Oldukça yüksek sayıda otobüs kullanıldığı için sefer sıklığı çok fazla, neredeyse pik saatlerde 45 saniyede bir otobüs geçiyor. Sabah ve
akşam saatlerinde ise arka arkaya 2 yada 3 otobüs görüntüleri ise
olağan hale gelmeye başladı.
Açıkçası hiç ısındığım bir proje değildi ama yolunda yürüdüğünü duymak sevindirici oldu, ben ne zaman baksam bomboş bir yol görüyorum

)))) demek ki biraz daha canlanmış.
Bu kadar sık sefer yapılmasına rağmen iki yönde aynı miktarda yolcu talebi olmadığı için seferlerde dengesizlik olmaya başladı. Örneğin,
sabah saatlerinde Cevizlibağ yönüne doğru olağanüstü bir yolcu talebi
var, akşam saatlerinde ise Avcılar yönüne doğru. - İ.E.T.T'nin bulmuş olduğu pratik çözüm ise şu. Sabahları Cevizlibağ'a gelen otobüslerin yaklaşık yarısını boş olarak süratle Avcılar'a geri göndermeye çalışıyor. Bu otobüsler dörtlü ışıklarını yakıyor ve bu suretle boş otobüs olduklarını belirtmiş oluyorlar, diğer normal seferlerini yapan otobüsler ise bunları gördüğünde yolun ortasına doğru geçip yol veriyorlar, böylece boş otobüslerin en kısa sürede Avcılar başdurağına gitmesi amaçlanıyor. Gördüğüm kadarıyla yolun her noktasında geçiş imkanı olmadığı için bu uygulama %50 başarıyla yapılabiliyor, boş otobüsler bazı duraklarda öndeki normal sefer yapan otobüsü beklemek zorunda kalıyorlar.
Bu aslında bu güzergahın makus kaderi, şehrin yerleşimi, iş alanlarının ve okul alanlarının dağılımı nedeni ile olsa gerek yolculuk talebi bu yönde, bu hatta metro da yapılsa idi ki yapılacak, yine de yolcu profili ve pik saat yönü değişmeyecek aslında, belki K.Çekmece kentsel dönüşümü ile alternatif bir trafik oluşturulabilir ama bence bu yönde yeni yerleşim alanları kurulması ile de yolculuğun homojen dağılımı sağlanabilir.
Benim E-5 Metrobüs projesi ile ilgili düşüncelerim ise çok daha radikal, bu hattın 2+2 tercihli yol olması gerekirdi.
Yolun genişliğine baktığımızda bazı yerlerde toplam 10 şerit var sanırım bu durumda 2+2 şerif yol olmaması için teknik bir engel en azından bizim bakış açımızda yok, ama anayol ve yanyol hala kalabalık görünüyor, belediyenin minibüsçüler ile yaptığı toplantılar ve yeni hat belirleme çalışmaları bitmeden de bariz bir rahatlama görülmeyecek sanırım.[/quote]