gönderen Mehmet Kasım » 02 Şub Sal, 2010 17:47
Israrla şunu soruyorum, ortak işletme için yazılım uygunluğu söz konusu mu? Yoksa Türk işi yumurta ağzına gelince mi düşünülecek?
yazılım konuusnda çalıştıklarını biliyorum ama detaylı bilgim yok.
Esat yazmış:
Bahsettiğin hattın bir benzerinin karşılığı varmı, yani Üsküdar (ki yok) ya da Ayrılıkçeşme' de benzer bir yapı varmı?
Üsküdarda kocaman bir makas tüneli var.
Esat yazmış:
Bu soruların cevabı evet ise geriye 3. bir soru kalır, o da YHT ler tekli dizi mi? Bu sorunun cevabı da evet ise bana da neden olmasın ki demekten başka bir şey kalmaz. Smile
220 m dediğim şey tünelin uzunluğu değil. o tünelden sonra yine uzunca bir 3'lü var. onu tam bilmiyorum ne kadar uzun. şunu söyleyebilirim ki yenikapının bi uçtan bi uca 750 m civarında. artık buraya yht mi metromu neyse sığar sanırım. dediğim gibi makas uzunluğunu bilmiyorum. 220 kuyruk. kuyruktan yedikuleye doğru a 3 hat. onun uzunluğu?
Alıntı:
aslında daha mühimi YHT yi bu istasyonlarda ne kada bekletebileceğin ki bunu hiç sormadım bile.
Türkçeleştirelim, bahsettiğin tünel boyu tekli YHT dizisini kurtarıyor, 160 m, dediğin gibi beklet geç yapsan bile, burada anlaşamadığımız ya da benim herhalde eksik ifadelerimden dolayı ifade edemediğim şey şu, bu istasyon(lar)da YHT kaç dakika duracak? Bir metro treninin istasyonda maks. bekleme süresi 20 sn., arkasına YHT yi saldın, 20 sn. de YHT yolcusunun inip binmesini bekleyemezsin, böyle bir şey yok, eğer oldurulursa da emin ol ki dünya demiryolu işletmeciliği literatürüne komedi olarak geçer. Peki standartı varmı? Bilmem ama şuna eminimki bu 1-2 dk. lık bir süre değildir olamaz. Eğer böyle bir süre ise tamam, sorun değil, günde kaç tane YHT geçecek? Araya giriverir, metro seferleri günde 5-6 defa 5 dk. değilde 10 dk. aralık yapar, yani büyük ama aşılabilir bir sorun.
yht pik saatte zaten buralara giremez. 10'dan sonra girdiğinde marmarayında sefer sıklığı azalıyor. 6 dakkada bir olsa veya 4. yht'den sonraki seferler 6 ila 8 dak sonra olursa mümkün olabilir sanırım?
Alıntı:
Keşke böyle olacağına Yenikapı 3 yollu çift peronlu olsaydı da isteyen orta yolda istediği kadar dursaydı, ya da altına üstüne neyse bir kat daha yapılabilseydi, sen neden olmadığını benden daha iyi biliyorsun, Smile yine ağlamayayım burada Razz
daha önce genişlik kç diye konuşmuştuk ya; 36-40 m arası. 3 hat sığar mı? sanırımpronu daralttığındna dolayı sığmaz.