ist-B.03:03 » Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 01 Ara Sal, 2009 10:22

Esat yazdı:E hayırlı olsun Mehmedim, darısı Polat'ın başına. :D:D:D:D Üsküdar diyecektim dilim sürçtü :) Çok İskender izledim galba.

eyvallah, 3 senedir beklediğim an bu. bunada bir galdyo çakarlar mı acaba.

üsküdara tbm geldi sanırım yahu. yokmu tünelde bi tanıdığın sen orayı gezmiştin.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 01 Ara Sal, 2009 10:25

Gladyo bu işin kendisi zaten Mehmet :) baksana memleketin altını oyuyorlar hahahahahaha :D:D

Vallaha orada yokta, oradakiler ile arkadaş olan arkadaşlar vardı ama onlarında bilgisi varmıdır bilmiyorum. Bu nasıl bir cümle ya? :) Başar bana bunu Almanca olarak yazsana :)

Ama Yenikapı' da TBM hakikatten iyi haber Mehmet, kameralardan takip ediyorsun vallaha helal olsun ha. Şimdi geriye doğru mesajları taramadım ama bu TBM Yedikule' den mi geldi? yoksa burada mı imal edildi kafam karıştı yine benim.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 01 Ara Sal, 2009 10:50

Esat yazdı: Ama Yenikapı' da TBM hakikatten iyi haber Mehmet, kameralardan takip ediyorsun vallaha helal olsun ha. Şimdi geriye doğru mesajları taramadım ama bu TBM Yedikule' den mi geldi? yoksa burada mı imal edildi kafam karıştı yine benim.
Bu TBM'ler 3 senedir Çobançeşme'de depoda bekliyordu. 2 adet. Yedikuleden gelen ise tünelin içinde bekledi bir süre. Binalar zarar görüyor diye bekletmişlerdi. Tekrar kazıya başlama tarihi olarak ekim demişlerdi ama öğrenemedim. Ama Yenikapı'daki şantiyede, Yedikuleden geliş yönün de şu anda harfiyat alınıyor. TBM'in kafasının çıkacağı yerde. Bu TBM Yenikapı'ya gelip tekrar geri gidip bu sefer öbür tüneli kazacak. Niyeyse böyl bir metod benimsemişler. heryer çift tbm'le burası tek. kısa diye belki.

üsküdarı öğrenmen için bütün bağlantılarını kullan abi. gladyoda dahil :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 02 Ara Çrş, 2009 08:04

Vallaha orada yokta, oradakiler ile arkadaş olan arkadaşlar vardı ama onlarında bilgisi varmıdır bilmiyorum.
Dort nun nicht, doch gab es welche, die mit den dortigen befreundet sind, ich weiß jedoch nicht, ob die informiert sind.
Buyur Almancası :-)

Her gün sizleri düşünüyorum, acep şu Berlin'i nasıl bulurdunuz diye ...

Mehmet Kasım
Seyyah

KARA İLE TÜP BULUŞMASINA SON 400 M (tahmni)

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 02 Ara Çrş, 2009 10:08

alabay yazdı:
Vallaha orada yokta, oradakiler ile arkadaş olan arkadaşlar vardı ama onlarında bilgisi varmıdır bilmiyorum.
Dort nun nicht, doch gab es welche, die mit den dortigen befreundet sind, ich weiß jedoch nicht, ob die informiert sind.
Buyur Almancası :-)

Her gün sizleri düşünüyorum, acep şu Berlin'i nasıl bulurdunuz diye ...
SANIRIM BEĞENİRDİK. Berlin metrosunu incelemiştik bir ara hep beraber.

http://mkaslan.blogcu.com/marmaray-da-t ... di/6475386

Ekim ortasında Üsküdar İstasyonu'nda yapılan törenden aldığımız bilgiye göre TBM'in tüpe ulaşmasına 520 m kalmıştı. Aradan 45 gün geçti. Duraklamaları da hesaba katarsak günde 5 m tünel kazısı yapsa 140 m civarı eder. Tahminlerimize göre tünel delme makinasının (TBM) en doğudaki tüp olan Kız Kulesi açıklarındaki E-11 no'lu tüpe ulaşmasına yaklaşık 400 m kadar bir mesafe kaldı.

http://mkaslan.blogcu.com/marmaray-da-t ... -3/6250436

http://www.iha.com.tr/haber/detay.aspx?nid=91467&cid=8

Marmaray Üsküdar İstasyonu'na gelen Erdoğan görevlilerin yardımı ile ayağına bot giyip, kafasına baret taktı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindekilerle tünelin içine giren Erdoğan, içerde yaklaşık 150 metre kadar yürüdü. Erdoğan, Bakan Yıldırım ile birlikte tünelde kullanılan segmentin yerine indirilip, vidalanması işlemini yaptıktan sonra tünelden ayrıldı.

