Bu yılın ilk Otokuşet seferi gelmiş. Ben Avusturya' da bir kaç kişiye bu konudan bahsettim ama pek tercih etmediklerini gördüm, hemen paradan dem vuruyorlar, daha pahalıya geliyor gerek yok falan diyorlar ama açıkçası Kapıkule' ye varabilmek için çektikleri eziyeti görünce yanlış düşündüklerine inanıyorum, tabi böyle düşünmelerinin sebebi biraz da başka, malum alamancılar herkes gibi yediklerini normal çıkartmıyor para olarak çıkartıyorlar

memlekette herkes bekliyor, çuvalla yuro getirsinler diye, Allah akıl fikir versin, bu işin nimetinden faydalanmalarını da nasip etsin.
http://www.lojiport.com/news_detail.php?id=20833
Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşları taşıyan otokuşet treni, Kapıkule Gar Gümrük Sahası'ndan yurda girdi. Kapıkule Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç, gurbetçileri taşıyan trenin 2010 yılı ilk seferi olması nedeniyle küçük bir karşılama töreni düzenlediklerini söyledi.
Optima Firması Sahibi Sverko da trenin bu yılki seferine 19 Nisanda Avusturya'nın Villach kentinden başladığını ve 10 Kasımda Türkiye'den Avusturya'ya 2010 yılının son seferini yapacaklarını belirtti. Bu yıl karşılıklı 160 sefer yapmayı düşündüklerini belirten Sverko, ''Bir kişinin trenle yolculuk fiyatı 126 Avro, araç fiyatı ise 249 Avro. Geçen yılki fiyatların aynısı, değişme olmadı. İlk seferimizi 170 yolcu ve 100 araçla yaptık'' dedi.
Trenle yolculuk yapan Metin Güler, gümrüklerdeki bekleyişlerden sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Yolculardan Erdoğan Peksoy ise ''Gelene kadar soğukta perişan olduk. 20 senedir bu trenle yolculuk yapıyorum. Bildirmemize rağmen kaloriferleri yakmadılar. Donduk'' diye konuştu.
Tatilini Çorum'da geçirecek olan yolculardan Hilmi Sarel de her şeye rağmen vatana gelmenin anlatılamaz bir duygu olduğunu kaydetti.
Tabii ki yolcuların şikayetleri de var, bu tip sorunların da düzeltilmesi gerekir, aslında burada ciddi sorunlardan biriside gümrük tabii ki, Türkiye' den çıkışta AB ye giriliyor ama sonra Sırbistan' dan geçiliyor, dolayısı ile yine bir gümrük kontrolü, muhtemelen Macaristan' a giriyor ise ya da Slovakya' dan mı direkt geçiyor güzergahı bilmiyorum ama, tahminimce 3 sefer sadece bu sebepten durmak gerekiyordu, bunlar hem yolculuk süresini uzatan hemde keyif kaçıran şeyler. İnsanların treni tercih etmesinin en büyük nedeni araç kullanmadan yorulmadan gelmek istemeleri, Türkiye AB ile gümrük birliği antlaşmasına dahil ama son dönemde bazı konularda sıkılaştırmalar getirildi, mesela 1 kavanozdan (1kg) daha fazla bal, turşu, peynir götüremiyorsunuz

:D:D hahahaha çok üzüldüm.