ist-M.10:04 » Kadıköy-Kaynarca Metrosu Araçları - CAF

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Tem Cmt, 2010 21:09

Evet tabiri caiz ise bu durumda kesinlikle caiz yağacak diyebiliriz :) Aralık ayında 2 araç tesliminden söz ediyor bu iki aracı çıktığımız da geri 118 vagon kalıyor, verilen tarihe bakarak 14 aylık bir sürede bu vagonların alınması planlanıyor. Yani ayda 8 vagondan daha fazla teslimat yapılması anlamına geliyor bu. Daha önce biz setlerin 6' lı olacağını konuşmuştuk herhalde dimi, yoksa 8 li miydi ya? Standart dizilimde 3X2 ydi galiba ama bizde 4X2 kuple edilebilir mi diye tartışmıştık, valla baktım geri ama bulamadım mesajı :) Ben 8 li olacağını kabul ederek yazacağım yanlışsa düzeltiriz.

Aralık - Şubat' ta 3 adet 8 li set tamamlansa, geriye kalan 12 ayda, her ay 1 set teslim alınarak zamanında yani 2012 Şubat sonunda teslimat tamamlanabiliyor, zaten iki ülkeden sipariş olduğu için araç üretim bandından seri şekilde çıkacak.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 21 Eyl Sal, 2010 22:37

İlk teslimata 4 ay kadar kala; hatırımızdan çıkmasınlar.

Resim
Resim
Resim

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 23 Eyl Prş, 2010 22:35

Artık bundan sonra İstanbul'da çekeriz kendi fotoğraflarımızı inşallah...

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 Eyl Prş, 2010 22:38

İnşallah, teslimatın darısı İstanbul' un başına. Projede bir netleşme oldu mu, en son senin bir bilgi edinmene verdikleri cevapta bir şeyler vardı diye hatırlıyorum, takvimde sapma yoktu herhalde.

Bu arada resimleri nereden buldu isen güzel oldu, gelmeden içini gördük, geldikten sonrada iki teslimat arasında ki farkları kıyaslama şansımız olacak :)

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 23 Eyl Prş, 2010 22:40

Bendeki bilgilerde bir dğişiklik yok, ocak ayında ilk teslimat sonra 13 ayda tamamı teslim alınmış olacak. 2012 şubat ayında 120 vagon elde olması gerekiyor. İnşallah sarkma olmaz...

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 24 Eyl Cum, 2010 11:50

enteresan bir eşy. m2 hattı alstom vagonları da venezuela'da kullanılıyordu bu caf'Ta kullanıalcak. chavezde bizim gibi anti emperyalisttir ama batıdan alıyor herşeyi :) gerçi ona göre doğu da kalıyor :) başar abiye çatmadan edemiycem, bak sen doğuda kaldın :) hani batı idin.

Kullanıcı avatarı
tahir93
Aylık Paso

Mesaj gönderen tahir93 » 24 Eyl Cum, 2010 19:08

Mehmet Kasım yazdı:enteresan bir eşy. m2 hattı alstom vagonları da venezuela'da kullanılıyordu bu caf'Ta kullanıalcak.
evet aynı vagonlar olması kadar onların da filo'da çeşitliliğe gitmeleri de garip. yani anlamam şunu bir türlü, aynı gabari'de ayni güç türüyle birbirine uygun bir filo kurulsa çok daha mantıklı :D

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Eyl Cum, 2010 19:15

tahir93 yazdı:
Mehmet Kasım yazdı:enteresan bir eşy. m2 hattı alstom vagonları da venezuela'da kullanılıyordu bu caf'Ta kullanıalcak.
evet aynı vagonlar olması kadar onların da filo'da çeşitliliğe gitmeleri de garip. yani anlamam şunu bir türlü, aynı gabari'de ayni güç türüyle birbirine uygun bir filo kurulsa çok daha mantıklı :D
Yok olmaz, o dedigini ancak Emperyalist batili aptallar akil edebiliyor :P daha batiya gidince sistem geriye isliyor onlarda cesit yapmis :) Araclarin cesitli olmasini cok kafama takmiyorumda ama o enerji farkliligi ve gabarilerdeki bariz farklar bana da cok anlamsiz geliyor.

