fiyatlarının ekonomide 25 TL, business da ise 35 TL olacağını belirten Yıldırım, Devlet Demiryollarının hattın hizmete girmesi nedeniyle ilk 15 gün bilet fiyatlarını 10 TL olarak uygulayacağını bildirdi. Yıldırım, ''Vatandaşlarımız, 24 Ağustos Çarşamba günü saat 07.00'den itibaren Ankara ve Konya'dan YHT seferleri için bilet alabilirler'' dedi.

Binali Yıldırım, açıklamalarının ardından trene binerek makinist dairesine geçti. Makinist koltuğuna oturan ve yetkililerden trenle ilgili bilgi alan Yıldırım, ''Hayırlı olsun'' diyerek treni kullanmaya başladı.

Basın mensuplarının ''Tren kullanması nasıl bir duygu?'' sorusuna Yıldırım, ''Kullanması çok rahat'' cevabını verdi. Makinistlere, ''İlk gün için fena değil, değil mi? Muavin olabilir miyim?'' diye espri yapan Yıldırım, treni Konya'ya kadar kullandı. Yıldırım treni kullanırken 250 kilometre hıza ulaştı.

Bakan Yıldırım, yolculuk sırasında bir kuşun trenin ön camına çarpması üzerine de, ''Bu yabancı kuş, bizim kuşlardan değil. İnşallah ilk ve son olur'' dedi.

Yıldırım'a, yolculuk boyunca Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da eşlik etti.

Mehmet Kasım
Seyyah
Mesajlar: 4319
Kayıt: 09 Kas Cum, 2007 12:38

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 21 Ağu Pzr, 2011 22:48

hızlı tren hatlarına numara verilecek mi?

h2: ankara-konya

:D

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18061
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 23 Ağu Sal, 2011 19:34

Hat bugün Sayın Başbakan' ın katılımı ve yine yukarıda bahsettiğim gibi treni sürüşü ile hizmete açılmıştır, ikinci hızlı tren hattımız Ankara-Konya ülkemize hayırlı olsun.

Resim

Ne güzel dimi, hat açılışı var ama ne hattan ne istasyonlardan bir kare fotoğraf yok, acaba ortada istasyon da mı yok diye düşündüm bir an.

Başbakan Erdoğan, Ankara-Konya arasında ilk seferini gerçekleştiren
Yüksek Hızlı Tren ile Konya'ya geldi. 1,5 saat süren yolculukta trenin hızı saatte 255 km'ye kadar çıktı.

Başbakan Erdoğan, geliş yolunda bir süre YHT'yi kullandı.

YHT'nin Ankara-Konya seferi yaklaşık 1,5 saat sürdü. Yolculukta, YHT'nin hızı zaman zaman saatte 255 kilometreye kadar ulaştı.
http://www.haber7.com/haber/20110823/Er ... GALERI.php

Bundan sonra bu hat ile ilgili bilgileri tr-HT.04:02 » Ankara - Konya YHT İşletmesi başlığı altında takip edeceğimizden başlık kilitlenmiştir.

Kilitli

“Hızlı Tren Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön