ist-B.03:03 » Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 04 Ağu Sal, 2009 16:03

Önceki mesajı düzeltemedim. Marmarayın Yenikapı'daki 2 tünelinin yeri belli oldu. Sınırları belli. Peki metronun yeri neresi?

a-Yukarıdaki kuzeyde kalan alan mı? Eğer böyle ise marmaray hattı ile arasında koca mesafe oluyor.

b-Marmarayın dibinde mi? Dibinde ise kuzeydeki koca alan ne işe yarayacak?

Resim

MARMARAY SINIRI, GÜNEYDE KALAN ALAN, 2 TÜNEL SIĞAR BURAYA:

Resim

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 04 Ağu Sal, 2009 16:08

Sarı ile işaretli alan daha sola alınmalı , marmaray daha sola geliyor çünkü tünel ağzı daha solda olacak.
metro ve lrt nerede olacak onu bilmiyorum.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 04 Ağu Sal, 2009 16:10

kemal yazdı:Sarı ile işaretli alan daha sola alınmalı , marmaray daha sola geliyor çünkü tünel ağzı daha solda olacak.
metro ve lrt nerede olacak onu bilmiyorum.
sarı çizgi duvaru gösteriyor. yani sınırı. bunun solunda marmaray tünelleri olacak evet. 2 tünel sığar oraya.

peki metro nerede olacak? kırmızıda mı mavide mi?

Yoksa ortada 2 tünellik yer olurp TCDD'ye peron mu ayıracaklar? Mümkün mü?

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 04 Ağu Sal, 2009 19:22

Üle Kemal, lrt ne?! Pırt mı? :) Biz ona da metro diyorukkk!

B. Alabay
En son alabay tarafından 05 Ağu Çrş, 2009 09:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 05 Ağu Çrş, 2009 07:59

alabay yazdı:Üle Kemal, lrt ne?! Pırt mı? :) Biz ona da metro diyorukkk!

B. Alabay
Başar Abinin pırt krizi gelmiş yine.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 05 Ağu Çrş, 2009 09:49

Eee ama yani ... metrolarımızın asıl problemi işte, binbir gec... pardon sistem. Ama şimdi hafif mi, ağır mı, rejimli mi, perizde mi ... boşverin, metro deyin, iş bitsin. Aslında bu pırtıklık konu olarak tramvaydan türeme, ama o gelişme İstanbul'da olmadı. Tramvayı eskiden sökmeseydiler, belki (S-Bahn olmayan!) "Stadtbahn" değişimi yaşanırdı. Ama metroyla karıştırmamalı.

B. Alabay

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 05 Ağu Çrş, 2009 10:01

:P pırt pırt pardon doğru :!: P 1 p2 falan da denebilir :roll:

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 05 Ağu Çrş, 2009 10:08

[Konuyu saptıracağım, ama bu bana bir şey hatırlattı. benim eski bir tanıdığım eskiden Siemens için Ankara metro inşaatındaydı. Ne yazık ki o insan ortadan kayboldu. Bana, hatlara L1, L2 diye isimler verileceğini söylemişti. Şaştım, neden L? Valla, o da anlamadı, linye, layn gibi ... halbuki mantıksız. Ama bugün öyle değil, gerçi, tam nasıl, onu da anlamadım, ama neyse. Bunları bana 91'de mi ne söylemişti ... aradan yıllar geçti ve kısa bir anekdot kaldı. Belki de bir şeyler şaşırdık, ama öyle kaldı aklımda.]

Bunlar parantez içinde.

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 05 Ağu Çrş, 2009 12:59

kemal yazdı: P 1 p2 falan da denebilir :roll:
aha tam başar abilik bir konu daha: P2

P2 Mason locası :)

L1, L2 diye numaralama Line'den kaynaklanmış olmasın. Veya Leyla-1 Leyla-2, hatta üzgünüm leyla da diyebiliriz.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Badische Zeitung BZ Gazetesinde de Marmaray hakkında ma

Mesaj gönderen alabay » 07 Ağu Cum, 2009 12:29

İşte dedik ya "layn" veya "linye" ...

tesadüfe bak, bugün buranın yerel gazetesinde Marmaray hakkında metin var, koskoca tüm bir sayfa (basılmış şeklinde). Kaza ile üstüne soya sosu döktüğümden (hehe, heyecanlandık yahu), tarayacağıma, netteki linkini veriyorum. Ama şu var: gazetedeki resim yanlış. Yazı doğru da, iki cadde katlı, yuvarlak bir tünelin de resmi gösteriliyor. Bence ... bu plânlanan dipten gidecek otomobil tünelin resmi. Eski bir bateristim Herrenknecht'te çalışıyor ve bana bunun onların plânlamalarında olduğunu söyledi (ama şimdi yine Güneyamerika'ya geri döndü).

Yazıyı tercüme etmeyeceğim şimdi, işlerim yoğun, ama yazı tam ahım şahım değil ... yani bazı şeyler biraz karışık gibi.
B. Zetti ise çocuklara bir şeyi "kolay anlatan".

