Taksim - Tünel Nostaljik Tramvay Hattı
Buna kesinlikle katılıyorum, bu araçların yeri her gün saatlerce işletmede olmak değil, doğru düzgün adam gibi bir müzede bakımlı tertemiz olarak sergilenmek ve korunmaktır, ama maalesef İETT yaptığı her şeye rağmen bu konudaki kötü imajını silemiyor, ben o Tünel vagonlarının içine sıçılmış halinide görmüştüm Hasanpaşa' da ben o araştırmayı yapıp gidip görüştükten sonraki günlerde TRT de orada bir çekim yaptı da Allah'tan kıymete bindi alıp yenileyip şu yeni göya müzeye koydular, yoksa yine Koç' u bekleyecekti, alsada tamir etse diye. Bence de bu hatta Kadıköy' deki Gotha ların benzeri araçlar rahatlıkla kullanılabilir, hatta temizinden daha eski model araçlar bile bulunabilir.kemal yazdı:Bu keşmekeş içinde zavallı 1913 model Brill tramvaylarımız da helak oluyor. Dünyanın neresinde bu kadar berbat bir yaya yolu var merak ediyorum. Eski son derece kıymetli tramvaylarımızın da artık oradan çekilmesini yerine Gotha veya benzeri 3 tane motris konulmasını öneriyorum , çünkü bu cadde resmen savaş alanına dönmüş durumda
http://www.lojiport.com/news_detail.php?id=20832Bir zamanlar Lavanta kokusundan geçilmeyen Beyoğlu'na o hoş kokulu günlerini yeniden yaşatmayı hedefleyen projede nostaljik tramvaylar, tünel istasyonu giriş ve çıkış bölümlerindeki 72 noktadan günün belirli saatlerinde lavanta esansı püskürtülecek. Tünel Meydanı'nda 24 Nisan Cumartesi günü 13:30'da gerçekleştirilecek törenle kamuoyuna duyurulacak proje, Nostaljik tramvaylarda hayata geçirildi. Tramvaydan sıkılan hoş koku karşısında neye uğradığını şaşıran vatandaşlar, projenin Beyoğlu'nu bambaşka bir kimliğe bürüyeceği inancını dile getiriyor.
Projenin resmi açılış gününde Taksim'de vatandaşlara 10 bin lavanta poşeti ve 27 bin lavanta esansı dağıtılacak.
Ne yaparsın Kemal Abi herkes işini sevdiği için yapmıyorkemal yazdı:Bunları biraz sordum ama adamlar nemrutça davranıyor ,yarım ağız savuşturuyor doğru dürüst konuşulmuyor ki![]()