Diğer taraftan ne için olursa olsun yolcuya otobüs ittiremezsiniz, çekicinin nereden geldiği beni ilgilendirmez, o zaman Yenibosna' da yatmasın
Aman Esat ben Paris'te otobüs, tren itmiş adamım bir körüklü otobüsü birkaç metre itmek öyle büyütülecek bir olay değil.
Benim maceram ise şöyle. Başdurak Parc de St. Cloud'da 52'ye bindik ama önümüzdeki 22 kalkıp gitmediği için bekliyoruz. Sonunda anladık ki önümüzdeki R312'nin marşı basmıyor, hareket amiri önce bizim Agora ile onu ittirmek istedi, ama farları tehlikeye girince vazgeçti. Bunun üzerine bize, çekici çağıracağız ama 15-20 dakika sürer ya da bir arkadaki 52'yi beklemeniz gerek o da bir o kadar sürer deyince, biz dayanamadık şu 312'yi biraz ittirsek ne olur deyince, vallahi teklif etmeye çekiniyorum ama iyi olur dedi, biz de işbaşı yaptık.
Trene gelince, Mont Valerien'de elektrik kesildi, yolda kaldık, ama öyle bir yer ki, 5 metre ileride enerji var, pantografı oraya geçirebilsek gideceğiz, yağmurlu, fırtınalı sevimsiz bir ocak akşamı, şeftren durumu sakince açıkladı, ya treni 5-10 metre iter 20 dakikada evde oluruz, ya da bekleriz. Ittiverdik "kuskus tenceresini" ulaştık sıcacık evlerimize.
Demokrasilerde çare tükenmiyor mu ne?
Kemal ÇEVİK