ist-B.03:03 » Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]
-
- Seyyah
alabay yazdı:He tabi, *biz*. Dünyadan haberin yok, canım. O senin oradaki araçlar çişle mi işliyor? Şu kapaklı gözlükle kafanı valla çarpa çarpa yamulttun
çevreyi kirletiyorsun, susss

dünyanın içine çiş ettiniz. rusyada yangın pakistanda sel. yamulttunuz dünyayı bee. sen benim kapaklı gözlüğümü bırak bunlara bak...
- alabay
- Evliya Çelebi
-
- Seyyah
- alabay
- Evliya Çelebi
Daha şimdi evvelden kapattığım pencerede deprem konusunda "beni şimdi anlıyor musunuz" diye yazmıştım. Sen ne anlatıyorsun yahu?
Ayrıca, gardaş, ben depremi (tesadüfen) kastetmemiştim bu sefer. İzolasyonu, kalorifer ve pencere sistemlerine değinmiştim. Burada artık her binanın bir enerji pasosuna sahip olması lâzım, yoksa acaip cezalar veriyorlar. O pasoda da enerji denkleştirmesi olmuyorsa (sokulan enerjinin kaçma payı), o binayı sana zorla onarttırıyorlar. Haberin yok senin ...
Ayrıca, gardaş, ben depremi (tesadüfen) kastetmemiştim bu sefer. İzolasyonu, kalorifer ve pencere sistemlerine değinmiştim. Burada artık her binanın bir enerji pasosuna sahip olması lâzım, yoksa acaip cezalar veriyorlar. O pasoda da enerji denkleştirmesi olmuyorsa (sokulan enerjinin kaçma payı), o binayı sana zorla onarttırıyorlar. Haberin yok senin ...
-
- Seyyah
alaka kuramadım. o paso olunca ICE trenleri daha mı güzel gidiyormuşAyrıca, gardaş, ben depremi (tesadüfen) kastetmemiştim bu sefer. İzolasyonu, kalorifer ve pencere sistemlerine değinmiştim. Burada artık her binanın bir enerji pasosuna sahip olması lâzım, yoksa acaip cezalar veriyorlar. O pasoda da enerji denkleştirmesi olmuyorsa (sokulan enerjinin kaçma payı), o binayı sana zorla onarttırıyorlar. Haberin yok senin ...

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Başar sen ne anlatıyorsun ya? O paso olunca deprem olunca sizin evler yıkılmıyormu, o mu yani? Abi lütfen ya Marmaray ile ilgili bir şeyler var mı, bırakalım bu boş beleş işleri
Yok paso varmış bilmemne varmış, siz önce Kreuzberg deki dökülen binaları yaptırın, millet bütün altında volta atıyormuş kafama taş düşse de sigortadan para alsam diye, bırak ya.

- alabay
- Evliya Çelebi
Allah Alllaaaah ... Çince mi konuşuyorum yahu? ICE'ye binmemiş adam bana gazete ilânı veriyor, maşallah 
Esat, o paso depremle ne alâkalı? Klima konusundyız, konu selden açılmıştı. Depremde burada binalar o kadar çökmüyor ... buradaki sondan önceki deprem 5,4 şiddetindeydi. Hiç bir bina yıkılmadı, bir iki baca çöktü, bazı duvarlar çatladı, tabiîki, ama çöken omadı. Aslında hayret, çünkü üç kent, Freiburg, Waldkirch ve Emmendingen, ve tam da Waldkirch'in altında deprem merkeziydi. Mutbağımda dolaplar çöktü gitti, odamda bazı şeyler boşaldı, ben ve o zamanlar yanımda yaşayan Bağdatlı bir ev arkadaşım sokağa koştuk, ki merdivenliği inmek astronot işiydi. Ama Esat, inan, İstanbul kötü olmuştu o durumda ...

