ist-M.10:04 » Kadıköy-Kaynarca Metrosu Araçları - CAF

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 14 Ara Sal, 2010 18:17

Aslında ben o aracın üstündeki lale sembolünü seviyorum, araçlarda da hiç kötü durmuyor, sebze hali gibi çeşitli bir araç portföyümüz olsa da aslında araçların üzerinde standart bir lale tasarımı kimlik kazandırabilir diye de düşünüyorum, buna taraftarım. Benim sevmeme nedenim bu lale olayının gözümüze gerekli gereksiz her yerde sokulması, bence Kent Sembolü olarak laleye gelene kadar başka bir sürü şey vardır diye düşünüyorum bir de tarihi olarak hatırlattıkları hoşuma gitmiyor, bana gereksiz, vurdumduymaz sefahatı hatırlatıyor :) :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 15 Ara Çrş, 2010 09:04

Ben de üç numarayı beğeniyorum. Dördüncüsü bence Marmaray'a yakışır, ama bu hatta değil. Lâle iyi güzel de, İstanbul'un bir simgesi var zaten, yedi tepeli, minareli simgemiz!

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 16 Ara Prş, 2010 23:17

4 farklı desen gereksiz olmaz mı sizce de? Beğensek de beğenmesek de tek çeşit olması daha iyi olmaz mı?

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 17 Ara Cum, 2010 09:25

İlle de farklı mı olacak? Ben daha çok, bunlar sunulan alternatifler sanmıştım. Ama boşver, dört çeşit de olsa, problem olmaz. Dört çeşit araç olmasın da …

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 17 Ara Cum, 2010 17:24

Bence tek desen yeterli ve bana göre doğru olan da bu, fakat atladığımız bir nokta var. Bu desenin hiç bir önemi yok, isterse 14 çeşit yapsınlar hat açıldığı gibi kısa bir süre içerisinde hatta belki de açılıştan önce reklam alanları ihale edilecektir, ne de olsa Anadolu yakasının ilk metro hattı olacak. Tabii bundan araçlar nasibini hemen alır mı, yoksa İBB araçlar biraz orjinal hali ile görünsün sonra onlara reklam alın dermi bilemem, ama araçlarında reklam giydirmeden nasibini alacağına inanıyorum :) dolayısı ile ister lale koyun ister karanfil pek bir önemi olmayacak.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 17 Ara Cum, 2010 18:11

Reklamlı hali en azından M2'deki gri renkli hallerinden daha iyi olur...

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 26 Ara Pzr, 2010 01:25

Bizim araçların neredeyse aynısı olanlar bildiğiniz gibi Caracas'da da kullanılacaktı, internetten bulduğum yabancı kaynaklı bir habere göre ilk vagonlar teslim edilmiş. Yani bu vagonları dünyada ilk kullananlar Venezuela'lılar olacak. Bizim farkımız ise yolcuların faydalanacağı teknolojinin biraz daha iyi olması olacak. Onların vagonlarda monitörler, güzergah bilgisi vs.. yok... Yarın fotoğraf paylaşmaya çalışacağım...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 26 Ara Pzr, 2010 16:09

Hakan geçen sorduğun bir soru vardı araçlar nerede üretiliyor diye, bu konu ile ilgili bilgileri vereyim.

Araçlar İspanya Beasain tesislerinde üretiliyor, sadece tahrik kontrol sistemi Japonya'dan temin ediliyor. Ve bir müjde haber diyelim ilk 4'lü dizi yola çıkmış, 7 Ocak tarihinde İstanbul' a bekleniyor. :) Belki batı Avrupa' daki kötü hava şartları nedeni ile bir takım gecikmeler yaşanmış olabilir ya da yaşanabilir ama program bu yönde.

Daha önce bahsettiğim araçların kendi dinamik testlerinin gerçekleştirilebilmesi için hazırlanacak olan alan tamamlanmış, 10 Ocak tarihinden itibaren araç bu testlerini hat içerisinde yapabilecek, tabii ki 7 sinde teslim alınması halinde. Test bölgesi Soğanlık ile Kartal arasında yaklaşık 1.5 km'lik bir bölge (biraz daha kısa). Testlerin yapılabilmesi için Soğanlık Trafosuda aktifleştirilecek.

Haydi bakalım hayırlı uğurlu olsun.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 26 Ara Pzr, 2010 22:42

Esat bilgiler için teşekkürler, bende aynı yönde bir bilgi almıştım. Demek ki ocak ayının ilk haftası kesin geliyor vagonlar...

Resim
Resim
Resim
Resim

Venezuela'da teslimattan sonra çekilmiş fotoğraflar...

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 12 Oca Çrş, 2011 18:09

Arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun, ilk setimiz Haydarpaşa Limanına geldi. Kadıköy istikametinden bakanlara kendini 2+2 şeklindeki iki parça halinde gösteriyor. Fotoğraf da çektim ama uzak mesafeden pek bir şeye benzemedi, yinede bir bakacağım en azından bilgi amaçlı burada durabilir...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 12 Oca Çrş, 2011 18:15

Bugün mü gelmiş acaba Hakan bir yerlerden bilgi mahiyetinde bir şeyler duydun mu? Yani en geç 10 u gibi teslimat söz konusu idi ya, hani 10 unda gelipte hala gümrük için falan bekliyor olabilir mi diye soruyorum malum not alıyorum ya tam tarihleri. Bu arada kötü de olsa görelim ya fotoyu :) dur akşam akşam limonlu çorba gibi ilaç niyetine geldi bana.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 12 Oca Çrş, 2011 23:34

Ne zaman geldiklerini bilmiyorum ama bugün gören biri bana söyledi ve akşam iş çıkışı Kadıköy'e gidip kendi gözlerimle de görmek istedim. Neyse fotoğraf makinem olmadığından ve malum uzaktan cep telefonuyla çok bir şey çekemedim.

Tabi halen dünyanın en kaliteli fotoğraf makinesi olan insan gözleriyle rahatlıkla seçilebiliyordu.

Resim

Resim

Resim

İlk fotoğraf yağlı boya gibi çıkmış, neyse 2. fotoğrafta mavi kısmın önünde 2 vagon görülüyor, son fotoğrafta ise bir vagon tam bir vagon yarım görülüyor.

“Toplu Taşıma Araçları” sayfasına dön