ist-L.09 » Kadıköy Meydan Otobüs Durakları Düzenlemesi

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

ist-L.09 » Kadıköy Meydan Otobüs Durakları Düzenlemesi

Mesaj gönderen Esat » 31 Tem Cum, 2026 16:04

Linki bulamadım ama kısaca şöyle özetleyeyim, İBB nin devam ettirdiği Kadıköy meydan projesi kapsamında otobüsler artık Kadıköy'de son durak yapmayacaklar, bir süredir Üsküdar'da olduğu gibi burada yolcu indirip son durak olarak Uzunçayır metrobüs durağı altındaki otobüs planktonluğunu kullanacaklar. Dolayısı ile meydan projesinin otobüs duraklarını da kapsayacak şekilde büyümesi kent için güzel ama toplu ulaşım adına çok emin olamadığım bir durum, faydasını ancak işleyişte göreceğiz sanırım.

Ayrıca sadece Kadıköy değil, Üsküdar meydanda da bir yayalaştırma olacağından bahsediyordu haberde, mevcut meydanlık ile sahil arasında kesintisiz yaya geçişi olacağı, otobüs ve minibüslerin yeniden düzenleneceği bir uygulama olacakmış, buradaki otobüsler için de asıl baş durak Uzunçayır olacak anlaşıldığı kadarıyla.

Uzunçayırda metro ile bu otobüs durağı arasında yeni bir üst geçitte inşa edildi, bu durum yaya erişimini ne kadar kolaylaştıracak bunu da ancak metro turnikelerden bölgeye yürüyerek ölçerek görmeliyiz sanırım.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Re: ist-L.09 » Kadıköy Meydan Otobüs Durakları Düzenlemesi

Mesaj gönderen alabay » 08 Ağu Cmt, 2026 16:40

İlginç, bakalım nasıl olacak. Aslında şu plantonluk yığınları çok yer alıp ortalığı karıştırıyor. Büyük şehirlerde ya plantonluk sistemiyle, ya da arasokaktan arasokağa işleyen (ve kesişen) hatlarla bir sistem kurmak mümkün. De … bizde daha tabelâ yazmak bile bir konu.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Re: ist-L.09 » Kadıköy Meydan Otobüs Durakları Düzenlemesi

Mesaj gönderen Esat » 10 Ağu Pzt, 2026 11:27

yayınlanan duyuruyu okumaya çalıştım ama açıkçası kafamı verip anlayamadım :) yani otobüsler hiç mi gitmeyecek, buraya Ünalan-Kadıköy diye 10 dakikda bir hareket eden hafta sonu belli bir saatten sonra çalışmayan ücretsiz bir UK kodlu otobüs koymuş İETT ama pik saatte 13 hattın yolcusunu nasıl alacak, aynı anda gelmese bile yığılma oldu mu olmadı mı bilmiyorum, bu hafta sonu uygulama başladı ama test etme şansım olmadı.

“Belediye ve Halk Otobüsleri” sayfasına dön