Salih hakikaten güzel kareler yakalamış, banliyölerin yolcu durumunu gösteren sitemizdeki en iyi resimler olacaktır bunlar eminim. Banliyölerin güvenlik sorunu yeni değil hepimiz biliyoruz en basit hali ile bu çevrede oturupta çocukluğunda kaçak binmeyen varmıdır? (Ben bindim Allah affetsin, ama şimdi raylı sistem sektöründe çalışarak kendimi affettiriyorum

) bu en basit ihlaldir, bunun gibi büyüklerin yaptığı ücretsiz geçişler, alkollü şahısların araçlara binmesi, hırsızlık gasp olaylarının fazlalığı, bu hattı kullanmak isteyenler için korkulu rüyalar. Bunun dışında hattın fiziki yapısı çok kötü bir dönem çevresine yüksek beton duvarlar ile dikenli tel uygulaması yapıldı ama hala açık noktalar var, bunun dışında peronların ve dizilerin uzunluğu peron güvenliğinin kontrolünü zorlaştırıyor, banliyölerde özel güvenlik hizmeti de uzun zamandır var ama kadro yetersiz (ve şahsen kamu sektöründe taşeron güvenlik uygulamasına karşıyım, bunu başka bir yerde tartışabiliriz) araçlar izlenemiyor istasyonlarda kamera durumu nedir bilmiyorum, temennim hattın revizesi esnasında elektromekanik ile birlikte istasyon binaları ve çevre güvenlik tedbirlerinin alınması, istasyonların ve araçların kamera ile izleme sistemine alınması, daha kalabalık ve kadrolu güvenlik elemanları ile çalıştırılması gibi önlemler alınacaktır, bir diğer temennim de protokolünün yapılıp yapılmadığına emin olmamakla birlikte banliyö hatlarının Marmaray sonrasında İBB ye devir edilecek olması inşallah bu gerçekleşir ise bahsettiğimiz konularda gözle görülür bir düzelme olacaktır diye umuyorum.