ist-B.03:03 » Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]
- alabay
- Evliya Çelebi
Bir hattı kısman açmak zaten mantık dışı değil. Berlin'de U7'yi, hepsini yapıncaya kadar bekletseydiler, bilmem kaç sene metro olmazdı. Bizde belki bu da bir hata, kesim kesim düşünmüyoruz. Ordan buraa metro yapcam diye göğüsümüzü geriyoruz, sonra ordan buraa kadar da bekletiyoruz, halbuki, merkezden periferilere doğru kısım kısım ilerlemek de var. Veya yanaşan kısımlar yapmak, bkz. Berlin'deki eski U5, açılmış olan U55 ve ilerideki plânlanan U5. Biri doğuda, ikincisi merkezde, gerisi batıda olacak. Plân? Aslında elli, altmış seneden bile eski. Çünkü büyük masterplânlar elbet 1910 ile 1940 arası oluşmuş. Bugüne dek, orada burada, yapılıyor. Yapılmayacak kadar uzak kalan, atıl kalan, bırakılan da projeler var, U10 meselâ, herhâlde olmayacak, 70 sene evvel bile plânlanmıştı (maşaallah) ...
İşte İstanbul'a böyle hakiki (siyasetsiz) bir masterplân gerek. Tümünü göz önüne alan.
İşte İstanbul'a böyle hakiki (siyasetsiz) bir masterplân gerek. Tümünü göz önüne alan.
-
- Seyyah
sinyalizasyonsuz açılsın dedim mi ben?Esat yazdı:Ben doğru düzgün olursa inşallah dedimyani senin dediğini yine demiyorum, bana kalkıpta ya boğazı geçti işte, 6 istasyon, 12 km, ama sinyalizasyonu yok, işte telsizle el yordamıyla çalışıyoruz, istasyonlarda asansörler falan yarım ama idare et dersen işte bu yarım yamalaktır, istersen 50 km aç, bana göre bu yanlış, sana göre doğru olabilir, bu seni mutlu edebilir. Benim beklentim böyle bir projede küçükte olsa saçma sapan eksiklerin olmamasıdır, ha yarım açmış tam açmış onunla ilgilenmiyorum artık.
el yoramı ile çalışsın dedim mi?
asansörler yarım olsun dedim mi?
NERDEN ÇIKARIYORSUN BUNLARI.....
Ayrılıkçeşme-Yenikapı tam olarak açılsın. dediğimiz bu. kısmen açılıştan kasıt bu...
-
- Seyyah
başkalarının dediklerini ben demişim gibi söyledin ama.Esat yazdı:Tecrübe. Gazetelerden okuyorum, gözümle gördüm ve görüyorum, sen demiyorsun ama birileri öyle yapıyorMehmet Kasım yazdı:
NERDEN ÇIKARIYORSUN BUNLARI.....
yapmalarına engel ol.
söylemediğim şeyleri söylemişim gibi yorum yapmışsın.
ben birilerinin yapmalarına nasıl engel olayım. etkim ne? yetkim ne?
- alabay
- Evliya Çelebi
Seni Türkiye Rayları Genel Koordinatörlüğü'ne seçmemişler miydi?ben birilerinin yapmalarına nasıl engel olayım. etkim ne? yetkim ne?

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Yehooww Mehmed, sen önceden hep öyle diyordun diye sana diyorum, sen değilmiydim "abi boşver açılsında bir istasyon açılsın, bir km açılsın da nasıl açılırsa açılsın" benzeri sözleri eden, onun için taşı sana vurdum, yoksa açılmasında bir sorun yok. Bak ben değiştim, önceden ne diyordum, "ben sevmiyorum kısmi açılışları, saçma" dimi aynen böyle, şimdi ne diyorum ya işi savsaklamayın, yarım yerleri olmasında istersen bir istasyon aç, başkaları değişince şak şak alıyor, bakın bende değiştim
:D:D ehüühühühüüh
Sonuçta ortak noktadamıyız? Eksik olmadan açılıyorsa eyvallah, dimi?
Etki tepki mevzusuna gelince, niye yaptık bu kadar siteyi bilmemneyi, akil adamlar yazsın, çizsin, tartışsın, ortaya ne derler adına hani, konsensüs müdür nedir ondan çıksın, sonra gerekirse etkili yetkili yerlere de yazalım, çizelim edelim, bugün dinlemezler ama bir gün bir dinleyen çıkar. Kardeş ben 1400 km öteden yazıyorum, gönül isterdi yerinden yazayım ama olmuyor, bak burdan yazıyorum diye artık bilgi edinmelerime bile cevap vermiyorlar, kime dürttük bilmiyorum ama öyle oldu, orada olsaydım bende bazı şeylerin hesabını sormaya çalışırdım.

Sonuçta ortak noktadamıyız? Eksik olmadan açılıyorsa eyvallah, dimi?
Etki tepki mevzusuna gelince, niye yaptık bu kadar siteyi bilmemneyi, akil adamlar yazsın, çizsin, tartışsın, ortaya ne derler adına hani, konsensüs müdür nedir ondan çıksın, sonra gerekirse etkili yetkili yerlere de yazalım, çizelim edelim, bugün dinlemezler ama bir gün bir dinleyen çıkar. Kardeş ben 1400 km öteden yazıyorum, gönül isterdi yerinden yazayım ama olmuyor, bak burdan yazıyorum diye artık bilgi edinmelerime bile cevap vermiyorlar, kime dürttük bilmiyorum ama öyle oldu, orada olsaydım bende bazı şeylerin hesabını sormaya çalışırdım.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Hesap sorma değil de, valla zoruma gitti. 3 seferdir yazı gönderiyorum geriye "buna cevap vermeyeceğiz" bile demiyorlar, bu da zoruma gidiyor. Ayıp ya bir de sms ile öneri gönder bilmemne sistemleri kuruyorlar. Adam gibi soru sorana cevap yok, ama yazarsan "klimalar çalışmıyor götümüz terliyor" gibi bir üslup ile herhalde cevap veriliyordur.
-
- Seyyah
asla. nasıl açılırs açılsın demeyecek kadar biliyorum. neyse uzatmayayımda başar abiye çakayım, viyanayı sömüremedik miş. almanyadan bize laf sokuyor. bütün dünyayı sömüren sömürüyor naber? seni de beni de. almanya'yı da. kuyruk mu?"abi boşver açılsında bir istasyon açılsın, bir km açılsın da nasıl açılırsa açılsın"
ben koordine falan edemem abi. beni aşar. koordine edilemezler.
-
- Seyyah