Esat, o paso depremle ne alâkalı? Klima konusundyız, konu selden açılmıştı. Depremde burada binalar o kadar çökmüyor ... buradaki sondan önceki deprem 5,4 şiddetindeydi. Hiç bir bina yıkılmadı, bir iki baca çöktü, bazı duvarlar çatladı, tabiîki, ama çöken omadı. Aslında hayret, çünkü üç kent, Freiburg, Waldkirch ve Emmendingen, ve tam da Waldkirch'in altında deprem merkeziydi. Mutbağımda dolaplar çöktü gitti, odamda bazı şeyler boşaldı, ben ve o zamanlar yanımda yaşayan Bağdatlı bir ev arkadaşım sokağa koştuk, ki merdivenliği inmek astronot işiydi. Ama Esat, inan, İstanbul kötü olmuştu o durumda ...
-
- Seyyah
ice'ye binmedik diye ne olmuş yani? sende bizim hızlı trene binmedin. yoksa bindin mi? sidik mi yarıştıracaz ona bindim buna binmedin. bin başımıyım ben.alabay yazdı:Allah Alllaaaah ... Çince mi konuşuyorum yahu? ICE'ye binmemiş adam bana gazete ilânı veriyor, maşallah![]()
bak gevezelik yapacağımıza bilgi aktaralım. ihale duyurusu ne diyor:
AŞAMALI OLARAK AÇACAĞIM DİYOR.
CR3 Sözleşmesi işi şunları içermektedir: Boğaz’ın her iki yakasında Sözleşme kapsamında 63 kilometre boyunca mevcut iki hattın tamamen yenilenmesi ve yeni bir üçüncü hattın inşa edilmesi; 36 adet yeni ve iyileştirilmiş yüzey istasyonunun inşası; yaklaşık 130 adet yeni geçiş koridoru karayolu, yaya ve dere geçişi yapılarının inşası (alt ve üstgeçitler ve köprüler), CR ve IC işletmeleri için iki adet tam işlevsel İşletme Kontrol Merkezi (OCC); CR ve IC tren dizileri için yeni gare sahaları, atölye ve bakım tesislerinin temini; Marmaray Projesinin toplam 77 kilometrelik uzunluğu boyunca bütün elektro-mekanik sistemlerin yenilenmesi, bu kapsamda 2 adet yeni cer gücü trafosunun temini, 4 adet mevcut trafonun iyileştirilmesi, havai katener sistemleri, sinyalizasyon sistemleri, bir telekomünikasyon sistemi, bir gözletimsel kontrol ve veri edinme (SCADA) sistemi ve bir otomatik ücretlendirme sisteminin temini, gereken bütün testlerin yapılması ve işletmeye alma, 2 yıllık (5 yıla uzatılabilir) bakım, eğitim ve destek fonksiyonlarının temini.
İşler, sismik olarak aktif bir bölgede gerçekleştirilecektir.
Bu Sözleşmenin Nisan 2011 tarihinden itibaren hayata geçirilmesi, ve 2013 sonu - 2014 sonu arasında aşamalı olarak tamamlanması beklenmektedir
- alabay
- Evliya Çelebi
Onlar İspanya malı değil mi? O zaman bindim.
Bindin mi ... şu bakımdan önemli, ICE uçak kadar komplike bir araç, yani bari bozulacak bir mal üretiyoruz burada, ve evet, biz üretiyoruz. Bunu çakmak için, binmişlikte avantaj var. Esat bilir
Yani sidik yarışı değilse, kaka yarışı da başlatmamaya çalış işte.
Bindin mi ... şu bakımdan önemli, ICE uçak kadar komplike bir araç, yani bari bozulacak bir mal üretiyoruz burada, ve evet, biz üretiyoruz. Bunu çakmak için, binmişlikte avantaj var. Esat bilir

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Aşamalı olarak açacağım demiyor Mehmet, mevzuları kendi isteklerine göre saptırmaMehmet Kasım yazdı: AŞAMALI OLARAK AÇACAĞIM DİYOR.
Bu Sözleşmenin Nisan 2011 tarihinden itibaren hayata geçirilmesi, ve 2013 sonu - 2014 sonu arasında aşamalı olarak tamamlanması beklenmektedir

a) Boğaz’ın her iki yakasında Sözleşme kapsamında 63 kilometre boyunca mevcut iki hattın tamamen yenilenmesi ve yeni bir üçüncü hattın inşa edilmesi;
b) 36 adet yeni ve iyileştirilmiş yüzey istasyonunun inşası;
c) yaklaşık 130 adet yeni geçiş koridoru karayolu, yaya ve dere geçişi yapılarının inşası (alt ve üstgeçitler ve köprüler),
d) CR ve IC işletmeleri için iki adet tam işlevsel İşletme Kontrol Merkezi (OCC); CR ve IC tren dizileri için yeni gare sahaları, atölye ve bakım tesislerinin temini;
e) Marmaray Projesinin toplam 77 kilometrelik uzunluğu boyunca bütün elektro-mekanik sistemlerin yenilenmesi, bu kapsamda 2 adet yeni cer gücü trafosunun temini, 4 adet mevcut trafonun iyileştirilmesi, havai katener sistemleri, sinyalizasyon sistemleri, bir telekomünikasyon sistemi, bir gözletimsel kontrol ve veri edinme (SCADA) sistemi ve bir otomatik ücretlendirme sisteminin temini,
f) gereken bütün testlerin yapılması ve işletmeye alma, 2 yıllık (5 yıla uzatılabilir) bakım, eğitim ve destek fonksiyonlarının temini.
Bence sen o şartları yanlış yorumluyorsun, ben yeterince çakallık içeren sözleşme yazmış ve okumuş bir adamım, ben o metni okuduğumda bunu anlıyorum, yani o metin bunu içerir. AŞAMALI OLARAK HATTI AÇMAYI değil. Ha bu aşamalı olarak yapılan işler, hattın bir kısmının açılmasını sağlayacak şekilde yapılır, ya da aşamalı olarak tamamlanan işler sonrasında hattın kısmen açılması ya da deneme seferlerine başlanması mümkün olur o bence başka bir şey, umarım yanılırım, sende Yenikapı-Ayrılıkçeşme arasında trene biner bize resim gönderir hava atarsın.
-
- Seyyah
sadece o şartnameye bakarak yorum yapmıyorum. yorumumu o şartname destekliyor olabilir. geçen başbakan da dedi kısmen açacağız diye. Yenikapının istasyon inşaat 1 senede bitiriliyor. yenikapı ayrılıkçeşme 2012'de açılabilir. sirkeci'de tüneller iyi gidiyor. çember ortaya çıktı. tbm yatağı hazır. tam yol ileri hedef sarayburnu e01