Bunlar çok şık oldu, maşaallah! Çok güzel.
Esenler'e olan sapak biraz garip duruyor, aslında M... diye yazmalı, ama orası kendisine has M... numarası almadı daha galiba. Kuyrukçuk bir hat olsa da, uzatılması göz önüne alınırsa, M... diye bir hat numarası alabilir şimdiden.
Teşekkür ederiz, kurumun hedefleri doğrultusunda yaptığımız çalışmaların güzel neticeleri bunlar aslında daha derinlemesine ve detaylı çalışmalara girmek gerektiğine de katılmıyor değilim, sonuçta 5 yıl sonrasının işletmecilik hedefini gerçekleştirmek için anlayış ve bakış açılarında da değişiklikler yapmak gerekiyor ki 5 yıl değil 25 yıl sonrasına da hazır bir kurum olarak çalışabilelim.
Esenler ring hattına gelince, alabay sen iyi hatırlarsın bu kodlama sistemine geçmeden önce benim yaptığım bir draftlar vardı, yaklaşık 2 yıl kadar önce hazırladığım orada hatırlarsan LRTS den dolayı HM1 diye bir kodlamaya gitmiş ve Esenler' in iki istasyonlu bir ring hattı da olsa ayrı kodlanması gerektiğine inandığım için HM1R şeklinde garip bir sisteme girişmiştim, tabii kapsamlı bir araştırma çalışması ve sizlerinde yönlendirmesi ile bundan vazgeçtim çünkü hem bu işin mantığına hemde metodolojisine uygun değildi, sonrasında ise bugünkü kodlamalar ortaya çıkarken görüş olarak bu durumu beyan ettim, bencede Esenler aynı işletme içerisinde olsa da yolcu için bir farktır, neden mi?
1. Gün boyu kendisine özel tarife ile çalışıyor.
2. Otogar-Kirazlı hattına ait bir istasyon olacak
Evet bu iki basit sebepten dolayı aslında Otogar-Esenler ring seferi M3 olarak adlandırılmalı idi, muhtemelende M3 olacak zaten ama bu Otogar-Kirazlı arasında seferler başlamadan olmayacak sanırım, şu anda yapılmasının bir eksisi yok aslında aksine faydası var insanlar daha hat tam olarak açılmadan o hattın rengine ve koduna alışmış olacaklar, her ne ise şimdilik böyle umarım düzelir (bana kalırsa Cevizlibağ-Beyazıt tramvayı da ayrı bir işletmedir)
Çok medenî bir şekilde şu şehirciliği becersek ya ... o zaman her durağın altında aktarma otobüs numaraları da yazardı, haha

Berlin'de gayet, ama gayet de normal bir durum.
Göze çarpan: şu çiftli semt isimleri kesinlikle kaldırmalı. Doğru dürüst isimler vermeli. Olmazsa "Şu ve şu Meydanı" veya ”şu ve bu Caddesi" diye güzel isimler vermeli!

O bahsettiğin kurumlar arası entegrasyon, buralarda biraz zor o işler, iki durak yan yana geldimi entegrasyon oluyor ama o kadar.
İstasyon isimlerine gelince bu konuda yetkin bir kurul olmalı, ve bu kurulun çoğunluğu halk temsilcilerinden oluşmalı, bugün müteahhit firmalar abuk subuk isimler ile yapıyorlar ve kontrolör İETT de neden bilmiyorum bunlara onay veriyor. Bu iş karışık biraz ama bir değişiklik olacaksa şimdi olmalı, 5 sene sonra değil.
Bence hata: Havalimanı. Atatürk Havalimanı olmalı, çünki iki havalimanı var, ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na da hat düşünülüyor. 20 sene bile sürse, şimdiden isimleri bir netleştirebilsek.
Ha, bir şey daha: ilginç olurdu - duraklar arasındaki dakika süreçlerini de katabilsek.
Havalimanının ismi daha yeni havalimanı oldu

önceden havaalanıydı ya

tabii en azından haritalarda bu şekilde geçebilirdi ama olmadı bunu da bir ara laf arasında dile getirdik ama ısrarcı olmadık, şahsi görüşüm olarak ismi bu olabilirdi araç önlerine sığmıyorsa kısaltırdık büyük bir problem değil ama olmadı işte neyse.
Dakika ya gelince ben pratikte böyle bir uygulama hiç görmedim duymadım da, bu sebeple kullanılabilir olmadığı için yapılmamış olabilir gibi bir kanı oluştu şimdi bende ama bilmiyorum belki de vardır bir yerlerde yapanlar.