Diger taraftan Chavez, Mhavez birakin bu isleri gözünüzü bu kadar kapamayin ya, kukla tiyatrosunun oyunculari bunlar. Gel seni Viyana' da bir parka götüreyim parkin ici bu emperyalistler ile savasarak ülkelerini kurtaran kahramanlarin büstleri ile dolu, hepside ülkesini Ispanyollardan kurtarmis. Eeee hadi o kadar kahramandilar neden Ispanyol mali satin aliyor neden katil Fransiz in malini aliyor :) Bunlar bos isler, anca ayni kalitede kendi malini üretirsin ondan sonra bana bu konuda istedigini yazarsin, ama bir taraftan bir dakika deyip sonra üc dakikada ihaleyi Fransiz a verirsen o da parayi senin bir dakika dedigin adama aktarir bu mu anti emperyalizm. Bunun adi "Adile Teyze' den Masallar, hadi kuzucuklarim" :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Eki Pzt, 2010 12:19

Hakan yazdı:Bendeki bilgilerde bir dğişiklik yok, ocak ayında ilk teslimat sonra 13 ayda tamamı teslim alınmış olacak. 2012 şubat ayında 120 vagon elde olması gerekiyor. İnşallah sarkma olmaz...
Bir kere daha doğrusun Hakan, seninde kulaklar hiç fena değil ha, gayet iyi duyuyorsun :D:D Ocak ayı 2. haftası içerisinde ilk teslimat bekleniyor, bir aksilik olmaz ise bu hatta ait ilk aracı 3 ay sonra göreceğiz demektir, tabi daha önce İBB bu hattın Tanıtım Merkezinde belki fotoları da paylaşır.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 04 Eki Pzt, 2010 17:16

Ocak ayı 2. haftası içerisinde ilk teslimat bekleniyor, bir aksilik olmaz ise bu hatta ait ilk aracı 3 ay sonra göreceğiz demektir, tabi daha önce İBB bu hattın Tanıtım Merkezinde belki fotoları da paylaşır.
Acaba bu tanıtım merkezinin konsepti nasıl olacak, şahsen ben bu işlerde sorumlu olsam şöyle yapardım. Yenisahra istasyonunu hem kaba hem de ince işçilik anlamında %100 tamamlatırdım, hatta üzerini bile kapattırır toprağı falan döker çevre düzenlemesini de tamamlardım. Sonra yürüyen merdivenleri dahil çalışan istasyonun hem bilet holünde hem de peronlarında çeşitli görseller ile ki bunlar LCD ekranlar, normal yazılı dokümanlar ve bir takım elektronik tanıtım materyalleri ile Kadıköy-Kaynarca Metrosunun tanıtımını yapardım.

Bu başlıkla alakalı kısmına gelince, istasyonun peronlarından bir tanesine de 4'lü seti park ettirir ve kapılarını açık bırakırdım, böylece metro ile beraber metro aracının da tanıtımı yapılmış olurdu...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 05 Eki Sal, 2010 11:06

Valla bu tanıtım işi iyi, artık nereden esinledilerde akıllarına geldi ise??? Çok uzun zaman önce Marmaray için yazmıştık bunu ama bizim sitede mi başka sitedemi yazmıştım hatırlayamıyorum. Bizde bu işler çok eksik, aslında açılıştı, organizasyondu bunların alasını bizim millet yapıyor, şatafatı da seviyoruz. Fakat yapmak mesele oluyor hep, bir de belediyenin bu yaptığı işlerde bazı şeyler hoş olmuyor. Konsepti belirleyen bir birim var, bu birimle ilgili pek çok şeyde söylenir neyse kol kırılsın içinde kalsın. Buradaki arkadaşların tasarımcılığına söz söylemek haddimize değil, ama o tasarımların içindeki bilgiler aynı İBB basın dökümanlarındaki gibi oluyor, hep söylediğim bir şey var. Gecekonduda bile internet var artık ve insanlar sorguluyor, arıyor, araştırıyor. 30 yıl önceki siyasi söylemler ile yürümüyor, yürümez, vatandaşı doyurmak lazım. Biz burada kendimizi yırtıyoruz dezenformasyonu önleyelim, doğru bilgi verelim, insanlar kulaktan dolma, işkembeden sallama bilgilere kanmasın diye, bu anlamda bazen boşa kürek çektiğimizi düşünüyorum.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 05 Eki Sal, 2010 17:38

Esat valla altına imza atamayacağım bir kelime bile yok son mesajında, peki sence en azından Başakşehir hattının vagonlarından birinin Takism'de sergilendiği kadar Kadıköy'de ya da Yenisahra ya da Kozyatağı'nda 1 vagon sergilemesi düşünmezler mi?

“Toplu Taşıma Araçları” sayfasına dön