İlgilenene, bilhassa Esat için, dil dersinden çıktıktan sonra ... :lol:

http://www.badische-zeitung.de/ausland- ... m-bosporus

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 07 Ağu Cum, 2009 19:38

Wenn das ehrgeizige Verkehrsprojekt fertig ist, können Züge aus Paris, London oder Berlin bis nach Zentralasien fahren.
Bu paragrafa Ümit Besen' den şu şarkıyı armağan ediyorum,

"Hayaller kurardık biz yıllar önce, hiç yoktu hesapta karşıya geçmek bizce, bilirsin ne kadar görmek isterdim, Deutsche Bahn trenini tünel içindeeee" :D Ayrıca oradaki illustrasyonun bu tünel ile uzaktan yakından alakası yok.

Zaten yazı da kısaca bir özet çıkartıyor, tünellerin bitişi olarak bu yıl sonunu sistemin açılması için 2013 tarihini veriyor, ayrıca deprem konusunda iyimser düşünüldüğünü (yani sistemin dayanıklı olduğunu) falan anlatıyor. İstanbul trafik kaosuna faydası olacağı cart ve curt gibi anladım ben ama ne kadar doğru anladım bilmiyorum, tabi her zaman ki gibi Cermen barbarlığını kabul etmemek adına dayanılan Helen ve Bizans eserlerin atıf yapılıyor, yani çıkardıklarımız onların tarihi ya ondan :P

Mehmet Kasım
Seyyah

Bilgi edinemden gelen cevap

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 11 Ağu Sal, 2009 08:45

Sayı : B.11.4.BÖM.13.00.10/BC1-622.02.

İlgi: 29.07.2009 tarihli dilekçeniz.

Bölge Müdürlüğümüze gönderilen ilgi dilekçenizde talep edilen bilgiler aşağıda verilmiştir.

1- www.marmaray.com.tr web sitesinden canlı yayımlanmakta olan kamera görüntülerinin iletilmesinde bazı teknik aksaklıklar tespit edilmiş olup, sorunun giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunulmuştur.

2- Marmaray Projesi kapsamında Yenikapı bölgesinde devam eden Arkeolojik çalışmalar istasyon inşaatının bulunduğu bölgede 200 metre uzunluğundaki kısımda Haziran ayı itibariyle sonlandırılmış olup, diğer bölgelerde kazılara devam edilmektedir.

3- Yenikapı-Sirkeci arasında tünel kazısı yapacak olan TBM2 ve 3 (Tünel Delme Makinesi) için makineli kazıya başlanmıştır. Aynı zamanda çamur bulamacı ve pasa ayrıştırma tesislerinin kurulmasına devam edilmektedir. Kazının tamamlanmasının ardından makinelerin mobilizasyonuna başlanacaktır.

4- Yedikule-Yenikapı arasında yapılacak olan tünel kazısı sırasında tünel güzergahı üzerinde etkilenecek olan bina sayısının azaltılması için güzergah derinleştirilerek daha güneye ötelenmiştir. Revize güzergah plan ve profili, Bölge Müdürlüğümüze şahsen gelinmesi halinde incelenebilmektedir.

5- Şehirlerarası trenler ve Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili konular Bölge Müdürlüğümüz yetki sınırları içerisinde olmayıp bu konularda Türkiye Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nden bilgi alınması gerekmektedir.

6- Marmaray Projesi Gebze-Halkalı arasında içinde boğaz geçişinin de olduğu 76,3 km’lik güzergah üzerinde bulunan 40 istasyondan Sirkeci istasyonu hariç diğer istasyonlar orta peronlu olacaktır. Sirkeci istasyonu ise kenar peronlu olacaktır.

7- Marmaray Projesi hem şehiriçi ulaşım hem de şehirlerarası yolcu ve yük trenlerinin de kullanılabileceği bir sistem olarak inşa edilecek olup, Gebze-Söğütlüçeşme ve Kazlıçeşme-Halkalı arası yüzeyde 3 hat, yeraltında kalan Söğütlüçeşme-Kazlıçeşme arasındaki 13,6 km’lik bölüm ise 2 hat olarak yapılacaktır. Yüzeydeki üç hattın ikisi şehiriçi banliyö trenleri için üçüncü hat ise şehirlerarası yolcu ve yük trenleri tarafından kullanılacaktır. Güzergah boyunca şehirlerarası trenler için transfer istasyonları olacaktır.

8- Marmaray Projesinin güzergahı Gebze ve Halkalı arasını kapsamaktadır.

9- Marmaray Projesine ziyaret yapılabilmesi için Bölge Müdürlüğümüze resmi olarak başvuru yapılması gerekmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.

…/07/2009 İnş.Tekn.. : Z.KAPANCI
…/07/2009 Dr.Müh. : S. TİMUR
…/07/2009 Böl.Müd.Yrd. : S.KARAYAĞIZ

Kilitli

“Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]” sayfasına dön