Haberle ilgili konu açık diye biliyorum, alıntı yaptığın yerin linkini verdikten sonra ve yaptığın şeyde alıntı olduktan sonra bir hak iddiası yok, haber metninin tamamını alıp koyarsan, alıntının sadece ismini yazar linkini vermezsen sorun var.
Tabi buradaki durum biraz farklı, şahsın yaptığı iş telif hakları kapsamına girebilir, bu durumda da yayınlanmamasını isteme hakkı vardır, sağlık olsun ne diyelim.

Ayrıca dediğin gibi alıntı yaptığın yerin izin vermeside gerekiyor, haklısın. Bir şey demiyorsun ama demek gerekiyor işte Mehmet, öyle paylaşımcıyım abi dediğin zaman senin iyi niyetini suistimal ediveriyorlar, neyse diyeyim bende.
Bu köprü mevzusu saçma, bir kere bana göre İstanbul Dünya Kültür Mirası kentler arasına girebilir, tamam tarih var cart var curt var, iyi de onu koruyan varmı? Zerre kadar yok, dolayısı ile hiç kültür mirası kent görmemiş kişiler İstanbul u kültür mirası diye yutar ben yutamadım boğazıma takılıyor, ve İstanbul için üzülüyorum, unesconun bunu tescil etmesine gerek yok ki, kim yaparsa yapsın birileri adam gibi şu şehri tamir etsin gelen turistin kaç katı adam gelir zaten.
Köprünün kazıkları çakıldı kendisi yapılamıyor, komedi.