ist-B.03:03 » Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]
-
- Seyyah
-
- Kadrolu Personel
-
- Seyyah
-
- Seyyah
http://www.ubak.gov.tr/BLSM_WIYS/index. ... ster/52452
ağustos videosunda önemli bir ayrıntı var. yenikapı kuyruk tünelinin yedikule tarafındaki yerde. 3 tünel var gibi. 2 tünel yanyana. biri küçük. bu 2'nin yanında büyük bir tünel daha var gibi. videonun 8. dakikasına dikkat.
soldaki küçük tünel ne amaçlıdır?

ağustos videosunda önemli bir ayrıntı var. yenikapı kuyruk tünelinin yedikule tarafındaki yerde. 3 tünel var gibi. 2 tünel yanyana. biri küçük. bu 2'nin yanında büyük bir tünel daha var gibi. videonun 8. dakikasına dikkat.
soldaki küçük tünel ne amaçlıdır?

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Gibi? Valla ben o 8. dakikanın orada gibi gibi bir şey göremedim Mehmet sen bu ayrıntıları nerden görüyorsun ve niye bu kadar takılıyorsun bilmiyorum
yani proje çizimlerini veren sensin daha önce 3. tünel varmıydı? Neyse, çapına bakılırsa sadece acil durumlar için yapılmış bir tünel falan olabilir, pek öyle tren geçecek bir tünele benzetemedim ben yani yanındakine bakarak söylüyorum bunu.
Bu arada videoyu alalım buraya
http://www.youtube.com/watch?v=pue_igf-KYs

Bu arada videoyu alalım buraya
http://www.youtube.com/watch?v=pue_igf-KYs
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Videoda güzel detaylar var tabii ki, mesela Ayrılıkçeşme' de peron yapısı ortaya çıkmış gibi, bana garip gelen bir zamanlar bu bölge başgar olması düşünülüyor falan denirken bu yapıda ortadan bölünmüş basit bir metro istasyonu şekli var.
İkinci detayda Kazlıçeşme' de idi, daha önce Mehmet' in o bölge ile ilgili sorularına cevaplar verirken google resimlerinden tünel gibi düşündüğüm şey tünel değil yeni köprü ayakları imiş sanırım, herhalde gölgeler beni yanılttı. Eh kuş bakışı yapınca bu kadar sallanıyormuş
Video da orası için Ayrılıkçeşme' deki nin aynısı bir köprü konstruksiyonunun imal edilmiş olduğunu gördüm.
İkinci detayda Kazlıçeşme' de idi, daha önce Mehmet' in o bölge ile ilgili sorularına cevaplar verirken google resimlerinden tünel gibi düşündüğüm şey tünel değil yeni köprü ayakları imiş sanırım, herhalde gölgeler beni yanılttı. Eh kuş bakışı yapınca bu kadar sallanıyormuş

-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Valla bana pek bekleme alanı olacak gibi gelmiyor Mehmet, tünel zemini düzleştirilirken zemin epeyce yükseliyor, o tünel bayağı bir dar, pantografında katener ile temas halinde belli bir kapanma mesafesi oluyordu, gerçi bunu göz ardı edenler oluyor (tramvay hatlarında) da böyle bir sistemde edilir mi bilemem.Mehmet Kasım yazdı:acil durumlar için bir tünel gibi. yht için bekleme alanı olabilir mi diye düşündüm.
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Ayrılıkçeşme bölgesinden yeni fotoğraflar, Kent ve Demiryolu grubundan izinle alınmıştır.

Şimdi bir sorum olacak sanırım bunu en iyi Hakan bilir ama yine de ortaya soruyorum
1. ve 4. resimde iki adet köprü inşa edilmiş şekilde görülüyor, bu köprüler bizim geçen mesajlarda tartıştığımız köprüler değil galiba? Yani çıkış taraflarında apartmanlar var? Bir türlü yön koordinasyonuda yapamadım orada, fotoğrafı çekenlere sorup bilgi almaya çalışacağım ama sizin fikriniz nedir?

Şimdi bir sorum olacak sanırım bunu en iyi Hakan bilir ama yine de ortaya soruyorum