ist-B.03:03 » Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]
-
- Sezonluk Yolcu
Arkadaşlar kafama takıldı bir soru. Bu tünelden sadece banliyö araçları mı geçecek yoksa örenğin bir anadolu ekspresi, doğu ekspresi, yük treni veya ankaradan veya konyadan kalkan bir hızlı tren tünelden geçerek sirkeciye varabilecek mi? Eğer ki geçecek ise marmaray araçları kaç dakikada bir işletilecek? Valla öyle bir kafama takıldı ki çok merak ettim şimdi.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Şentürk hem bu başlığı hemde diğer başlıkları hızlı bir şekilde araştırıp ancak aşağıdaki dataları bulabildim, genel olarak tüm trenlerin geçişi ile ilgili tartışmışız, yanlız sondaki iki linkten birisi "YHT nin tüpten geçişi" ile ilgiliydi,
Sorunun tam cevabı ile ilgili halihazırda ortada kesin bir data yok, ilk verdiğim alıntılarda bir şeyler yazıyor ama onlarda en az 3 yıllık bilgiler, o tarihten sonra tüpün üstünden çok su aktı, olmayacağını gördüler YHT hattını kuzeye çekiyorlar, o mesajlarda da yazdığım gibi geçmeyecek anlamına gelmiyor ama o en baştaki şovenist söylem bana göre öldü. 15 dk. da bir YHT gönderecem, 4 dk. da bir metro çalıştırıcam sözleri öldü yani ölmesede can cekişiyor.
Fakat bilirsin bizde bir hat açılmadan sefer saati ile ilgili söylenenler hep havadadır, herhalde ancak açılıpta gözümüzle görünce emin olacağız. Belki bir gün 15 dk. da bir yht çalışacak ama eminim ki onların hepsi değil yarısı bile tüpten geçmeyecek.
Sorunun tam cevabı ile ilgili halihazırda ortada kesin bir data yok, ilk verdiğim alıntılarda bir şeyler yazıyor ama onlarda en az 3 yıllık bilgiler, o tarihten sonra tüpün üstünden çok su aktı, olmayacağını gördüler YHT hattını kuzeye çekiyorlar, o mesajlarda da yazdığım gibi geçmeyecek anlamına gelmiyor ama o en baştaki şovenist söylem bana göre öldü. 15 dk. da bir YHT gönderecem, 4 dk. da bir metro çalıştırıcam sözleri öldü yani ölmesede can cekişiyor.

http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic.php?p=1397#1397
Tüp tünel 24 saat mi hizmet verecek?
Evet. Trenler için bazı işletme kısıtlamaları var. Yük trenleri 00.00 ile 05.00 saatlerinde tüpü kullanabilecek. Yolcu trenleri ise 06.00-09.00 ve akşam 16.00-19.00 saatleri dışında tüpü kullanabilecek. Bu ayrılan saatlerde yolcu taşımacılığındaki yoğunluk nedeniyle tüp kullanılmayacak. Banliyo trenleri ise 06.00'dan 00.00'a kadar sistemi kullanabilecekler.
http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic. ... 1141#11141
Çalışmalar tamamlanıp hizmete açıldıktan sonra hat 24 saat çalışacak. Banliyö trenleri, 06.00 - 00.00'da, yolcu trenleri 06.00-09.00 ila 16.00-19.00 saatleri dışında, yüktrenleri ise 00.00 ila 05.00'te, tüpü kullanabilecek.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bu arada Eylül ve Ekim videolarını da verelim.
http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic.php?t=771Marmaray İnşaat süreci Eylül ayı ilerleme videosu
http://www.youtube.com/watch?v=fXparK6uwxc
Marmaray İnşaat süreci Ekim ayı ilerleme videosu
http://www.youtube.com/watch?v=9_Z8NYD4_94
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bahsettiğin sanırım sadece tüp geçiş ile ilgili kısım olsa gerek, Mehmet' in daha çok bilgisi olabilir daha iyi takip ediyordu ama bu aralar vakti yok herhalde
bizim köye uğrayamıyor. Benim mesajlar ve sitelerden takip edebildiğim kadarı ile bu geçiş kısmında Yedikule-Yenikapı arasında kazı çalışması devam ediyor, malum Yenikapı istasyonu inşa ediliyor yine Kazlıçeşme ile Yedikule arasındaki bağlantı yolu inşa ediliyor ama Kazlıçeşme istasyonunda bir yenileme yok, sanırım o iş şu bir türlü yapılamayan hat yenileme işi ile birlikte yapılacak. Tüplerin yerleşimi ve tüplere bağlantı ile ilgili bir sıkıntı kalmadı, geriye kalan işler tüplerin içindeki ince işçilik, yani fazlalık bağlantı ve ek elemanların sökülmesi, zemin yapılması ve ray döşeme sonra da elektrifikasyon, hatta bununla ilgili bir de ihale ilanı yapılmıştı, ya bu başlıkta yayınlandı ya da Raytürk'te okudum. Ama bana göre işin tamamına bakarsak yani Marmaray Sistemi ne durumda dersek %50 si belki tamamdır derim, çünkü biraz küçümseniyor olsa da hatların ve istasyonların yenilenmesi işide büyük bir çalışma.

-
- Seyyah
3 ay sonra burasının tünel kazısı da bitecek. tbm cerrahpaşa'yı sarsmış sanırım. o civarda. geçen bi haber görmüştüm. hastanede çatlaklar olmuş. tbm şubatta yenikapıya ulaşacaktı. kazmaya başladıklarında söyledikleri hedef bu idi. son tünel artık bu.Benim mesajlar ve sitelerden takip edebildiğim kadarı ile bu geçiş kısmında Yedikule-Yenikapı arasında kazı çalışması devam ediyor,
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Samatya SSK denk gelebilir, hem güzergah olarak hemde eğim olarak, o bölgeyi bilirsin arada korkunç bir kot farkı var, Samatya nın önündeki caddeden Cerrahpaşa' nın önündeki caddeye çıkmak araba ile bile değişik bir his.Mehmet Kasım yazdı:bende işkillendim ama marmaraymı çatlattı diye manşet atmışlardı. samatya hastanesi tünele denk gelebilir.

-
- Seyyah
mapsten baktım. samatya cerrahpaşa kompleksinin içinde sayılıyor. sanırım bir birim olarak görülüyor. cetvelle ölçtüm yenikapı tünel ağzına 370 m falan var. cerrahpaşanın en doğusu ile yenikapının en batısı arasında 300-400 m'lik kazı kalmış diyebiliriz. tbm şubatta yenikapıda olacağına göre takvim doğru demektir. aralık ve ocak aylarında 200'er m kazı yapıp işi bitirebilirler.