13 Eylül'de bu haberi yazmıştım. TBM istasyon'dan tüpe doğru kazmaya başlamıştı. Kazacağı tünel toplam 780 m uzunluğunda. 150 m kazıldığına göre geriye 530 m kaldı.

http://mkaslan.blogcu.com/marmaray-da-a ... 53261.html

TBM Makinesi Üsküdar İstasyonundan Tüpe doğru tünel kazısına başladı. 780 m sonra tüpe ulaşacak. Hedef Mart 2010.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 04 Ara Cum, 2009 09:58

Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Ara Cum, 2009 10:24

Mehmet bu resmi nerden buldun abi, içeriğinde garip ifadeler var, yani o yazılar ne demek istiyor ben bir türlü anlamadım :) 55 adet tramvay diyor ya, 2002 yılından bahsediyor, diğer taraftan maliyet demiş yine aynı şeyi anlatmış, yazılar falan yarım, merak ettim kim yapmış, harita desen bir tarafı şematik diğer tarafı komik :)

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 04 Ara Cum, 2009 11:11

Esat yazdı:Mehmet bu resmi nerden buldun abi, içeriğinde garip ifadeler var, yani o yazılar ne demek istiyor ben bir türlü anlamadım :) 55 adet tramvay diyor ya, 2002 yılından bahsediyor, diğer taraftan maliyet demiş yine aynı şeyi anlatmış, yazılar falan yarım, merak ettim kim yapmış, harita desen bir tarafı şematik diğer tarafı komik :)
YANDAŞ MEDYA :)

açıkçası içeriğine bakmadım görsel mazleme diye koydum

http://images.google.com.tr/imgres?imgu ... 4%26um%3D1

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Ara Cum, 2009 11:33

Anladım, valla Zaman a yazıp onu kaldırtmak lazım, aman Allahım ya bu ne felaket bir döküman, bin bir türlü hata ile dolu, yarım yazılar, Türkçe karakterler yok :)

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 04 Ara Cum, 2009 12:57

Esat yazdı:Anladım, valla Zaman a yazıp onu kaldırtmak lazım, aman Allahım ya bu ne felaket bir döküman, bin bir türlü hata ile dolu, yarım yazılar, Türkçe karakterler yok :)
eski bilgiler. tramvay aracı alımından falan bahsediyor. bu bombardierlerin gelişi yani. falan filan.

Güncel haberlermi arıyorsun? Bu linkte :)

http://mkaslan.blogcu.com/yenikapi-dan- ... 0348[quote]

3.343 m uzunluğundaki Yenikapı-Sarayburnu arasındaki tünelin kazılma işine çok çok yakında başlanıyor. Yenikapı şantiye alanına tünel kazısı yapacak olan TBM'lerin betonlama da yapabilmesi için Marmaray için özel ölçülerde imal edilen beton segmentleri tırlarla getirilmeye başlandı. Kazlıçeşme'de segment alanındaki yüzlerce beton segmenti bu iş için hazırlandı.

3.343 m'nin içinde Sirkeci İstasyonu da var. Burada 200 m civarındaki kazı manuel olarak NATM yöntemi ile zaten yapılıyor. Küsüratları atarsak TBM'in yaklaşık 3 km gibi bir iş yükü var. 2010 başında işe başlanınca, günde 200 m'ye bile çıkabiliyorlar. Tünelin 6 ayda Sirkeci'ye ulaşması sürpriz olmaz.[/quote]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Ara Cum, 2009 18:34

Reklam yapma reklam yapmaa :) faturayı göndericem sana yakında :D:D

Daha günceli varmış bak

http://www.lojiport.com/news_detail.php?id=17813
Yenikapı bölgesinde, yerin 14 metre altındaki şantiyede düzenlenen törende, TBM delme aracına binen Bakan Yıldırım, butona basarak ilk tünel kazma işlemini yaptı.

Binali Yıldırım, şantiye çalışmalarıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Marmaray Projesi'nde çok önemli bir etabı başlattıklarını belirtti.

Yenikapı terminali transfer merkezini, çok uzun zamandan bu yana, yani 2004'te kazmaya başladıklarını ifade eden Bakan Yıldırım, 200 bin metreküp kazının yüzde 65'ini kazma kürekle yaptıklarını kaydetti.

Bölgedeki tarihi kalıntılara, arkeolojik kazılara herhangi bir zarar gelmemesi için bunu yaptıklarını, bu kazılar nedeniyle bu projede 4 yıl bir gecikme olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım

Bir gazetecinin ''Tünel kazma makineleri ne zaman Sirkeci'ye ulaşacak ve Marmaray ne zaman hizmete girecek'' sorusuna Bakan Yıldırım, tünellerin 2011'in ilk yarısında, denizdeki tüple birleşmiş olacağını anlattı. Yıldırım, herhangi bir aksilik olmaması halinde 2011'in Nisan veya Mayıs ayında kazıların tamamen bitmiş olacağını kaydetti.
Ben önemli olduğuna inandığım yerleri alıntıladım yazının tamamını üstteki linkten okuyabilirsiniz.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 04 Ara Cum, 2009 19:07

karşılıklı mahsuplaşırız. benm blogdaki resimlerin üstünde hep istanbululasim logosu var :) gönder faturayı.

şaka bi yana sabah bloguma "kazı çok yakında başlıyor" gibi çok afaki bir yazı yazdım. hislerimle. hiç bakanın programından haberim olmadan. akşam tak die bu haber.

ne takipçiymişiz yahu :)

nisan 2011'de iki çeşme arası bitecek.
ekim 2013'te iki uç arası.

Kilitli

“Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]” sayfasına dön