Ve Videolar
http://www.youtube.com/watch?v=9_-LfHWKgLU
http://www.youtube.com/watch?v=USY9VLdTnA8
Aylin hanım siz hiç haberlerde veya bir amerikan filiminde uyuşturucu arayan bir alman kurdu (k9) gördünüzmü.Ben şimdiye kadar Köpeklerin boş boş durmasından başka hiç birşeye rastalamadım
Çok gördüm ama avrupa yapımlarını izlemeyi tercih ediyorum, keza Amerikan filmlerini hem çok abartılı hem çok saçma buluyorum.Aylin hanım siz hiç haberlerde veya bir amerikan filiminde uyuşturucu arayan bir alman kurdu (k9) gördünüzmü.
K9 eğitimi almış olmaları tabiki çok güzel ama biz o eğitimli köpeklerin Aksaray Metro İstasyonunda masum bir yolcuyu sırtından ısırdığını-ısırmaya çalıştığını, başındaki duranın hiç birşey yapamadan olayı izlemekle yetindiği günleride bilirizBu metrodaki köpekler tabiki orada durmaktan başka işe yaramayacakÇünkü o bir K9 eğitimlidir. Başında bakıcısı veya eğitmeni mevcuttur. Başındaki insan komut vermeden bir şey yapmazlar ama bir olumsuzlık sezdinmi de başındaki adama bak şu gelende var bi iş gel de bakalım dercesine işini iyi yaparlar.
Öyle bir talep yok ama havlayan köpek zaten ısırmazHem durmaktan başka ne yapabilirlerkiBakıcısı hep havlatsınmı yoksa
![]()
![]()
Maalesef herşey bu kadar kolay olsaydı Dünyada suç oranı bu kadar yüksek olmazdı. En profesiyonel suçlu bile bu hislerden kurtulamaz demişsiniz, buna katılmıyorum. Daha önce bu işi çok defa yapmış bir insan o duraktan sürekli geçiyorsa ve heryerini iyi biliyorsa emin olun hiçbirşey sezdirmeden herşeyi yapabilir. Psikoloji mezunu biri olarak size bunu garanti edebilirim. Tabi Profesyonel suçlu sayısı Ülkemizde allahdan çok az bu sayede çoğu şeyden fazla bir zarar almadan kurtuluyoruz.Ama sorunlu bir vatandaşı ; bir güvenlik görevlisi izlediği;süzdüğü zaman şahıs hemen 'eyvah anladı galiba , nerden anladı acaba ,şimdi turnikeden geçmişte bulunduk . Gerimi kaçsam , içerde poliste varmıdır acaba..... gibi şeyler düşünüyor olacaktır yüksek ihtimal gözlerine baktığınızda gözlerini kaçıracak serin bir yerde bile saniyede terlemeye başlayacak, yüzü kızaracak,vs,vs........
İşte buna psikolojide suçluluk duygusu deniyorki en profosyonel suçlu bile bu hislerden kurtulamaz , ve açık verir .