ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 Oca Prş, 2011 00:31

Bilmiyorum, geçende sormuştum unesco nun gücü ne? Yaptırımı ne? İBB bu işten bir kaybı olacağını, gerçekten büyük bir kaybı olacağını düşünerek iptal edebilir mi? Bilmiyorum ama orada bir yerde ve özellikle Eminönü tarafında bir istasyon gerekli, ha orası olmuyorsa ortası olsun, bir de istasyon sanki 5 katlı :) köprünün direkleri yanında göze çarpmayan bir yapı, ne alakası var ben bir türlü çözemiyorum, o yüzden de sinir oluyorum, sanki kolluk bende kıllık bende tarzı bir yaklaşım.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 20 Oca Prş, 2011 12:58

unesco sadece miras listesinden çıkartır. turst gelmez falan filan. zaten kalabalık bir yer burası. turist falan istemeyiz daha fazla. olanı yeter de diyebiliriz. unesco fatura kesecek değil.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 Oca Prş, 2011 15:42

Ben çözdüm olayı ya, traş bu iş zaten İstanbul' da tarihi yarım ada bu statüde imiş o da 1985 yılında alınmış, amaç bu bölgelerdeki eserlerden birisine bir şey olursa, buna imza atan ülkeler para veriyorlar hadi onu yaptıralım, Mısır daki bilmemne tapınağı baraj altında kalacak diye 80 milyon euro bayıldıkları gibi :) kim ödedi biz ödedik bunun parasını. Yani bu listeden çıkarılsa ne olur İstanbul, hiçbir şey. Sadece tamirat tadilat yapmak istersek para vermeyecekler, vermeyin kardeşim, Türkiye' nin sizin paranıza ihtiyacı yok ki, lazımsa biz size verelim.

Bir de turist mevzusunda şunu diyeyim. Hayır bu turist sayısı yetmez İstanbul daha fazlasını hak ediyor ama orada ki olay bizim eksikliğimiz, otel, ulaşım sorunları falan filan, fakat listeden çıkarılsak daha az mı turist gelecek, hiç alakası yok. Kaç tane turist "aman İstanbul dünya kültür mirası listesinde gidipte göreyim" diyor?? 3? 5? Onlarda delidir zaten, :) insanlar İstanbul' u İstanbul olduğu için görmeye geliyor, her zamanda gelecekler, liste olsa da olmasada, bu köprü yapılsa da yapılmasa da, ve hatta iddia ediyorum sırf bu köprüyü görmeye bile gelenler olacak, hadi bakalım.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 20 Oca Prş, 2011 19:11

İstanbulun tarihi mirası, tarihi miras listesinden çıkarılmakla bitmeyecek kadar zengin bir mirastır. unesco kendi tarihine baksın. köksüz herifler.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 21 Oca Cum, 2011 12:38

yenikapı kameralarına baktım. benmi yanlış görüyorum. metro alanında inşaat mı var?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 21 Oca Cum, 2011 13:11

Ben baktımda eski halini bilmediğim için bir değişiklik fark edemedim, tek fark ettiğim vincin yanındaki Marmaray istasyonunun üstü kapatılmış gibi geldi, diğer kamera ise ne yaptımsa açılmadı bir türlü.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 21 Oca Cum, 2011 14:39

okla gösterdiğim yer. metro alanı orası?

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 21 Oca Cum, 2011 23:27

Sanırım bu betonları görünen vincin ters açı resmi bu, Kemal abi çekmişti bu resmi, 1 ay oldu mu, bakmadım şimdi o mesajın tarihine ama o zamanlar orada öyle bina direğine benzer kalıplar yok şimdi var, demek ki orada bir çalışma var. Mehmet in daha önce yüklediği illustrasyonlarda da orası metro istasyonu olarak görünüyor, o zaman metro istasyonunda bir inşaat çalışması olduğu sonucuna varabiliriz. Tetektif.

Resim

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 22 Oca Cmt, 2011 14:08

2 resmi karşılaştırıca benim gördüğüm ok ile işaretlediğim alan metro değil. metroya geçiş yeri. çünkü metor alanında o kadar yüksek bir direk yapılması bu kadar sürede mümkün olmaz sanırım

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 25 Oca Sal, 2011 15:19

yenikapıda bu aralar farklı şeyler görmeye başladım. hallüsinasyonmu bilemiyorum ama bir kepçe gibi şey var. burası tam şehzadebaşından gelen daha doğrusu koska caddesinden gelen tünelle istasyonun birleşeceği nokta. acaba o alanı açıyorlar mı yavaş yavaş?

bu arada alakaya maydanoz olcak ama başakşehirde kar yağmaya başladı :)

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 25 Oca Sal, 2011 16:51

Evet kar İstanbul' a gelmiş en sonunda hayırlı olsun :) bizde de var 2 gündür gayet güzel. Kepçeye benziyor Mehmet ama ben kameralara bir ulaşıyorum bir ulaşamıyorum o yüzden bakıp gerilmek istemiyorum :) Zaten alanda gördüğümüz kadarı ile öyle geniş bir kazı çalışması falan da yok, sadece o çadırlar hep aynı duruyor, orada bir kepçe çalışması varsa belki de senin ümit ettiğin gibi çalışma olabilir neden olmasın derim, işler hızlanıyormu ne?

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 25 Oca Sal, 2011 19:34

kepçe mi diye sorduğum foto ile kemal abinin çektiği foto arasındaki farka bakınca; kepçenin orada toprak biriktiğini görebiliyoruz. tepelik oluşmuş 2 adet. biri kepçenin güneyinde kahverengi toprak. diğeri kuzeyinde siyah toprak.

alanda görünen siyah zeminli toprak arkeolojinin hedef noktası. yani aşaağısı yok. siyahı görünce güneşi gördük demek oluyor.

sen arada yine bak kameralara. kepçe hareket ederse screen et

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön