ist-M.04:02 » M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı
- Esat
- Pir-i Seyyâh
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
TRT de yayın yapan GÖREVLİ isim programda M2 Şişhane-Hacı Osman metro hattında çalışan görevliler ile ilgili bir bölüm çekimi yapılmış ve yayınlanmış. Benim oldukça hoşuma gitti, tabii bir takım gözüme çarpan şeyler var ama klavye başından söz etmek olmaz, genel olarak çok güzel bir program. Bir de sonunda şirketin ismini Metro A.Ş. değil de İstanbul Ulaşım A.Ş. olarak yazsa idiler çok daha şık olurdu.
http://www.youtube.com/watch?v=p6oRuqkeQpI
http://www.youtube.com/watch?v=p6oRuqkeQpI
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Fatih tramvayının gittiğini sanmıyorum, o kitaba tekrar bakmam lazım ama hatırladığım kadarı ile o zaman için Mecidiye Köy denilen yere atfen Şişli' ye tramvay varmış olmasını kast ediyorlar. Şişli durağıda Şişli Camii nin bulunduğu yerde.Mehmet Kasım yazdı:fatih-harbiye tramvayı mecidiyeköye kadar gidiyormuymuş_ mecidiyeköy durağı nerde imiş?
- Esat
- Pir-i Seyyâh
M2 Taksim-Hacı Osman hattının yolcu sayısında geçtiğimiz yıla göre ciddi bir artış var, tabii bu ciddiyeti sadece yüzdeye bağlayarak söylüyorum yoksa bu kapasitede ve güzergahtaki bir hat bana göre çok daha fazlasını taşımalıdır. Fakat neden yıllardır beklenen bu artış gerçekleşmiyor bunu da anlamlandıramıyorum, olayı sadece buradaki otobüslerin düzenlenmesine bağlamak ne kadar doğru onu bilemiyorum açıkçası. Bu yılın ilk 6 ayına bakarak geçen yıla göre %15 in üzerinde bir artış olduğunu söyleyebilirim, ama bunun en büyük nedeni Seyrantepe istasyonu olsa gerek. İki haftada bir bile çalıştığını söyleyebiliriz ama sadece o günlerde taşıdığı yolcu hat ortalamasının nerede ise %50 üzerinde
Hattın tamamında son 1 yılda aylık 6 milyon ortalama yolcu taşınmış.

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Ağır bakımda araç içinde zemin yenilemeside yapılır genellikle, zemin derken en azından yerdeki pvc kaplama değiştiriliyor, bir ismi var onunda gelmedi şimdi aklıma 
Bir de şu fotoya bakalım metroda küfelik olmak bu olsa gerek
Yeni hizmet, araçtan istasyon çıkışına kadar da sizi bir taşıyoruz.

Fotoğraf: Ömer Yılmaz

Bir de şu fotoya bakalım metroda küfelik olmak bu olsa gerek

Fotoğraf: Ömer Yılmaz
-
- Seyyah