Evet o kırmızı araçtaki kapılar bildiğimiz anlamda otobüs kapısı benzeri havalı kapılar, araç prototip olarak üretildiği için ilk etapta çalışır durumda bir aracı ortaya çıkarabilmek için yapılmış bir şey, üretime girecek araçlarda böyle bir yapı yok, bildiğim kadarı ile yenileri elektrik motorlu kapılar ile çalışıyor. Peronlarda böyle bir sistemin yaratacağı tek sıkıntı yolcuların kapı kendilerine vurmasın diye dikkat etmesi gereği olurdu herhalde

tabii peron yükseklikleri iyi ayarlanmışsa yoksa dediğiniz gibi perona da çarpabilir. Ayrıca yeni sistemlerde bundan daha farklı değil aslında, sadece daha küçük ekipmanlar ile çalıştıkları için aracın gövdesinden çok fazla uzaklaşmadan açılıyorlar.
Metro araçlarında her iki tarafta makinist kabini oluyor, pratiktede tüm raylı sistem araçları makinist kabini olmasa da ters tarafta bir kumanda paneli ile üretilirler, muhtemelen bu araçta da var, yani o bölümde kilitli kumanda paneline benzer yerler var ama sormadım aklıma gelip fakat vardır diye tahmin ediyorum.
Uzun otobüs görüntüsü şikayeti çok yapılıyormuş, aracı gören herkesin ilk eleştirisi aracın uzun bir otobüs ya da metrobüs olduğu ve aynaları üzerine oluyormuş, ben aynaları artık kabullendim sadece hala karoserin arka tarafı bana itici geliyor, arkadan bildiğiniz otobüs gibi görünüyor

Diğer taraftan dediğim gibi arkada kumanda paneli varsa araç ters yöndede hareket edebilir ama bu tasarımda bu yolcu taşıma amaçlı değil, araç tek taraftan kapılı ve armut bölgesinden dönüşlü sistemlere ya da ring sistemlere göre tasarlanmış durumda, başlangıç için olabilir tip onaylarının tamamı alınıp aracın seri üretimi başladıktan sonra tabii ki çift taraftan kapılı ve kabinli model tasarımlarına da geçeceklerdir.