ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 28 Tem Prş, 2011 16:08

Soğanlık'da güney çıkışında merdiven çalışması sürüyor, kuzeyde zaten herşey hazır...

Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Tem Prş, 2011 17:06

Hakan Huzurevi istasyonu ve çevresi ile ilgili kritiğin için teşekkür ederim, gerçekten de Anadolu yakasında bazı noktalar var ki, değil orada bir evden manzaraya bakmak araba ile E-5 ten geçerken dahi bakmak çok keyif verici oluyor, tabii benim gibi denize uzaktan bakmayı seven deliler için olabilir :)

Mehmet Kasım
Seyyah

kartal-ünalan-mecidiyeköy işletmesi

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Ağu Çrş, 2011 16:10

ünalandan mecidiyeköye metro hattı yapılacak. tablo da M18 hattı olarak gösterilmiş. 2014'de start.

kartal-ünalan-mecidiyeköy işletmesi olacak şekilde projelendirildi mi acaba?

http://www.rayturk.net/wp-content/uploa ... amaray.jpg

http://www.rayturk.net/wp-content/uploa ... gazray.jpg

ünalan-altunizade-e5-beylerbeyi-zincirlikuyu-mecidiyeköy aksı yerine ünalan-üsküdar-beşiktaş-mecidiyeköy aksı daha iyi olmaz mı?

http://www.rayturk.net/wp-content/uploa ... kadmec.jpg

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Ağu Prş, 2011 01:09

Tablo için teşekkürler Mehmet, hemde çok teşekkürler çok işime yarayacak. Tabi bana göre fecaatler var ama neyse :D Her şeyden önce "Kadıköy neden M4 ki? Kime sordunuz ki?" sorusuna verilen cevaplar tatmin edici olamamış ve gördüğüm kadarı ile tekrar oynana oynana suyu çıkartılan, bir sistemi sistematiği, mantığı olmayan metro numaraları yine değişmiş, darısı bir sonraki değişikliğe, lanet olsun içimdeki istanbul raylı sistem sevgisine ki hala yazıp çiziyorum, neyse. :evil: :evil: :evil:

Ben o tip bir işletme olacağını sanmıyorum, tablo aslında fantezi adına çok şey yok, fantezileri zaten projelendirilen metro hatları başlığında yayınlamışsın :D:D ama dediğim gibi bana pek mantıklı gelmiyor, her şeyden önce öyle bir şeyin olabilmesi için Ünalan' da şimdiden ilave hat tünellerinin bırakılmış olması gerekir diye düşünüyorum, ya da ileride orayı yıkıp yeniden yapmak için tonlarca para ve işletmeyi bu süre içinde kesmeyi tercih etmeleri gerekir, keyif ve kahya konusuna döner, biz bilmeyiz merkez bilir.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 04 Ağu Prş, 2011 01:26

her şeyden önce öyle bir şeyin olabilmesi için Ünalan' da şimdiden ilave hat tünellerinin bırakılmış olması gerekir diye düşünüyorum, ya da ileride orayı yıkıp yeniden yapmak için tonlarca para ve işletmeyi bu süre içinde kesmeyi tercih etmeleri gerekir, keyif ve kahya konusuna döner, biz bilmeyiz merkez bilir.
bende tam bunu merak ediyorum. acaba ilerisi düşünülerek bir tünel ağzı açacak yer bıakmışlarmıdır. ne bileyim ünalandan sonra acıbademde hat kıvrılıyor ya. normalde e5'e paralel giderken 90 derece iniyor.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Ağu Prş, 2011 01:41

Ben hat inşa haritasında öyle bir şey görmedim, o haritayı edinmek istedim ama maalesef ibb yasaklarına takılıyor :) sağlık olsun. Hakan' ın bilgisi vardır belki ama benim bildiğim öyle bir imkan yok bu konuda sadece depo sahası olarak kullanılacak olan şimdi yerini hatırlayamadım Soğanlık ile Hastane arasındamı ne bir tüneller var belki ileride bu hat için adam akıllı bir depo ve bakım sahası yapılır ise o tüneller kullanılarak olabilir, ama hep söylüyorum yine söylüyorum neden metroları illa bu şekilde zorlamaya çalışıyoruz? Neden oraya buraya dallanıp budaklanmak zorunda, bu bu işin doğrusu mu? Yani METRO dediğimiz şey böylemi işletilmeli?

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 04 Ağu Prş, 2011 11:17

metrobüsün kalabalık olması aynı koridorda metro yapılma ihtiyacını doğurmuş olmalı. adamlar başlarına gelmeyince anlamıyorlar. biz metrobüsün bu kadar kalabalık olacağını tahmin etmedik diyorlar. sanırım marsta yaşıyorlar. şimdi de bu yoğunluğu nasıl azaltırız diye çözüm arıyorlar. aynı koridorda metro düşünülüyor.

söğütlüçeşme-incirli ve incirli-beylikdüzü
En son Mehmet Kasım tarafından 04 Ağu Prş, 2011 14:13 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Ağu Prş, 2011 11:45

Bu koridorlarda yapılan yolculuk analizleri zaten metroyu gösteriyordu, o dönemde metrobüs bir çözüm değil bir günü kurtarma aracı olarak kullanıldı, verileri doğru analiz edemedilerse bu çok daha büyük bir ayıp, kalkıpta bir kurumun en büyük yöneticisinin bunu söylemesi bence çok daha büyük bir ayıp. Biz ön göremedik, Allah tan işte ne yaparsın. Bu mudur yani? :)

Ben metrobüs işe yaramadı demiyorum, evet eleştirdiğim noktalarında hep haklı çıktım ama o kadar eksisine rağmen bu kadar talep göreceğini bende beklememiştim, insanlar binmez diye düşünmüştüm ama sağladığı süre avantajı gerçekten harika, abartılacak bir iş mi? :) Tartışılır.

Ben birebir mevcut metrobüs güzergahlarına metro yapılmasına karşıyım, bu hatlar olduğu gibi kalmalı, yakın yapılacak metro hatları çeşitli yerlerde bu hatları kesecek şekilde planlanmalı derim.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 04 Ağu Prş, 2011 14:13

metrobüsün bu kadar patlayacağını tahmin etmiştim. övüneyim mi :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 04 Ağu Prş, 2011 14:58

Esat, bu hatlar böyle kalmalı dediğinde, eksilmiş olan imdat şeridini falan da düşünüyor musun?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Ağu Prş, 2011 23:34

Emniyet Şeridi mi? O ne ya? Önceden varmıydı ki şimdi olmayan yerde hesabını soruyorsun? Bizim ihtiyaç yok emniyete, biz önce tevekkül sonra telkin.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 05 Ağu Cum, 2011 22:49

Anadolu yakasında hem şeritler geniş geniş hemde emniyet şeridi var. Ancak hız sınısı henüz geçtiğimiz hafta 50'de 70'e çıkarıldı. Yol boş da olsa 70 ile gidiyorsun, her yere radar tabelalası koydular, radar yok ama ya varsa?

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön